Erkekler sanki kadın tarafından kendisine ihtiyacı olunduğunu mu görmek istiyorlar? Sahiplenme duygusu baskın olduğundan kadının kendisine ihtiyacı olmadığını hissetmesi erkeği itiyor olabilir mi?
Siz ne dersiniz? Kadının her anlamda güçlü olması aslında bir avantaj mıdır, dezavantaj mıdır erkeğin gözünde?
Erkekler güçlü kadınlarla birlikte olmak istemezler mi?
Bu biraz, güçlü kadın tanımının içeriğine, erkeğin bunu nasıl anladığına ve yine o erkeğin kendi kişilik gelişimini hangi kavramlar üzerinde ilerletmesine bağlı olarak değişir gibime geliyor.
Evrimsel bir tür oluşumuzdan kaynaklı kişisel gelişimimize etki eden birsürü etken olmasından ötürü tüm erkek cinsine uyabilecek bir yaklaşım ortaya koyamasakta, büyükçe bir çoğunluğun güçlü kadını bir tehdit gibi gördüğü ve seçimlerinden uzak tuttuğu daha kabul edilebilinir bir gerçek.
Güçlü kadın duruşunun kişiye avantaj ya da dezavantaj olarak yansıması ise her ilişki için özel olarak irdelenip bulunabilinecek bir durum sanırım. Binlerce yıllık tarihe baktığımızda erkek egemen hiyerarşisinin alternatifini oluşturamamış olmamızdan ötürü kadının benlik kazanımına hala garipser yaklaşımlar güdebilen erkeklerin olması normal gibi. Bilginin yayılım hızı ile toplumların gelişirken ki ihtiyaçlarının türevleri kadınların da kişisel ve toplumsal varoluşlarını olumlu beslediği görebiliyoruz. Belki de değişmek zorunda olan erkek egemenliğinin dönüşüm sancılarının uzun süreli olanının başlarında yaşadığımız karmaşıklıklardandır bu gibi davranışlar.
AKsine daha çok isterler. güç demek Ezme ve SÖz geçirme kuralı demek değildir. Güçlü KAdın zaten , Doğanın kanuna herzaman saygı duyar ve ilk söz hakkını karşısındakine verir. Erkeğin Güçlü bir Kadınla birlikte olması demek, gücüne güç katması demektir.
Bu erkeğe göre değişir. Ben ne istediğini bilen eğlenceli, Sevmediği şeyi açıkça kırmadan söylemesini bilen. bazen inatçı. Yerine göre mağaza gezen sırf gezmek için gezmeyen kadınları çekici bulurum. Yani Ama kadın tarafıda ağır bassın isterim. Yani olmayacak birşeyi isteyecekse bunu kendi yolu ile yapmayı bilecek :) Tabi bu iki taraf içinde geçerli.
Aslında bütün sorunlar ilişkilerde iki tarafında kendi istediği gibi olmasını istemesinden kaynaklı. Orta yolu bulmak bazen sevmese bile yapmak istemeli insan.
Mesela Küçük bir örnek, tecrübeli bir abim anlatır. Ben baklavayı ağdalı ve şerbetli severim eşim kuru sever. Baklava alınca o üstünü ben altını yerim derdi. Çok basit bir çözüm iste :)
güçlü kadın isteriz bütün dünyaya karşı mesele bizden güçlüsünü istemeyiz ki doğaldır da, kendi kendine yetmen iyi bişeydir mesele herife kendini değersiz hissettirmemek ve kesinlikle dominant bir karakter olmamak hayat p*rno değil çoğu erkek dominant kadın sevmez avcı içgüdülerinden dolayı seviyorsa ya leşçildir (her türlü karşı taraf yemektir av değil değer taşımaz karnı doyduğunda gider) ya da kendi av dır bazı erkekler de avcı değil avdır nasıl bazı kadınlar da av değilde leş (kolay kadınlar hani k*şar diye tabir ettiğimiz veya avcı (paragöz, hafif meşrep, falan) ise ama bu o kadar da sık görülen bir şey değildir ve çoğunlukla erkeğin psikolojik sorunları onu av mentalitesine iter eğer bu sorunlar iyileşirse o zaman ortaya çıkar gerçekte ne olduğu.
