Eşiniz için sobalı evde yaşar mısınız sobalı ev deneyimleriniz varsa yazar mısınız
Evet yaşarım
Hayır yaşamam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sobalı ev nereden çıktı anlamadım? Sevgilim sonradan bir sobalı ev fantezisi mi ediniyor da sobalı eve geçiyoruz?
Zor bir durumda kalınırsa sobalı evde, kötü mahallede durumdan kurtulana kadar yaşanır. Zaten orada yaşamayacağız da sokakta mı yaşayacağız eğer o kadar kötü bir durumdaysak? Ama durduk yere sobalı getto fantezisi varsa, çıldırıp çıldırmadığını sorardım.
Sanki o kadar kötü bir durumda olsak ayrılınca mucizevi bir şekilde refah seviyemiz artacakmış gibi sorulmuş. Ama yok öyle bir dünya. 2 kişi birlikteyken en başta kirayı/ısıtmayı/soğutmayı paylaştığınız için hayat ucuzluyor. Birlikte o kadar sefilsek, ayrılsak açlıktan kırılırız kesin.
Hayır yaşamam.
Başta bana bu şartları sunsun evlenmem. Ben bu şartlarda büyümedim bu şartlardaki hayatla da devam etmek istemem. Edersem onun hayatını zehir ederim. Dolayısıyla baştan olmayacağını söylerim. Kimse için hayat şartlarımı değiştirmedim değiştiremem de. Çünkü benden daha değerli olacaklarını zannetmiyorum insanların. Ya da bu hareketi yaptığıma değeceklerini de zannetmiyorum.
Aman sen benim için buralarda yaşadın seni çok takdir ettk diye alkış da almayacağım eee? Neden sürünüyorum lüks semtte ve iyi bir evde yaşamak varken kısacık hayatta? Ne için ve kim için?
Dünyada pek çok insan var.
Birine takılı kalamam sefalet içinde.
Nokta.
#su
Benim çocukluğum sobalı evde geçti yaşarken hiç sevmezdim ama büyüdükçe anlıyorum ne güzel günlerimiz. Böyle müstakil şirin bir evimiz vardı. Evin önünde bir sürü ağaçlar vardı hep ağaçlara çıkar topladım... ilerde hayalim yine böyle bir evim olması. Ha isimden dolayı normal evim de olur ama böyle bir ev de istiyorum arada huzur bulmak kafa dinlemek gerekiyor
Doğumumdan 2013'e kadar (23 yıl) sobalı evlerde yaşadım. Sonradan eski eve doğalgaz döşettik. Arada köye gideriz, köyde akrabalarımızın köy evleri sobalı. İlkbaharda, sonbaharda, nadiren kışın sıcacık sobanın başında otururuz.
Cevap
13Cevap
Hayat şartları biz sobalı evde büyüdük yani şu an doğalgazlı bazı şeyler el birliğiyle mücadele ile olur önemli olan o evin neyle isindigi değil bence aile sıcaklığıdir...
Ailemin yaninda rahatken sirf birini seviorum die neden rahatimi bozup sobbali evde yasayim ki ustelik riskli bi sey
Soba mükemmeldir ya hele o sıcağı ve tavana vuran ışığı off canım çekti
Şartlar gerektiriyorsa her yerde yaşarım. Ama imkanları geliştirmeye çalışmayı tercih ederim.
Yaşarım tabi şu an yok ama kimse hayatımda kurban olurum lan ona :D
Soba yakmasını bilen bir insanım sıkıntı olmaz.
Yakmasını biliyorum neden yakmayayım.
Çünkü sobalı evde büyüdük
Ben yaşarım kadın yaşamaz
Cingen çadırı da olur. 😅
Isıtıcı kullanmıyom
israf
Sobali evde dogdum 25 yilda yasadim no problem
kızlar hayıra basıyor hayata bak
durum onu gerektiriyosa yaşarım tabi
değildir
A seçeneği
Sorun etmem