Aşk geldi mi mantık çekilir, derinlere.. Arada bir çıkmak istede aşk izin vermez hapseder olduğu yere.. Aşk çekildiğinde serbest kalır mantık.. Kullanılabilir hale gelir.. Her şey netleşir ama aşk gittiğine göre çokta önemi yoktur, artık netleşen şeylerin.. Olay bitmiştir.. #54srp
ve sırf bu bahane yüzünden de mantığını nadasa bıraktığı için hayatı kayan 100.000 lerce insan abilerim ablalarım bırakın şu bahaneyi asıl olay aşkınız değil doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış mantığınızın doğruyu söylediğini biliyosunuz ama işinize gelmiyo çünkü sahte bile olsa o mutluluğu kaybetmekten ve acıdan korkuyorsunuz hiç risk almayıp hiç acıyla yüzleşmek ve büyümek istemiyorsunuz cahil bir mutluluk size tatlı geliyor belki de taa ki o yıkım anı gelene kadar ama bu da size hata üstüne hata yaptırıp yanlış insanlara değer vermenize sonrasında da sosyal medyada en kralı yaşandı karşı cinsten 1 günde soğumadık diye sızlanmanıza neden oluyor halbu ki karşı tarafa değer vermeyi onu insandan saymayı ona bir önem bir değer biçmeyi bıraktığınız anda acı diye bişey bile kalmayacak belki incinen gururunuzdan hariç aşk mantığı köreltmiyor siz mantığın acı gerçeklerinden korkunuza aşkın arkasına saklanıyor kasıtlı şekilde gerçeklerden uzakta yaşıyorsunuz hep mutlu olma eğlenme heyecan yaşama çabası içinde pembe bir yalanın içinde ama bir türlü yüzleşip kabullenemediğiniz gerçek şu hayat monoton, acı, sıkıcı, acımasız ve nezaketten yoksun bir gerçekliktir ve ahlakı, adaleti, iyiliği kötülüğü, modernliği falan filan sürekli göreceli yapmaya çalışıyor renkli bir hale getirmeye çalışıyorsunuz ya (yaptığım şey o renk değil bu renk diyerek renkten renge girmek) hayat hiç de sandığınız gibi renkli ve yoruma açık değil bazı şeyler son derece net ve siyah beyazdır.
Edebilir. Mantık insanı olarak her zaman aklın süzgecinden bir şeyleri geçiririm. İllaki duygular işin içine girince afallıyorsun ama yine de mantıklı düşünmeye, hareket etmeye engel değil.
Eder neden etmesin. Aşık olunca illa mantıksızlaşıp, saçmalamaya başlamak demek değildir bence. Mantıksızca davranıyorsa o aşk değil, takıntı olabilir, içindeki iyileşmemiş duyguların tetiklenmesidir falan. Bunu aşk sanmak yanılmacadır ki, çok yapılıyor. Aşk sana güç veren, havalara uçuran, kışın ayazında içini sımsıcak eden vb güzel bir enerjidir 🥰 gün geçmiyor ki aşk hakkında yorum yapmayalım 😄 haftanın 7 günü, 4 mevsim, 12 ay, 24 saat. Olan da kendince yorum yapar, olmayan da 😂 ah ulan aşk ahh 😄
Aşkta mantık aramak hata bana göre, kişi kendini dahi tanıyamazken çok mantıksal davranışlar sergileyemez ancak duygularının önüne geçebiliyorsa ve mantığı birinci sıraya yerleştirmişse mümkün olan bir davranış türü olsa da gerçekten aşık olan kişiler bunu çok yapamıyor...
Bir zamanların ünlü bir yazarı Kadınların gayet aklı başında ve mantıklı hareket ederek aşka başladıklarını ama sonradan çıldırdıklarını, erkeklerin ise son derece akılsızca ve çılgınca aşık olup sonradan akıllanmaya başladıklarını anlatan bir varsayım da bulunmuştu. 1 ve 2. Yılın ardından her iki tarafta daha net algılamaya görmeye başlıyor sanırım tabi ilk başlangıç son derece akıl dışı seyredebiliyor. Savaş haline benzetiyorum biraz. Bu da doğanın evrimin bir kanunu. Bebeğine aşk gibi. Yavru kediyi köpeği anasından ayırmaya çalış bak ne manyaklıklar yapıyor inanılmaz.
Aşk konusunda tercübeli olan biri duygularını değil mantığını kullanmayı daha çok tercih eder ama ilk defa aşık olan biri mantığını bir kenara bırakır sadece duygularıyla hareket eder..
Eder. İlk defa yaşıyorsa edemeyeceği çok büyük ihtimaldir ama sürekli ve sürekli ilişkilerden tecrübe edindiyse, her sonraki ilişkisinde daha mantıklı olacaktır.
Yani yaşadığı Aşkın derinliğine bağlı olarak değişir bana göre bu. Eğer gerçekten gözün kör olacak şekilde birine aşık olduysan o zaman bir insan bu konuda mantığını kaybedebilir. Yine de çok kaptırmamak ve ipleri bırakmamak lazım. Eninde sonunda üzülen yine biz insanlar oluyoruz. Aşık olmak mantığını kaybetmek için bir mazeret değil bana göre
Edebilmeli.. Aksi takdirde daha kötü olur her şey.. O zaman ilişki değil bağımlılık olur durum.. İnsan birine körü körüne adamamalı kendisini ve hayatını.. Gözü açık şekilde içine sine sine olmalı her şey.. Keyifli günler..
Aşık insana göre degişir.. Ben asla mantığımı kullanamiyorum. Goruyorum gormezden geliyorum, fark ediyorum yok ya diyorum olmaz oyle bisey.. Ona inanmak istiyorum. Sonra da boyle kaliyorum tek basima..
Evet bazen o netliği karşı taraf veriyo gurur devreye giriyo aşk 2 kişiliktir tek kişi yaşanmaz bunu fark ettiğin an zaten bireylerden vazgeciyosun artik