Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz. Ama şöyle bişey var. Sevgilim evlendikten sonra ailesine para göndermek istiyor. Bu duruma nasıl bakmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Evin giderlerini yarı yarıya ödeyin kalan parayı isteyen istediği gibi değerlendirir birde evlilik sözleşmesi yapın boşanma durumunda kimse maddi hak talep edemez diye gayet güzel olur. Bende evlenince kazandığım paranın büyük kısmını annemin üzerine arsa almak istiyorum boşanma falan olursa mallar bölünür kimseye boşa para yediremem
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlendiğinizde evi rahat bir şekilde geçindirebiliyorsa ve fazlası arta kalıyorsa bakmasında bence bir sakınca bulunmuyor. Zor geçiniyorsanız ve gönderiyorsa biraz problemler yaşayabilirsiniz. Ailesine bakıyor olması iyi bir şey ama sonuçta kendisi de bir yuva kurmuş olacak ve buradaki sorumluluklarını yerine getirecek...
00 Yorumla
O onların evladı sonuçta, destek amaçlı olabilir bu ama abartırsa bu durumu tatsızlık çıkar muhtemelen. Yani kötü bir şey yok bence bunda. Ama sevgilinin de bunu nasıl yapacağı önemli. Bir de ailesinin durumu iyi olmasına rağmen gönderirse bu saçmalık ve gereksiz olur bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer sizin geçiminize bir mani olmayacaksa ve onların da başka geliri olmadığını düşünürsem verebilir. Verdiği miktar belirli olmak kaydı ile tabii. Karşı tarafta zorda kalsın istemem ama gereğinden fazla gönderme durumu olursa gönlüm razı olmaz ne yalan söyleyeyim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
45Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılKısaca söyle mükemmel değil sefil bir evlilik seni bekliyor
51 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 265,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sorun olabilir ileride
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilesinin durumu kötüyse falan sorun değil. Emekli maaşı falan çok az oluyor. Babannem ayda 2500 tl ile geçiniyor. Babam para göndermek istese annem bir şey demezdi.
Şöyle de bir durum var. Eğer sevgiliniz az kazanıyor, siz az kazanıyorsanız o zaman aileye para yollamak lüks bence. İleride çoluk çocuğunuz olacak. Okula kursa dersanaye para yatırmak gerek. İnsan birikim yapmalı. İleride ev araba almak isterseniz ve eşiniz evin arabanın taksidini ailesine gönderirse sıkıntı çıkar. O ailesine paa gönderiyorsa siz de göndermek isteyebilirsiniz. Değişik bir durum.
Aile açısından bakınca o kadar zaman yetiştirip büyütmüşler. Erkekler ne düşünür bilmem.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin ailen benim ailem diyecektir, ne diyecek 😉
Maşallah yani parami s. çıyor yırt dışındakı insanlar. Zar zor kendileri geçınıyorlar
Farkında degılmı bunların? Yani ben olumlu göremiyorum ve güzel dildede söyleki aliştırma derim👍 Sonra tutamayacağın sözler verip sorun yaşama
Hayaller kurmasın kendı kendıne sonra alerji olmazsın11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDurumlara göre arada göndere bilir aslında, tabı zor durumdalarsa.
Ben siz sadece çalışacaksınız bakışı ile yukarda yorumladım.
Maaşınıza göre belki arada bir şeyler yapa bilirsiniz, bir kaç ay içinde olmama şartı ile Tabı her şey siz ikinizin durumuna bağlı. Ben hemen hemen standart genelleme yaptım burdan yurt dışına damat veya gelin gidip ordaki yaşam şartların bildigimden Maalesef standart yaşam şartını yaşayanlar hani kendıleri zarzor geçınıyyor
Ama 3-4 ayda olabilir
Etkilenmeyecekseniz
Aileninde ve kendi durumunuzdanda bahsetseydiniz keşke, ona göre yorum yapa bilirdik
Karşına al güzelce konuş. Aynı şeyleri bende sevgilimle konuşuyorum ama o ilerde durumumuz iyi olursa ikimizinde ailesine yardım ederiz felan diyor. Sen şimdi buna karşı çıkıp ters bisey söylersen ilerde ya senden habersiz yapar ya da senin inadına sürekli yapar. Anlayışlı ol. Ama önce kendi kuracağınız yuvayı düşünün.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar güzel bir davranış bence hoş karşıla. Bir erkek ailesine nasıl davranıyorsa 2-3 yıl sonra canım cicim ayları bitince sana da öyle davranır aile her şeydir sakın soğuk yapma bırak ne isterse onu yap. Bence sen de iyi davran arada bir ziyaret etsen biraz temizliğe yemeğe yardım etsen ne olacak sanki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılİhtiyaçları var ki gönderecek. İhtiyacı olmasa da ister yine gönderir. Ayrıca kendi kazandığı parayı gönderecek. Senin bunu eleştirmeye hakkın olmadığı gibi bunu konu etmek seni çok küçük düşürücü bir durum.
217 Yorumla- +1 yıl
Ucuz insanlara has bir bakış açısı çünkü. Hakkın yok buna. Adam kendi kazandığını diledigi gibi tasarruf eder ve göndermek istediği kişi ailesi. Sen kim zannediyorsun kendini?
- +1 yıl
@devushka_ baya iyi konuşmuşsun ablam ağzına sağlık.
- +1 yıl
Kadın haklı adamın parası sende çalış kazan
- +1 yıl
Sende kazan tabiki aranızda bölüşeceksiniz ancak adam ailesine bakmasınmı ölsünmü ailesi
- +1 yıl
basbayağ ona getirmişsin.
- +1 yıl
amaaaaan neyse banane başkasından üff ben gidiyorum
- +1 yıl
Madem adamın parasi o zaman evlenmesin" bu cümle çok cahilane. Sen evliliğin mantığını kavrayamamişsin. Bu cümleye göre sana adam parasını vermek için evleniyor.. Hem düşünce sistemin hatalı hem de kendini ve durumu ifade ediş bicimin hatalı. İnsanlar sevgi bağıyla birbirine bağlanıp yuva kurarlar. Menfaat söz konusu ilişkiler kişilere hiç bir zaman yarar sağlamadığı gibi evlilik birliğini içten tahrip eden en büyük kıyımdır. 27 senelik evli bir kadın olarak ben, bir kez bile eşime sormadım 'ne kadar para kazandın, nereye harcadın ' diye.. dilediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir, parayı kazanan kişi. Sorun şurada çıkabilir ancak... tek koca çalışır, evine bakmaz ve kendi ailesine verir. Iste yanlış olan budur..
- +1 yıl
@devushka_ tecrübe konuşuyor olabilir mi? :))
+1 yılElin kızını bir ömür yedirince icirince giydirince bir şey olmuyor da ailesine destek verince niye sorun oluyor? Allah'ın adını verdim sen ve senin gibiler evlenmesin yuva kurmasin çocuk yapmasın
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe iş yapıyor ve neden göndermek istiyor? Evlendiğiniz zaman sizinde borcunuz olacak, ayrıca iki eve birden yetecek kadar güveniyor mu kendine. Benim eniştemde öyle demişti yok annemlerin kirasını ben ödüyorum ödemeye devam edicem falan. Ablam hamile kalıp masraflar artınca direkt kesti kira göndermeyi. Zaten geçinmek zorken bir de neden kemer sıkarak yaşayasınız ki.
00 YorumlaDurumunuzu bilmiyorum ama ben de öyle yapacağım. Annem babam beni ne şartlarda yetişirdi kimse bilmez. Anlatıp dram yapmayacağım ama rahatsız olmaman lazım. bi de eşinin anne babasinın durumundan biraz bahsedersen daha adil yorum yapilabilir.
10 Yorumla
+1 yılMaddi durumu iyi olduktan sonra göndermesinde sıkıntı yok buna engel olmaya hakkında yok, ama geçim sıkıntısı varsa öncelikle evini düşünmesi gerekiyor.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAilesinin ihtiyacı varsa, geliri de yetiyorsa göndermesinden doğal ne olabilir.
Örneğin anne babası çalışamayacak durumdadır ve yardımcı oluyordur, anlarım. Ama kardeşleri varsa onları da çalışıp kendi ayakları üzerinde durmaya teşvik etmeli..00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 811 cevap paylaştı. Yani ailesine para göndermeyi düşünüyorsa aynı zamanda evi geçindirmeye ve birikim de yapabilmeye ayırabilecek maddi durumu varsa problem yok gibi. Bunu karşılıklı oturup sizin çözmeniz gerekiyor bir şekilde.
00 Yorumla
+1 yılSen çalışmıyorsan buna karışmaya hakkın yok. Çalışıyorsan ve senin eve katkin ondan fazla ise sen de ailene gonderirsin ya da istediğin gibi harcarsin karışamaz. Çalışmıyorsan yazık geçmiş ola
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel aslında ailesi ona bakmış belki zorlukla okuttu göndersin senin ailenede ihtiyaç olduğunda rahatlıkla gönderir merhametli biri demekki
20 Yorumla Ee normal degilmi bu anası babası sonuçta göndermesi gerekiyor ihtiyaçları varsa gönderir yoksa ztn göndermek aklına gelmez
20 YorumlaOlumlu bakmalisin sen karısı isen onlar da annesi babası tabi gondermesi normal.
Sen de kendi ailene gönderebilirsin.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ailesinin ihtiyacı varsa ve maddi durumu elverişliyse yollamasında sakınca yok empati yap aynı durum senin ailen içinde geçerli olabilir
07 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 573 cevap paylaştı. Eleman en başında söylemiş işte ne güzel. Para dediğin nedir ki hepimiz toprak olacağız. Seviyorsan katlanacaksın. Zoruna gidiyorsa bırakacaksın çözüm bu kadar basit.
00 YorumlaAilesine ne için para gönderecek onlara açtığı maddi sıkıntı mı var onları mi ödeyecek yoksa gecinmeleei için mi
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılböyle adamlarla zamanınızı harcamayın . her pipisi olan erkeklede takılmayın . adamlarla birlişkte olun aile bilinci olan.
10 Yorumla
+1 yılMaddi sıkıntı çekmiyorsanız göndermesinde bir sakınca yoktur bence, hem ne güzel ailesine merhametle yaklaşıyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılMaaşı buna yetiyor mu iki evi idare edecek durumu var mı?
Ailesine bakcak kimse yoksa buna mecbursa olumlu bakmalısın.10 Yorumla
+1 yıl30 bin kazanıp 3 bini gönderiyorsa sıkıntı yok..
ama 5 bin kazanıp 2 bin verecekse sıkıntı..50 YorumlaAilesinin durumu yoksa geliri falan gönderebilir. Ancak sen böyle bir durum varken bile istemiyorsan bu açık bir şekilde ifade et ve olmuyorsa ayrıl.
00 YorumlaYok olmaz arada destek olabilir ama he zaman olamaz yanlış bence bu iş olmaz sen bilirsin ama ayrıl bence
00 YorumlaEvlendikten sonra sen onu borca sok bak bakayım yollayabiliyor mu ama yani ailesine yardımcı olsa ne olur ki
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemiyor aslında, söylese ayrılacağını tahmin ettiğinden yokuş yaparak geciktirmek istemiş olabilir. Basit taktik politikalardan biri çünkü.
00 Yorumla
+1 yılKendi evini gecindirmekten önce aile evine para göndermeyi düşünüyorsa o insanla kesinlikle olmaz derim. Evlenmesin aile evinde yaşasın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı. İmkanı varsa bizi zor durum da bırakmayacaksa yollayabilir ailesi bu aynı şekil de senin ailenin ihtiyacı olsa evlendin diye sırtını dönebilir misin?
00 Yorumla
+1 yılSenin ihtiyaçlarını, zevklerini karşılayacak kadar parası varsa ve artıyorsa ailesine gönderebilir. Ama diğer türlü zorlanıyorsanız göndermemeli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşin olacak kişinin parayı gönderme sebebi nedir detaylı açıklama yaparmısın. Ailesine bakacak kimse mi yok bahanesi nedir peki
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha ne diye para göndermeyi düşünüyor peki bahanesi ne?
Cevap sahibi+1 yılOlay şimdi anlaşıldı seni arada yem olarak kullanıyor Avrupa'ya gelmek için para kazanıp Onlara gönderecek güzel plan yapmış adam ama adamlığı ve insanlığa sığmaz yaptığı şey
Cevap sahibi+1 yılÖzldn yazdım bakarmısın
+1 yılEvlenme sakın öyle saçmalıkmı olur bağımsız olmayacaksa evlemesin
10 Yorumla
+1 yılBütün kadınlar hep olumsuz bakmış.. bu soruyu soran bir erkek olsaydı hepinizin görüşü değişirdi..
10 Yorumla
+1 yılYeni bir sayfa demek evlilik. Yeni sorumlulukları olacak, bu yüzden ben olumsuz bakıyorum.
10 Yorumla
+1 yılEvin ihtiyaçlarını aksatmadigi sürece eşim ailesine para gönderebilir. Bana sormasina gerek yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSende git çalış kendi ihtiyacini karşıla bütün yükü erkeğe bırakmayın belki ailesi gerçekten muhtaç ona bakıp büyütmüşler.
ya da o çocuğu bırak zengin koca bul.00 YorumlaAilesinin durumu iyi olduğu halde gönderiyorsa, sıkıntı olur.
00 YorumlaGayet soğuk bakmalısın ama ailesinin durumu yaşadıkları vesaire de önemli
00 YorumlaAilesine değer veren sanada verir. Hayırlı evlat bence bırak görevini yapsın...
00 YorumlaAilesinden desteğini esirgemeyen hayırlı evlat olarak...
00 Yorumla
+1 yılyani sizin geçiminizi etkilemicekse neden bakmasın ki ailesine
00 Yorumla
+1 yıl7 alıyorsa, 2sini veriyorsa sen buna karışamazsın.
O aile onu büyütene kadar 70 verdi çünkü.01 Yorumla- +1 yıl
Ama ben istemezdim mesela eşimin ailesine para vermesini.
O ne öyle.
Ne kadar kazandığına bağlı geçim sıkıntısı yaşamayacaksanız gönderebilir anne babası sonuçta
00 YorumlaGider- gelir ilişkisi, ailesinin durumu vs çok önemli bu konuda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer ki sizin yuvanızı aksatmayacaksa önceliği sizin yuvanıza verecekse bunda bir sorun yok fakat sizi mağdur edecekse onunla bu şekilde ilerlemenin zor olacağını söyleyebilirsiniz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı. Maddi durumu iyiyse göndersin tabii. Annesi, babası sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılEe göndersin ne var bunda ben bir kız olarak evlendiğimde bende gönderecem.
00 Yorumla
+1 yılOnlarda sonuçta ailesi oluyor gönderdin gönderebilirde
00 YorumlaBöyle bi şart sunuyor ise ilerde sıkıntı olabilir bence
00 Yorumla
+1 yılAilesinin durumu yoksa sizin geçiminizi sağlayacak kadar paranız varsa gönderebilir
00 YorumlaAynı miktarı sende kendi ailene gönder olsun bitsin.
00 YorumlaKendi evini böyle bir durumda rahatlıkla geçindirebilecek gücü varsa gönderebilir. Fakat sizi sıkıntıya sokacaksa olmaması gerekiyor, evlendikten sonra artık ailesi sensin. Öncelikle sizi düşünmesi gerekir.
10 YorumlaGönderebilir. Ailesine bağlı olduğu çok belli. Ailesinin hayır demesi gerekiyor bu duruma yoksa senin yapacağın bir şey yok. Kendisinden bile önde tutuyor ailesini demek ki. Asıl soru sen böyle biri ile devam edebilir misin?
00 YorumlaGönderebilir ailesi sonuçta. Sizin geçiminizi zora sokmayacaksa bu sıkıntı olmaz bence. Sokacak olsa da göndermemeyi tercih ederdi bilinçli bir insan olduğunu düşündüm çünkü şu an sevgilinizin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTipik türk erkeği kendi ailesini kurmayı beceremiyor işte böyle adamdan koca olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNe kadar maaş alıyor sen çalışıyor musun ailesi cidden çok mu zor durumda
00 Yorumla
+1 yılGonderebılır onlar dgun ypınca oglum mu yapsın dıyolar tabıkı gndereblr benim esım gnderınce hosuma gdıyor destek olması
10 YorumlaGeliriniz normalden yüksekse ve ailesinin durumu yoksa gayet normal bir durum. Fakat geliriniz orta duzeyliyse pek normal bor durum degil.
10 Yorumla
+1 yılAilesinin durumu kötüyse Bi evlat olarak yardım etmesi iyi olur.
12 Yorumla- +1 yıl
Bana göre giderinizden kısıp ailesine göndermesi doğru değil eğer ailesinin durumu iyiyse. Veya durumunuz çok iyidir artıyordur Bi miktarda onlara vermesi kötü olmaz. :)
- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlendikten sonra aileme para göndereceğim diyor, bu duruma nasıl bakmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım