Hiçbir zaman beni kabul eden böyle kabul etsin ben olduğum gibi düşüncesinde olmadım açıkcası. Hayatımızda biri olsa ya da olmasa değişimi her zaman kabul edip iyi anlamda değişimleri hayatımızın içinde bulundurmalıyız. Onun dışında hayatımıza birini alıyorsak bir noktada değişimi de kabul etmiş sayılırız. Sevgilimiz yokken sahip olduğumuz davranışların bazılarını hayatımızda biri varken sürdürmek doğru olmuyor haliyle. Bu yüzden kim değişmem diyorsa da ben değişimin farkında olmadığını düşünüyorum. Sevdiğim insanlar için de gerekiyorsa kendi karakterim ve benliğimi ezmeden, kendimi unutmadan ve kişiliğimden ödün vermeden bunu gerçekleştirebilirim.
Sigara, alkol alışkanlığı varsa onlardan vazgeçilir. Ancak benden kişilik yönünde bir değişiklik isteyecekse bunu yapmam beni ben olduğum için sevsin yoksa kişi kafasındaki kişiyi ortaya çıkartmak için bu durumu yapmış olur
Eğer hareketlerim ciddi anlamda rahatsızlık veriyorsa tabi ki değiştirmek için elimden geleni yaparım. Kimseyi bilerek ya da bilmeyerek rahatsız etmem istemem. Özellikle sevdiğim insanları.
İlişkimize zarar veren bir huyum varsa elbette törpülerim bu huyumu. Ama sırf kendi keyfi için değişeceksem, değişmem. Olduğum gibi kabul etmek zorunda :)
Değiştirmem gerekenler varsa değiştiririm. Ama onun dışında kimse için değişmem. O da davranışlarım rahatsız ediyorsa anca öyle. Öbür türlü kimsenin istediği şekle girmem.
Sevginin değiştirmediği hiç kimse yoktur. Seven sevdiğinin halleriyle hallenir zaten, ama şartlı değişim istemelerle kişilerin değişimi bana çok saçma geliyor. Biri bana böyle olacak diye dikte ederse inatlaşırım ‘hayrola’ diye. Zaman içerisinde karşıdakinin neleri sevip nelerden hoşlandığına göre olan saygı ve sevgiden gelme değişimlere varım, ama öbür türlü yokum.
Seveceğim kişiye göre ve onun tavırlarına göre benim değişimim de değişebilir evet. Bu iyi veya kötü bir değişiklik de olabilir. Damarıma basmıssa kötü değişim ile karşılaşır. Baştacı yapmışsa güzel değişimler ile karşılaşır. Karşısında nasıl bir insan görmek istiyorsa ona göre tavır takınması yeterli olur.
Olduğum gibi sevsin ile olduğum gibi kabul etsin ayrı bişi bence. Beni olduğum gibi sevsin ama onun sevmediği Bi huyum varsa da güzelce söylesin ben de ona söylerim. Öbür türlü her yaptığımı olduğu gibi kabul etsin demek bencillik olur. Oysa aşk emek ve fedakarlık ister.
bu huy ya da alışkanlık bana zarar veriyorsa benim de istemediğim bir şeyse ve iyiliğimi istiyorsa evet ama onun dışında değiştirmem çünkü biri için değişiyorsak sürekli değişir kendimiz olmaktan çıkarız bizi biz yapan kendimiziz zaten başkası için değişiyorsak ben ben olamam ki
İki tarafında kendini ideal ölçülerde törpülemesi gerektiğine inanıyorum. Mesela dışarı çıkarken aileden bile izin istenmiyosa izin istemek yerine haber vermek, x kişiyle görüşme demek yerine hareketleri hoşuma gitmiyor sana yaklaşımına dikkat edersen mutlu olurum gibi gibi şeylere tamam diyorum ben
Sevdiğim insan için iyi anlamda değişirim ve ondan da iyi anlamda değişim beklerim. Benim için istediği bir şeyi kabul edebilirim. Bende onun sağlığı veya mutluluğu için bazı şeylerden vazgeçmesini dileyebilirim.
Major bir şey değilse, benim de doğru bulmadığım bir huyumsa elbette düzeltmeye çalışırım. Tamamen istenen şeye bağlı bir durum ama genel olarak başkası için kendimi değiştirmem, olduğum şekilde kabul edip seven insanla olurum.
Eğer bu huyum kötü bir huysa ve karşımdakinin kalbini kırıyor, ona haksızlık yapıyorsam değiştirmek isterim tabii ki. Onun dışında sırf o hoşlanmıyor veya kendiaine ters geliyor diye; kendimi, düşüncelerimi veya yaşam tarzımı değiştiremem.
Aşk fedakarlık ister sadece aşk ile ilgili de değil eğer karşındaki insanla ilişkinde bir huyun, alışkanlığın zarar veriyorsa değiştiririm tabii ki mesela çok umursamaz, inatçı bir insanım bunu törpülemeye çalışıyorum olabildiğince 🤪
Kimse kimse için değişmez. Bir insanın gerçekten haklı sebebi varken kendi için bile değişmesi bu kadar zorken insanlar birbirine şirin görünmek in değişmiş gibi yapıyorlar bazen.
Rahatsız olduğu özelliği güzel bir dille söylerse daha dikkat etmeye çalışırım. Benim hayatımı etkilemiyorsa tabi daha iyi hisseddirecekse beni neden değişmiyim hayvan değilim sonuçta. Ayrıca buna değiştirmek değil tavsiye öneri niteliğinde söylemesi lazım
Ancak ben istersem değişirim, bir başkası istediği için değil. Beni ben olduğum için kabullenecek insanlara yer var hayatımda. Değiştirmeye çalışan insanların hayatımda asla yeri yok ve olamaz da.
Değişmesini istediği yönümü ben de rahatsız edici buluyorsam mutlaka törpülemeye çalışırım. Çünkü haklı olduğunu bilirim, ondan çok kendim için değişime uğramak isterim.
Değişkenlik gösteren insanlar nazarımda karakteri oturmamış insanlardır. Değişkenlik demeyelim de eğer ilişkime zarar veren bir alışkanlığım varsa törpülerim.
Boşuna uyum demiyorlar. Kadınların fıtratında var. Erkeği yontmak isterler. Haddiyle oldu mu bu erkegin hosuna gider. Had aşıldı mı erkek kaçar. Teraziyi iyi dengelemeniz lazım.
Bir insan olduğu gibi sevilmiyorsa işin içinde biyerde seni şu yüzden seviyorumlar çıkar o sevdiği şeyde gidince güzellik para artık her neyse sevgide gidiyor. Ben seni olduğun gibi sevenler her zaman öndedir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Değişirim qma karekterimde kötü birsey yok gibime geliyor neden olmasın Ferhat dağları delmiş bende değişirim
değişim kaçınılmaz doğru insan doğru değişim. Ama hayatımı kökünden değiştirmek ve beni geri plana atacak şeylerse değişimi kabul etmem adamı siler geçerim
Eğer sağlıklı bir ilişki ise kısmen değişilebilir tamamen kapıları kapatmak olmaz. Ama karşındaki insan problemli ise sırf devam etmek için değişmek değişmesini beklemek çok da mantıklı değik
ben onun için değişiyorum o benim için değişmiyor, iki taraftan birinin istediği illa patlıyor, şayet bu ilişkim sonlanırsa diğerinde yanıtlar konusunda daha keskin olacağım