2 yıldır birlikteyiz ona çok aşığım o da bana çok aşık. Bu zamana kadar söylediği yalanları yakaladim. Aldattığına dair ispatim yok hislerim çok güçlüdür aldattığını düşünüyorum (konusmadigimiz zamanlarda hep barlarda clublardaydi) onunla defalarca konuştum bu konuyu anlatıyor aciklamalari içime sinmiyor guvenmiyorsan bitirseydin diyor. Hala telefonunun şifresini bilmem. Söylemiyor güvenmeyi öğren diyor. Benim ilkim olduğu için ayrılmak istemiyorum çok aşığım ama bu kuruntular mi deyim şüpheler mi her neyse beni psikolojik olarak çok kötü etkiliyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
"konusmadigimiz zamanlarda hep barlarda clublardaydi" diyorsun. Insan eglence anlayisidir diyecegim ama neden seninle degil de yalniz gidiyor. Boyle ortamlarda rahat takilmak diye bsy var, bu kisinin surekli boyle ortamlarda bulundugunu dusunuyorsan guven vermemesi normal, cunku normal insanin hali boyle olmaz. "guvenmiyorsan bitirseydin" ne demek oluyor. Guvensizlik durup dururken olmaz, ki akli basinda biri olmalisin. Ne oldu, neden boyle dusunuyorsun demek yerine hatayi kendinde değil sende ariyor. Bu ne demek biliyor musun, kisinin sucunu ortbas etmek icin karsi tarafi bastirmasi, manipuke etmesi. Yani bsyler var kokusunu aliyorsun ama goremiyorsun ve gosteremiyorsun. Bana kalirsa aslinda gozunle gormesrn de yanlis giden bsyleri gayet acik goruyorsun, sadece kabul edemiyorsun, cunku emekler var, giden zaman var, ilkim diyorsun buna cok takilmissin. Burdan boyle yazmak disardan kolay biliyorum yalniz suphende haklisin. Yerinde olsam napardim diye dusunuyorum, restimi cekerdim, inceldigi yerden kopsun diye dusunurdum butun hayatim bir yalan uzerine kurulcagina. Beklemedigi anda telefonuna bakmak istedigimi soylerdim. Yok argo vs derse de ya goster ya da guvenmemi bekleme diye kestirip atardim. Hala uzatirsa oradan konusmadan ayrilir gule gule derdim. Dogrudan bitirmez onu sessizlige haosederdim. Artik o kisim ne kadar surer bilinmez ama bu isin sonunda ya o cozulur ya da manipule etmeye devam etmeye calisir. Sonucta 2. si olur yani eski modunda devam ederse bu isi bitirir arkama bile bakmazdim. Bu hayat boyle gitmez, bu sekilde olmaz. Cesur ol yoksa yalanlarla giden yillarina yanarsin. İlk vs olursa olsun, daha onemli seyler var
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTelefon şifresini vermek zorunda değil zaten ama bazı yalanlarını yakaladım diyorsun. Aldatıldığına dair kanıt aramana gerek yok zaten aldatılmışsın belli. Bu tür bahaneler bulan kızlar aldatıldığımı bilsem ayrılırım der genelde ama çocuğun başka kızla konuşmasını yakalasa bile çocuk arkadaşım ya dediğinde çocuğa inanmayı seçer. Güvenmen için güveni kazandırması lazım. İlkin diye her şeyi sineye çekersen ahmaksındır. Öneri versem ayrılma noktasına geliriz korkusu ike uygulamayacaksın. O yüzden bir şey demiyorum.
00 Yorumla
+1 yılKlasik bir toksik ilişki. Bir ilişkinin sonu başından belli olur. Bunu unutma. Tabi yaşantı tarzın nedir bilmiyorum ama klüplerde, barlarda gezen insandan ciddi ilişki çıkmaz. Ben de yaşadım buna benzer bir ilişki hemen yol verdim. Bir gün klüpte bir gün barda, kaç defa deli gibi sarhoş olmuş. Bir iki defa uyardım baktım laftan anlamıyor. Ben de ayrıldım. Kaç defa ayrıldım kendini öldüreceğini söyledi. Neyse ki son ayrılmamda intihar etmedi. Zor kurtuldum. Benden sana tavsiye bırak gitsin.
