Türk anneleri (hepsi değil) neden erkek evlatlarını böyle yetiştiriyor sinir oluyorum. Eşimi Anam paşam diye büyütmüşler evde bir şeyi kaldırmaz bir şeye yardım etmez hayatım evi süpürür müsün diyorum ben yapamam o işi diyor ölür müsün diyorum yok geçen annesi bize geldi çay bitti kocam çay doldurmaya gitti oğlum sen gel diyor. O anda kocamın niye böyle olduğunu anladım. Şimdi sövsem haksız mıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir çay koymak da ne varmış yaa? Bu şeyleri büyütmemeli insan. İşi çok ağırsa ya da hastaysa ayrı ama bu işler yoğunluğa göre dizayn edilebilir. Mesela tüm gün sen çok yorulmuşsan ve o boştaysa yardım edebilir. Kaynanaların geneli böyle nedense, bir çayı bile çok görüyorlar. Sıkma canını, 1 kaynana 2 görümce demişler.
11 Yorumla
Soran+1 yılYa vallahi ben de anlamıyorum kardeşim ya işe gelince benim oğlum şöyle güçlü böyle güçlü e göstersin de gücünü arada ne olmuş yani ayrıca ben eşimden çalıştığı halde böyle çok büyük şeyler beklemiyorum Ben çocuğa bakarken masanın altına süpürsün mesela salatayı sofrayı götürsün ne var bunlarda bunlar bana değerli hissettir
En İyi Cevaplar
+1 yılBahsettiğin şeyler evlenmeden önce bilinebilecek şeyler, keşke evlenmeden önce bunları öğrenip ona göre karar verseydin. Maalesef ülkemizde insanlar evliliği oyun zannediyorlar. Bahsettiğin şey ülkenin kültürü, bu kadar nefret ediyorduysan sorgulasaydın evlenmeden önce. Bana kızacaksın ama karşı taraf sana göre hatalı davransa da evlenmeden önce senin bunu görüp ona göre hareket etmen gerekirdi.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışan bir kadına erkek yardım etmek zorunda kadın maddi olarak erkeğin yükünü azaltiyorsa erkekte yardimci olmak zorunda fakat ev kadınlarından zor bir durum olmadığı sürece erkeğin bir iş yapmasını mantıklı bulmuyorum ben
113 Yorumla
Soran+1 yılAllah aşkına çok mantıksız düşünüyorsun ev kadınları niye bu kadar küçümsüyorsun ya ben çalışıyordum bekarken yemin ederim bu kadar yorulmuyordum çocuğun derdi şeyin derdi her şey senin yükünde ya koca bir eve döndürüyorsun ya ekonomisini döndürüyorsun her şeyini döndürüyorsun eşim çalışan bir insan evet ben çalışmıyorum geçen gün gel dedi birlikte çalışanları laptopa geçirelim çalışan bir adama çalışmayan bir kadın yardım etmez demedim ev hanımı olan bir kadının tek görev demedim zaten insanın gözüne batar Yani ben kalkıp da birisi orayı temizliyor burayı temizliyor koşturuyor görsen çalışsam çalıştığım zamanlarda da anneme yardım ediyordum utanırım kalkarım ya Allah aşkına şu erkeklerin gücü bizden fazla arkadaşlar şunu kavrayın biraz maneviyat gerekli yani ben şimdi ev hanımıyım diye kocamın işinde bir ihtiyaç olunca hiçbir şekilde elimi sürmeyecek miyim biz bir çiftiz birbirimize yardım etmeliyiz hayat müşterek sen de öyle bir erkek annesisin sen de öyle yetiştireceksin Allah senin
- +1 yıl
Ben bu konuyu fazla abartiğinizi düşünüyorum hayir erkekleri savunmuyorum ve hayat müşterek ama bu iş dağılımında bir müştereklik göremiyorum ben okuyorum öğrenciyim ayni zamanda cakisiyirum ve ayni zamanda eski sevgilim yemek bulasik camasir utu her şeyini ben yapiyordum ve bundan asla şikayet etmedim ve yoruldumun farkında olduğu icin o ise hep bana hep yardim etmeye çalışmıştir yani soyleyerek bir şey yaptiramazsiniz bununda farkina varmalisin erkekler düz mantiktir yap dersen inatlasir eger bunu dusunecek kisi degilse yanlış biriyle evlenmissindir zaten ama eger bir görev dagilimi yaptiysaniz tüm her şeyide ondan bekleyemezsin tabikide bazen yardimlar olur ama bu her zaman olmaz erkek ustunlugune asla inanmam ama bir gorev dağılımı yapmak gerekli