Tabi ki ister. Şayet ben isterim ama kendim için değil kendisi için güçlü olması gerekir, evlenmiş olsam ben her dakika yanında olamam veya dünya hâli belli mi olur bir gün öleceğiz, benim yokluğumda kendisini koruyabilmeli, kendi ayakları üzerinde durabilmesi için güçlü olması gerekir..
İllaki her kadın bir erkeğe ihtiyaç hisseder aynı şekilde erkekte bir kadına bu bir eziklik değildir ama bazı kadınlar bunu çok abartıyor ne kadar ihtiyaçta duysa kadın kendini ezdirmemeli ve ezmemeli güçlü ve olgun bir kadın her daim 10 adıım öndedir
Bu çok uzun bir konudur. Geçmişte gelen ailedeki baskı erkeğin çocukken hor görülmesi ezilmesi veya dışlanması şiddet görmesi sonucunda erkek ileride kendi yönlendirebileceğini birini ister. Her erkek öyle değildir.
Valla ben şahsen güçlü kadınları daha çok seviyorum çünkü kimseye muhtaç değil bir erkeğin ona destek vermesine ihtiyacı yok o kadın kimseye taviz vermeden işine gücüne bakar hepte güçlü olur buda benim hoşuma gidiyor
Güçlü kadın gücünü hangi doğrultuda kullanacağı önemlidir. Erkeğe karşı atak şeklinde kullanırsa erkek elbette istemez. Ama erkek ile birlikte gücünü birleştirme düşüncesi içerisinde ise akıllı erkeklerin tercihi olacaktır…
Hayır istemezler açık açık söylüyorum saklamaya gerek yok ben de sevmem ben sevebileceğim birini istiyorum sert , tek başına yaşayabilen bir kadın çekici gelmiyor
Sevgi duyan her erkek güçlü kadın ister. Çünkü o kadının gücü erkeğe güven verir. Seven hiç kimse sevdiği insan aciz olsun istemez. Kadın veya erkeğin güçlenmesinden mutluluk duyan ve daha fazla güçlenmesi için destek veren kişi gerçekten seviyordur.
Güçlü kadın iyidir.. ben çok severim burdaki güç tek başına ayakta duran kadınsa tsbii. öyle dominant tavırlar olmasın tabi.. taşı sıktım ı suyunu cıkrsun
Güçlü kadın cikardılar bide basimiza bak yavrum güç elinde bulunanları en iyi şekilde kullanabilme yetisidir ama kadınlar her zaman daha iyisini ve daha fazlasını ister yani aciz ve güçsüzdurler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
inan bana ben kendimden güçlü kadınla sevgili olmayı isterim hem daha zevkli olur ama güç derken para ve şöhret gücünden bahsetmiyorum
Iki tarafında birbirine güç sevgi saygı bağlılık ve her anlamda güzel bir bağ kurması en doğrusu. Terazi her zaman eşit olmalı bir taraf ağır bastığında diğeri o yükü taşıyamıyor maalesef..
Bi erkeğe ihtiyaç duymadan hayatını idame ettiricek donanıma sahip. Örneğin işiyle ilgili problem yasiyodur ama kendi başına halletmeyi tercih ediyodur.
Her insan güçlüdür bunun cinsiyetle bi ilgisi yok azimle ilgisi vardır kendi işini kendi halleden insan çalışkandır sorumluluklarını bilerek onları tasiyabilendir, Güç kavramına nasıl baktığınızada bağlıdır bu benim için güçlü insan kendine üretebilen ve kendinden daha güçsüz canlılara merhamet edip onlara şiddet uygulamayan insanlardır asıl güç nazik anlayışlı olabilmektir ve erkek kadın arasında bu yarış yoktur ve aslada olmamalıdır
güçlü kadın mı var, saç kesmekle kıl almamakla güçlüyüm ben diye geziyorlar şöyle işi gücü olan hayali olan bir olsa da birlikte olsak tam aradığım kadın tipi