00 Yorumla
+1 yılBen şahsen güvenmediğim biriyle ilişki kurmam. Eğer sen de güvenmiyorsan, bitirmeni tavsiye ederim.
Ya da güvenmek için çaba sarf etmen gerekiyor. Sıkıntı bir durum çünkü.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
38Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüvenmiyorsan nasıl sevmeye devam ediyorsun
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kuşum sorundaki resmi sen mi paylaştın veya KS otomatik mi koydu bilmiyorum. Ama sorduğun sorudaki ruh halini resimdeki kadın çok iyi betimlemiş :)) soruna gelecek olursak. Senin ona esir gibi bağlı olup kopamaman onda seni kaybetme korkusunu bitirmiş. Seni kaybetmekten korkmayan birisinin hayatında olmasına izin vermen sadece kullanılmanı sağlar. Kullanılmayı sadece seks olarak algılama. Sorunu olduğunda veya canı sıkıldığında bir telefon uzağında onu bekliyorsun ama durum senin için aynı olduğunu düşünmüyorum
20 YorumlaKesinlikle büyük bir hata yapma, bir erkek öyle işine geldiği gibi güvenmiyorsan bıraksaydın diyemez. Elbette aldatıyor diyemeyiz ama sevgilisi olan adamda bar bar sokak sokak gezmez. Aile hayatınız elbette yok ama yavaş yavaş insan kendini belli eder. Bak üzülürsen şimdi üzülürsün, ancak ileride üzülecek fırsatın imkanın dahi olmayabilir. Güvenini kazanmak için çabalamalı. Ben saklamam, en azından oda hiç beklemediği bir anda sen istediğinde al hak diyebilmeli. Hazırlanıp gelmemeli.
20 YorumlaDirek ayrıl neler gidip neler geliyor emin ol ayrıl 6 ay veya 1 yil sonra iyi ki bitmis diyeceksin cunkü bir iliskide güven cok önemli yarin birgün evlensen baskasiyla iliskisi oldugunu ögrensen daha mi iyi olacak yol yakınken dön bir erkek telefonunu göstermiyorsa ortaya koyamiyorsa garanti bir baskası vardır bazı erkekler doyumsuz oluyor, seven insan yetmiyor bazısına karakter iste... Ve emin ol daha ne iyi insanlar gelir belki basta ayrilinca sıkıntı cekersin, ayrılık acisi cekersin ama aldatılmaktansa gururlu olup acı cekip ayrılmak daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılGizli saklı yoksa vermesinde bir sakınca yok. Vermiyor diye de aldatıyor anlamına gelmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim yanımda bak diyor ama bir kere kendisi dedi ki erkeklerle konuşmaların okunması çok tehlikeli kixlar her şeyi ondan anlar. Sonra unuttu diyor ki erkeklerle olan konusmalarima bakma özel argo vat
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende senim gibiydim aylarca içim içini yedi hep bir şüphem vardı ama kanıtım yoktu. Güvenmiyorsan bitir birlikte olma derdi asla güvenmem için bir şey yapmazdı ve sonunda aldatıldığımı öğrendim. 2 yıllık bir ilişkimiz vardı keşke ilk hatasında bıraksaydım diyorum sende aç gözünü benim gibi enayi yerine koyulma
00 Yorumla
+1 yılBu çocuk yüzde bin beş yüz aldatıyor ayrıca sevse aşık olsa bırak demez kolay kolay şimdiye kadar da senin güvenini kazanmış olurdu demek ki arada zincirin halkalarından bir kaç tanesi kırılmış iyi düşün
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüven ilişkinin en temel yapı taşlarından biridir. Bunu bir şekilde aşman lazım yoksa ilerde bir yerde daha büyük bir yıkıma sebebiyet verir. Bu durumu bir an önce çözmen lazım. Yoksa söylediğim gibi yıkım kaçınılmaz olur.