Soran+1 yılDostum ben görevden bahsetmiyorum benim zaten eşim çalışıp da hani ben evde gelip de ona temizlik yaptırmam İçim rahat etmez bir kere amma velakin yediği şeyleri kaldırabilir Ben çocukla ilgilenirken masanın altını süpürebilir salatayı masaya götürebilir bunlar hiç zor değil bunlar hiçbir şey bu bana sadece değerli hissettirir ve ben ona daha çok bağlanırım daha çok ilgilenirim onunla bundan bahsediyorum yani değerli hissettirmek mesele erkekler çalışıyor diye evde tabağını makineye koymuyor çorabını kaldırmıyor bunlar doğru mu sence
- +1 yıl
İşte bende bunu söylüyorum bunu ona söyleyerek yaptiramazsin yapsa bile 2 kez yapar 3 kez yapar çorabını ortalığa atiyorsa bu pis bir adamla evli olduğunu gösterir ya da benzeri şeyler bunlari sana değer verdiği icin kendisi yapmalı ve yapmiyorsa söylemen sadece zitlasmaya neden olur ve Türk erkeklerinin %80 böyle
Soran+1 yılAyrıca bu eski sevgilimle alakalı anlattığın şeyleri okudum da sen yani bunlarla gurur duyuyorsun ama bana göre bunlar senin kendini düşürdüğün şeyler haberin olsun çünkü gerçekten zaten belli oluyor eski sevgilin olduğuna göre düşürmüşsün kendini
Soran+1 yılBenim eşim asla kıyafetlerini ortalığa atmaz Ben örnek verdim diğer adamları bu bir ikincisi de tamam diyorum işte bunu Ben ona söylemiyorum sürekli zaten yapmadığı zaman ben de onun isteklerini yapmıyorum o zaten pişman oluyor sadece ben bunu geçen bunun sebebini kayınvalidem olduğunu anladım bundan bahsediyorum
- +1 yıl
Sen kendini yükseltmişsin kendince evet ve şu an burada şikayet ediyorshn bizim sizin gibi sorunlarimiz yoktu sen yaptin ben yaptim demezdik o benim ödevlerimi yapardi sinavlarima yardim edersi bn onun işlerini yapardim asla birbirimize bu senin görevin tavirlarina girmedik 😂
Soran+1 yılAyrıca Türk erkekleri böyle Türk erkekleri şöyle işte böyleler yaptıramazsın bu konuda şöyleler diyerek olmaz bu Türk erkeği olması bu huylarda olmaları benim kocamın haksız olduğunu değiştirmez evde ben damızlık gibi yatan hiçbir şekilde tatil günlerinde bile böyle utanıp da kalkıp bir şey kaldırma insanlara saygı duymuyorum yıllarca çalıştım köle gibi de çalıştım Eve geldiğimde anneme de yardım ettim çünkü insanın bir de kadınım bir erkekten daha az gücüm var bunu yapıp da kendini erkeğim demesin Ben de ona hiçbir şey yapmam hiçbir şey etmem etmiyorum
Soran+1 yılO kadar açıklama yaptığına göre alınacağım bir noktaya değinmişim kusura bakma öncelikli ikincisi de en azından Hem paramı milletin erkeğine yedirip hem köle gibi çalışıp hem de milletin erkeğin köleliğini yapmadım hem adama paranı yedirmişsin köle gibi hem de hizmetçi gibi kullanmış ne olmuş Bak bok gibi ortada bırakmış iyi doğmuş senin gibi aptaldan görüş aldığım için de kendimden özür dilerim
- +1 yıl
Sen bence olaylari acayip buyutuyorsun 😂 kocani ne kotuluyorsun ne de savunuyorsun adam hatali desek degil diyorsun hatalı değil desek hatalı diyorsun😂
