Sosyal medya üzerinden sevgili yapmak neden bu kadar hor görülüyor?

Eskiden mahallede, okulda, toplu taşıma veya arkadaşın doğum gününde tanışılirdi. Şimdi teknoloji sayesinde yeni sebepler eklendi. Genç kimsenin gelişime karşı olmaması lazım. Büyükleri ise anlamak lazım, onlar için teknoloji baş döndürücü hızla ilerliyor.
İnsanların buna cesareti olduğunu düşünmüyorum; en azından bir çoğunun. Halihazırda sosyal medya üzerinden ilişkim bir yılı aşkındır sürüyor ve geçmişte de 3 sene yine böyle bir birliktelik yaşamıştım. Çok zor ve çok sabır isteyen bir şey. Uzaktan birçok duyguyu canlı tutmak ve yaşanan tartışmaları büyük bir krize dönmeden halletmek oldukça zor. Ancak insan sevdiği ve sabıra sahip olduğu sürece yaşanılmayacak şey değil. Her insanın başarabileceği bir şeyde de değil zaten. Bırakalım da yaşayan insanlar güzelce yaşamaya devam etsin..
Sosyal medya derken tam olarak hangisinden tanıştınız
Açıkçası arada mesafe varsa sıkıntılı bir durum olarak bakarım ben de. Yüz yüze konuşmadan, görüşmeden, o kişiyi tanımaya çalışmadan çok zor bir durum. O ne derse ona inanmak zorundasın, o ne zaman aktif olursa o zaman aktif olmalısın. O senin yanına veya sen onun yanına gidesin diye binbir ihtimal zincirleri kurasın vs. Baya sabır ve güven istiyor.
Günümüz artık buna döndü zaten, sanaldan tanışıp reel olunuyor ama çoğu kişinin hoş durumları yani yaşantıları olmadığı için maalesef böyle laf ediliyor. Herkesin kendi tercihi.
Rica ederim
Cevap
15Cevap
Yani sosyal medyada başlayabilir bu normal bir şey ama sürekli sosyal medyada kalıyorsa işte orada sıkıntı var
Bence güzel bir şey gerçek hayattan daha güzel
Herkes istediği şeyi yaşamakta özgür. Millete laf eden insanlar önce kendilerine bakmalı. Kimse "banane" diyemiyor ve illa başkalarının hayatına müdahil olmaya çalışıyorlar.
Kanka disarda kanli canlisi varken mesela cinsellik yasamak varken sevgilinle gidip p.. izler misin awk sacma sapan mesajlasma konusma nereye kadar bi dusun yani sanal mi takilcan malca bisey
1 sene uzaktan konuştuk sevgiliydik görüşmedik onun yaşadığı şehri kazandım üniversitede her hafta beraberiz artık. İnsanların ne dediğine kulak assaydık şu anki gibi 2. senemizi dolduramamış olurduk. Ağzı olan konuşur. Önemli olan duymamak.
İlk kim açıldı
Neden acaba?
Denenmeye gidip sonra sınavda kalmayalım. 😃
Yorumları okuyayım biraz. Enteresan bilgiler var mı diye. 😃
Çok basit reelde bile onca gözleme rağmen altından ne çıkıyor şaşırıyorsun İnternette hele baya güvensiz
Bu dönemde gayet normal bir durum reele dönüştükçe bir farkı yok.
Sonuçta burası sanal olabilir ama bizler gerçegiz.
hor görme değil de saçma sonu yok
istisnalar olabilir ama kaideyi bozmaz yine de
Hiç hor görmüyorum. Buradakiler de insan robot değil ya. Önce burada tanırım sonra watsapta konuşurum. Reel görüşürüm. Kafalarımız uyumu devam ederse evlenirim bile.
Benim babam ve üvey annem sosyal medya da tanıştılar 5 6 senedir evliler 1 tane de çocukları oldu.
Eskiden hamamda buluyormuş kadınlar simdi herkes kendine sanalda buluyor bir farkı yok bence.
Kimse kimseye güveni kalmadı artık herkes yalancı oldu
Teknik olarak mümkün, şartlar oluşursa neden olmasın
O kişilerden biriyim.
Çünkü sosyal medyada çoğu kişi olmak istedıgı kişinin kimliğine bürünüyor.
Sevgili yaptıktan hemen sonra buluşulmaz ise o maya tutmaz.
Evlenenler var ama en güzeli yaşamak hayatın içinde olmak
Acı tecrübelerimiz olduğu içindir. Genelde sonucu hüsran oluyor 😂
Düzgünü denk gelmemiştir ya gelir bir gün
çünkü benzerini yaşadik acı icinde geçiyor o dönemler
Çoğumuz yaşadık gördük olmaz diyoz gençleri bilgilendirmek için 😂
Şimdi şöyle bir durum var reelde bile tanıştığın bir insanı bile 1 2 yılda tanıyamıyorsun. Kaldı ki sanal bir dünyadan insana güvenebilmek çok zor. Sanal kalmamalı illa ki buluşup tanımaya çalışmalısın.
Hor görenler ilk yapanlardır
Eskiden olsa bende karşıydım ama günümüz dünyasinda normal bir durum her şey sanaldan oluyor. Dikkatli olmak lazim profildeki ile reelde aynı kişi olmayabiliyorlar
Kimseye güven olmaz da ondan. Aynı anda 93746473 kişiyle konuşuyorlar.
Algı kapasitesi bizim beynimizde kalıplaştiğı için
Hor görülmeyen ne var ki?
Doğru insanı sanalda bulmak zor.
Güven vermiyor çünkü
Güvensizlik
Mantıksız çünkü
Güven sorunu işte
Çünkü çok yalancı var gğven sorunu
Sağlıklı değil çünkü
Sacmalik cunku
Sacma zaman kaybı 😏
Bana denk gelmiyo