00 Yorumla
+1 yılBişey dicem zaten şüphe yeterlidir aldattığı yakalasan sende ayrılacak yürek yok gibi. Çok seven taraf sensin ya bu şüpheyle yasayacagima basarım tekmeyi gider
01 Yorumla
Soran+1 yılGözümle görürsem o telefonda boklarini hiçbir şeyi gözüm görmez ayrılırim
+1 yıl2 yıldır hala aşıksan sende bir sorun var demektir.. Kendini fazla kaptırmışsın, eğer güvenmiyorsan zaten beraberliği sürdürmen hata. Dünyada tek erkek o değil..
00 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne Guvenmediğin bir ilişkiye devam etmek hata, sevgilinde bana neden güvenmiyorsun diyeceğine ben bu kıza nasıl halen bana güvenmemesini sağladım diye düşünsün.
00 Yorumla
+1 yılGüvensiz ilişki zaten olmaz. Bende daha önce aynı durumda kaldım aylarca karın ağrısı çeltim. Birgün bir uyandım aklıma ilk geleni koşup uyguladım. Arkadaşlarımın arkadaşlarından güzel bir kız buldum ona yazdırttım daha benim günaydın mesajıma cevap vermeden ona cevap verdi ve bitirdim.
01 Yorumla- +1 yıl
Kalbimde hissettim uyandığımda
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBence bitir güvenmıyorsan hep diken üstünde yalan mı söylüyor diye ilişki yürümez. Herkes ilkiyle devam etseydı ohooo.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok aşığım canım benim aynı zamanda guvenemiyorum da
- +1 yıl
İlk diye aşk sanıyorsundur alışkanlıktır o
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir süre sonra güvensizlik, yalan vs. Aşk kalmıyor zaten. Aşık iken kıymetini bil bu duygunun bence. Guzel anlar paylaş yeterli.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. Ortada bir kanıt yoksa her şey bir kuruntudur. Ya bir kanıt bulun ya da bu kuruntulardan vazgeçin arası yok.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSırf engelleyebilmek için yorum yazıyorum. Güvenmediği insana aşık olanın aklının olduğuna inanmıyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılHislerini bilmem yanılmış ya da yanışlmamış olabilirsin ama yalanlarını yakaladım diyorsun güven kalmamış arada
00 Yorumla
+1 yılBir kadın hissederse doğrudur derim ben. Aynısını bende yaşadım. Hiç güvenim yoktu ama sevdim. Kokusu çıktı zaten.
00 Yorumla
+1 yılşüphen ve hissin varsa emin ol oluyordur birşeyler heleki yalan yakaladıysan erkeklerle konuşmalarına bak bakabiliyorsan her b** ordan çıkar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılzor bir durum ya insanı yoruyor. bide ilkin ya. onun yaptıklarini yap sende. seni anlamasını sağla. bir yerden sonra saklı olan her şey ortaya çıkar.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılŞifreyi vermiyorsa net aldatıyor kendine güvenen adam direkt verir
03 Yorumla
Soran+1 yılAl telefonuma bak gizlim saklım yok diyor. Onun yanında erkek arkadaşları ile konusmalarina galerisine bakamam en ince detayina kadar kurcalamak istiyorum bu şüphe beni yiyip bitiriyor
- +1 yıl
Gizlice alacaksın o zaman haberi olmadan
Soran+1 yılNasıl yapabilirim bunu. Farketmesini istemiyorum uykusu çok hafif aklına bir şeyler geliyor mu canim
+1 yılBir ilişkide güven çok önemlidir güven yoksa ortada ilişki diyede bir şey yoktur.
00 Yorumla
+1 yılKaygılı Bağlanma stili veya terk edilme şeması bu nerden görsem tanırım..