Soran+1 yılHa bu arada çok mutluyduk çok huzurluyduk diyorsun ama sizin gibi değildik diyorsun ama biz ayrılmadık siz ayrılmışsınız madem o kadar huzurluydunuz bok gibi ortada kalmasaydın 🖕🖕
- +1 yıl
😂😂 gerçekten gülerek izliyorum
Soran+1 yılDostum Kendi hayatını idame ettiremeyip mutluluğunu sürdürememiş bir insanla Ben muhatap olmak istemiyorum daha fazla görüş yapmazsan sevinirim çok biliyorsan kendi hayatında uygula hadi
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Kocan evde çalışmıyorsa sende işe gidip çalışma ev hanımı ol ben işe gidemem yapamam de
012 Yorumla
Soran+1 yılBenim çocuğum var sen bakacaksan Ben istersen hemen başlayayım işe biri 2 yaşında biri 4 aylık sen bakacak mısın
Soran+1 yılBen ev hanımıyım şu an ev
Soran+1 yılHer ne kadar eşim istemese de boşuna okumadım tabii ki de çalışacağım
Soran+1 yılBöyle evde köle mi olunur be gider paramı kazanırım temizlikçi tutarım hayatımı yaşarım
Soran+1 yılDostum Bak kalbini kırmak istemiyorum gerçekten istemiyorum kalbini kırmak 4 aylık süt emen bebeğimi ben evde bırakacağım bana en ihtiyaç duyduğu zaman gidip çalışacağım milyon dolarlar verse gitmem benim bebeğim en az 2 yaşına girmeden ben hiçbir yere gitmem. Bu en hassas olduğum nokta bu konuda bir daha konuşma sakın
Soran+1 yılBiz korunduğumuz halde ikinci çocuk oldu neden böule ön yargıları ve aptalsın? Ha ayrıca benim 2 yıl iznim var sanane
Soran+1 yılEvet tabii ki de yapıyor Allah kimseye uykusuz bırakmasın seni de bırakmasın kardeşim ama evlat da güzel şey değiyor yani
- Aşk İlişkileri konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın bunu evlenmeden önce sorsaydın senin hatan. Ev işleri yapmak çok zordur bende yapmam
022 Yorumla
Soran+1 yılVallahi o zaman erkeğim diye geçirmeyin ortalıkta biz daha güçlüyüz demeyin fazla iş yapmıyorsunuz boşuna güçlüsünüz biz de şeyi derler yarı boş erkek öylesiniz bana göre ha şunu da söylemek istiyorum size kimse ev işi yaptırmıyor zaten bir şeyin ucundan tutmanız kadınlara o kadar mutlu ediyor ki ya mesela şu en basit salatayı sofraya götürüyor yani çok mu zor hayır ama bu kadını çok mutlu ediyor işte
- +1 yıl
Anlamıyorsun, bana 10. Kata dolap çıkar de çıkarırım, ama o salatayı masaya koyamam
- +1 yıl
Çünkü bu gerçekten zor geliyor bana
Soran+1 yılNeyse doğulu falansın anladığım kadarıyla ne yapalım kadın da sana yardım etmeyecek kadın da sana iyi davranmayacak ondan sonra boşanmalar boşanmalar mesela geçen eşim dedi ki gelsene şu benim çalışanların kayıtlarını laptop'a girelim dedim kusura bakma benim işim değil böyle
Soran+1 yılGelmiyor ezik egona yediremiyorsun sadece salatayı koymanın neresi zorla sen insan hakları ile dalga mı geçiyorsun ezik egonuza yediremiyorsunuz çünkü sizin aileleriniz o kadar cahil ki siz de cahil yetiştirmiş boşuna güçlüsünüz size erkek denmez
- +1 yıl
Hahaha sen çok doğru bir eş seçmişsin tam da istediğin gibi
- +1 yıl
Sayın ön yargılı hanım efendi
Soran+1 yılİyi ben onu burnundan getiriyorum yapmayınca hiç sıkıntı yok kaybeden yine o oluyor o yüzden yani sıkıntı yapmaya gerek yok Kendi ayıbıdır diyorum a
- +1 yıl
Ego ile alakası yok emin olabilirsin
Soran+1 yılİle alakası var salatayı neden sofraya koymuyorsun EGO işte yediremiyorsun kadın işini yapmak gibi görüyorsun
- +1 yıl
Evlenmeden neden bunları konuşmadınız ki?
Ama erkek adam ev işi yapmaz düşüncesine ben de karşıyım.
Soran+1 yıl@sudesiyahseven birilerinin yorumunu atlayan kişilere cevap vermiyorum istersen kendin bir yorum aç
- +1 yıl
Üşeniyor olamazmıyım? İşten yorgun gelip yemek hazırlamak yerine , disarida yerim daha iyi
- +1 yıl
Seni destekleseydim de atlamak sayacak mıydın acaba? Ayrıca ev işi yapmak konusunda da seni desteklemişim ama değmezmişsin.
Soran+1 yıl@sudesiyahseven dostum sakin ol Ben sadece yorumlar karıştığı için söylüyorum Yani sürekli birbirine yorum yapıyor böyle olduğu zaman şey yapmana gerek yok saldırmana gerek yok yardımcı olmayabilirsin desteğine de ihtiyacım yok bu kadar yanlış anlayacaksan olma hiç zaten
Soran+1 yılSen ona üşenirsin karın başka bir şey üşenir böyle gider bu iş
- +1 yıl
Atlamak kelimesini kullanan sensin, sen sakin ol. Neyse, erkek adam da ev işi yapar tabii ki. Ev işi sadece kadınındır diyen cinsiyetçileri takma hiç.
Soran+1 yıl@sudesiyahseven evet atlamak biraz fazla oldu kusura bakma karışma demem gerekiyordu çünkü yorumlar gerçekten karışıyor şimdi o adam bir yorum yapacak sana mı diyor bana mı diyor kafam karışıyor istersen bir yorum aç oradan fikirlerimizi paylaşalım
- +1 yıl
Merak etme biz evlenmeden önce görev dağılımını yaparız. Eğer o da çalışıyor sa ozaman bana kızmakta haklı olur.
Soran+1 yılBunun görev dağılımı ile alakası yok dostum sen çalışıyorsun diye evde bir tabak bile kaldırmayacaksın değil kimse senin kölen değil öyle bir dünya yok ayrıca zaten bir kadın çalışıyorsa ve sen çalışıyorsan kadından hiçbir şey beklememen gerekiyor çünkü gücünü ondan fazla o zaman sana erkek denmez
- +1 yıl
erkekler köle mi? Niye çalışıp eve bakıyor?
Anlamıyorsun, 10. Kata dolap çıkarmak daha kolay geliyor bana.
Ve üslubun gerçekten çok kötü. Kocana Allah sabır versin
Soran+1 yılKocam memnun
Gizli Üye(30-35)+1 yılEdemezsin.. ` Oğlan anaları derneği🤨`
05 Yorumla
Soran+1 yılVallahi içimden Ana bacı sövüyorum böyle çocuk yetiştirilmez
Cevap sahibi+1 yılOğlun olsun o zaman gör
Soran+1 yılOğlum var zaten şimdiden her şeyi yaptırıyorum tabağını kaldır oğlum diyorum odanı topla oğlum diyorum gel bana yardım et oğlum diyorum hepsini de yapıyor böyle yetiş diyorum yarın karını da böyle yap oğlum sen güçlü bir erkeksin boşuna sana bu güç verilmedi diyorum
Cevap sahibi+1 yılEvlenince bişey yapmaz
Soran+1 yılVallahi en azından ben yetiştireyim de onu düzgün bir şekilde gerisi ona kalmış benim babam eniştem hepsi çok eğitimli öğretimli insanlar yediği tabağa kaldırırlar sofraya bir şeyler götürürler enim oğlum da İnşallah onlara çeksin ben hani şey kafasında değilim otur oğlum otur bir şey yapma demiyorum kalk yap oğlum diyorum kalk her şeyi yap
+1 yılGörücü usulü mü evlendin
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
Bilmiyor muydun kocanın nasıl biri olduğunu evlenmeden önce
Soran+1 yılYani Türk erkekleri evlenmeden önce gerçek yüzünü göstermiyorlar ayriyeten Ben evlendim diye kocamdan şikayetçi alayım olamayacak mıyım ya şöyle düşünsen yarın evlendin karın sana istediklerini yapmıyor ya da sana kötü davranıyor sen burada şikayet edince bir şey mi diyeceğiz niye evlendin mi diyeceğiz karı koca birbirine şikayet eder bu çok normaldir bunu evlenmekle
- +1 yıl
Haklısın peki sizin ne kadar oldu evleneli
Senin annen peki
019 Yorumla
Soran+1 yılVallahi benim annem benim abime de aynı işi yaptırdı bana da bizim evde böyleydi öyle yetiştirirdi
Soran+1 yılYed
Soran+1 yılÇalışmıyorum çilekeş bir insanım kocam evde değil akşam beşte geliyor zaten patron akşama kadar masanın başında oturup çalışanları izliyorum başka da bir işe yaradığı da yok eve geliyor çocuk veriyorum kucağına daha sonra çocuk daha az bir şey oynuyor ondan sonra adamı bir daha gören yok sürekli oturuyor kalk hayatım diyorum
Soran+1 yılEv işlerini ben yapıyorum zaten ben ondan ev işi beklemiyorum dostum ama en azından yediği yemeği kaldırabilir ki bundan sonra kaldırmayacağım ben ikincisi safraya bir salata koyabilir pazar günü ben koştur koştur çocukla ilgileniyorken o da alıp bir süpürge ile masanın altını süpürebilir bunlar hiç zor bir şey değil ya
Soran+1 yıl6,5 yıldır yürüyor... Eşim bana evde yardım etmiyor ben de onun hiçbir şekilde işine yardım etmiyorum yani bana işle alakalı bir şey söylediğinde bana konuşma diyorum hiç ilgilenmiyorum kusura bakmayın erkeksiniz diye böyle insanlara yardım etmeyecek değilsiniz çocuğa bile bakmıyor çoğu hem cinslerin yazıklar olsun size bir de bizden güçlüsünüz ama yarım işte
Soran+1 yılVallahi ben de bu saatten sonra değişmem ben ona bunları yüklemiyorum ki sadece geçen kaynanam yüzünden böyle olduğunu anladım dedim bu kadar yani onun ömrünü yemiyorum sadece karşılığında ben de ona karşı pek istediklerini yerine getirmiyorum bu kadar böyle gidiyoruz işte geçen gün dedik gel dedi bizim çalışanları laptopa geçirelim birlikte sen oku ben geçireyim hayır dedim benim görevim değil
Soran+1 yılVallahi o kalkıp da masanın altını biz 2 dakika süpürdüğü zaman ya da salatayı masayı götürdüğü zaman ben büyük bir yükten kurtulmuyorum sadece özel hissediyorum bunu bana hissettirmek istemiyorsa kendisi bilir ben de ona hissettirmem
Soran+1 yılDostum ben onun yüzüne karşı annesini suçlamıyorum asla böyle bir şey yapmam bu çok yanlış bir şeydir çiftler birbirlerine asla annelerini babalarını kötüleyemezler Ben bunu sizinle paylaştım bunu ona asla söylemedim ikincisi ben ona neler söylüyorum neler hayatım diyorum bak sen bana bir yardım etsen ben sana 10 yardım ederim sen bana bir gelsen ben sana 10 gelirim ama yetişme tarzı işte
Soran+1 yılAyrıca sen aşırı derecede ön yargılısın ne biliyorsun gayret etmediğimi ne biliyorsun konuşmadığımı çok sinir oluyorum böyle tipleri işte tek erkeği haklı çıkaracaksın değil mi amacın bu
Soran+1 yılYa dostum sen değişik misin aynı şeyleri yazdım ben camı sesini pencereyi sesini yazmadım ki yine sofraya salatayı götürebilir şunu kaldırabilir dedim aynı şeyler ne değişti bırak Allah aşkına kıvırma ya
Etsende sana yakismaz
00 Yorumla
+1 yılNeden ö
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri