Bir insanı neden hemen engellersiniz?

Merhabalar küçük bir ilde yaşıyorum yani uzun süredir aşk tarafından yalnız hissediyordum. 1 ay önce konuştuğum kişi eski sevgilimi unutamıyorum diyerek arkadaş kalmayı istemişti. Onun acısı zaten içimde yarayken şimdi bir çocuk ile date uygulamasından sohbet edip birbirimizi tanırken instagram adreslerimizi verelim dedi. Kabul etmiştim instagram adresini verdi istek attığımı söyledim bakıyorum deyip beni instagram ve sohbet uygulamasından sildi. Kendimi asla güzel gören bir insan değilim ve cidden artık böyle şeylerin hepsinin tipimden dolayı başıma geldiğini düşünüyorum. Yani arkadaşlarım muhtemelen beni teselli etmek için saçmalama seni belki de tanıyor o yüzden korkup engelledi falan dedi ama ben gerçekten artık o kadar bu duruma alışığım ki yani, eski sevgilisinden yakışıklı olsam unuturdu. Yakışıklı olsam engellenmezdim, bilmiyorum gerçekten jiletle yüzümü kazımak gibi tuhaf şeyler geçiriyorum kafamdan sadece size sorum ama lütfen gerçekten objektif olun çünkü yalanlar sadece üstünü örtüyor üzüntünün. Gerçekten birini neden hemen engellerdiniz? Tipi güzel olan birini eski sevgilimi unutamıyorum diyerek bırakır mıydınız?
Bir insanı neden hemen engellersiniz?