00 Yorumla
+1 yılGüven sorunu varsa o ilişki yürümez sevmek yetmiyor bazen
00 Yorumla
+1 yılEline vermissin taviz i kendisi yuzune bile vuruyor
00 YorumlaGüvensizlik ve aşk bir arada durmaz. 😃 Adama şey derler; bu ne pehriz bu ne salata turşusu. 🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılAma aşk güvenden geçmez miydi?
sonra gerçek aşk olurdu
sizinki tam gerçek aşk olmamış00 Yorumla
+1 yılAşıksan güveniyorsun demektir güvenmediğin birine aşık olamazsın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 706 cevap paylaştı. Güvenmiyorsan bitirseydin demesi enteresan. Sana o güveni vermiyorsa defolsun gitsin ztn.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO sana ne diyor pekii kadınlar bazen kurar kendi kafasında benimkide kurdu kurdu ayrıldık bitirdik böylesi xaha iyi üzmeye uzulmeye gerek yok
00 Yorumla"ilkim olduğu için ayrılmak istemiyorum" diyorsun ya. Hayatının sonuna kadar birisini ilkin olduğu için tutamazsın. İkincisi seni böyle yoran biri için kendini daha fazla paralamamalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmal misiniz ayrılın o zaman kwdninize az saygınız olsun oraya giden insandan da hayır bekleme
00 Yorumla
+1 yılEğer güvenmiyorsan bitir ilişkide güven çok önemlidir her ne kadar onu seviyo olsanda güven olmadan olmaz. Benim düşüncem bu yönde
00 Yorumla
+1 yılGüvenmediğiniz adamlara nasıl aşık olabiliyorsunuz ya? Ben güvenmediğim adama selam bile vermiyorum. Bence seninki aşk değil alışkanlık.
00 Yorumla
+1 yılBırak hemen bundan bı b*k olmaz aşık değilsin takıntılı saplantı olmuş hayatını mahvetme bak yüzde yüz aldatiyodur cluba gidiyosa
00 Yorumla
+1 yılBence birisi işletsin bi kıza yaptır ne bilim o dışardayken yanına bi kız yolla kız buna iş atsın falan bakalım nabiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Vay beee 😈
+1 yılPsikoloğa
Git başka türlü atlatamazsın bende öyleydim hala buna rağmen devam ediyor ilişkim ama biraz çeki düzen verdim014 Yorumla- +1 yıl
@TylerBoys telefonun cilt düzelticisi sonuna kadar açık buna rağmen profil fotoğrafında maymuna benziyorsun. Gözlerin ölü balığa benziyor ve saçların da o kadar seyrek ki ucuz oyuncak bebekler gibi arasından kafa derin görünüyor. Kılların zaten maymunu aratmıyor. Maymundan tek farkın muhtemelen maymunların kilsiz poposu olabilir. Bunu da biz bilemeyiz bu yüzden okuma yazma öğrenmiş bir maymunsun.
- +1 yıl
Hahahahahah yapıştırmışsın helal olsun 😀
- +1 yıl
Kolundaki o kılları aldır sen önce dağ ayısı sen bizlere yorum yapacak vasıfta değilsin kurban ol Türk kızlarına 😂
- +1 yıl
@TylerBoys profil fotona baktımda bence bu yorumunu sil ya rezil olma bari hahhhahababbsb
- +1 yıl
Her yorumun altında görüyordum ama görmezden geliyordum zaten niyeti hakaret yemek. Ağlayarak mastürbasupnunu yapıp ezik ruhunu tatmin edebilir artık. @amahayırbenyokkkk
- +1 yıl
Gezdiğin yer sanırım ormanlık? Ne bu kuyruk acısı 😂
- +1 yıl
@TylerBoys zır cahil olduğun için telefonun zaten ayarlarında olan bir şeyden bahsettiğimin farkında bile değilsin. Onu nasıl kapatacağını bile bilmiyorsun. Kel maymun. Günlüğüne bugün 4 ayrı kızla kurduğun iletişimi yazabilirsin malum ömrünün geri kalanında bir kadın seninle max çantamı bırak diye bağırarak iletişim kurar anca ya da kafana muz atar :d
- +1 yıl
@TylerBoys kel saçını yana tarayarak gizleyemiyorsun. Seni sirkte görsem bile merak edip bakmam maymun :d hadi engelledim de ne yapabilirsin
- +1 yıl
@TylerBoys mümkünse sadece rüyamızda görelim zaten Mk 1.70 kadın için çok iyi bi boy bu arada özgüven patlaması yaşıyor ya sen bu tiple yaşıyorsan bu kadar özgüveni ohoo benim egonun tavan falan olması lazım wkkskdkxkxk
- +1 yıl
@TylerBoys 170 azmı mk sırıkmı olalim kadın için çok ideal bi boy sen 170 e kısa diyosan 150 ler ölsün mü bide millet içerlemiyor olmayan tipinle kızlara laf söylemene sınır oluyorlar sadece
- +1 yıl
@Çağla100907 cevap verme bundan zevk alıyor. Sal keli. Ben engelledim ne yazsa da görmüyorum.
- +1 yıl
@Sigaravarmı kızlarla normalde konuşamadığı için burdan kavga ile karışık konuşup zevk alıyordur kanka
- +1 yıl
@TylerBoys kızlara çirkin diye genelleme yaparak kimin canım olduğu belli oluyor ayrıca beni görmeden bu kadar emin konuşmandanda oysa ben seni görerek çirkin dedim 😂😂 bu türk erkeklerinde bi türk kızlarını aşağılama moda olmuş begenmiyosaniz defolup gidin başka ülkeye bizde size çok meraklı değiliz yani he ayrıca bıyık falan demişsin sen önce o maymundan farkı olmayan iğrenç el ve kol kıllarına bi çözüm bul eminim koltuk altı kıllarında aynı şekildedir bi el at orayada😂😂😂
Hissediyorsan bişey vardır gizlice telefonunu karıştır veya başka telefonu da olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç fırsat olmuyor uykusu çok hafif nasıl yapacağım yardım et
+1 yılAdam doğru demiş güvenmiyorsan bırakacaksın başka söze ne hacet
10 Yorumla
+1 yılYani haklısın bende de güven meselesi vardı keşke kendilerine baksalar z
10 YorumlaGüvensizlik duygusuyla devam edeceğine bitirmen daha sağlıklı.
10 Yorumla
+1 yılİlk zordur Allah kurtarsın dostum seni, o zor kararı alana kadar çok üzüleceksin
00 Yorumla
+1 yılGüven tek kullanımlıktır hep bu soru işaretleriyle yaşamaktansa bitirmek en doğrusu..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence şutla gol çek by de
10 Yorumla
+1 yılAyrıl kesin aldatıyodur
00 Yorumla
+1 yılGüven yoksa gerekte yok
00 Yorumla
+1 yılGüven olmadan olmaz, tutku bitince napcan?
00 Yorumla
+1 yılYa mal işte ayrıl lannnnnnn
00 YorumlaAraştır sevgilini çevresine bak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGuvensizlik varsa bitmiştir
00 Yorumla İçerisinde güven yoksa o ilişki yalan hocam
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılayrıl bence güvenini kazanmak için bile çabalamıyor. hislerin de doğrudur büyük ihtimal
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGüven yoksa ne olursa olsun bitir üzer seni
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tek bir şüphe varsa ayrıl
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılBeyaz tenli siyah saçlı tum karşı cinsi seviyom
00 Yorumla
+1 yılGüven yoksa çabalama boşuna
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 856 cevap paylaştı.
+1 yılGuvenmiyorsan ayril gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüven yoksa ilişkide olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSelam bende Yengeç burcuyum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım aldatıyor ayrıl daha fazla zarar görmeden
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı