1. Alfa Kadın Bir mekana girdiğinde herkesin kafasını çevirip bir baktığı, hem erkeklerin hem kadınların kıskandığı, kadın gibi kadın... O alfa kadın. Bakalım ne gibi özelliklere sahip:
Kendinden emindir. Kim olduğuyla gurur duyar, içinde bulunduğu problemleri öz güveniyle çözebilir. Liderlik etmeyi sever, kadın-erkek herkese liderlik edebilir. Erkeklerin en çok birlikte olmak istediği kadın tipidir. Çekicidir. Çekici olduğunu bilir ve bunu bir silah olarak kullanır. Duygularını saklamayı çok iyi bilir. Erkeklere karşı korkusuzdur. Romantik ilişkilerini kontrol eden taraftır. İnatçıdır. Hatalarını inadı yüzünden yapar.
2. Beta Kadın Hak ettiği değeri görmeyen beta kadını duygusaldır, hassastır. Sen alfa kadın peşinden koşarsın ama cenazene beta kadını gelir. Bakalım özellikleri nelerdir:
İçine kapanık ve duygusaldır. Bir olaya büyük tepkiler vermek yerine sessiz kalmayı tercih eder. Bu sayede çatışmalardan kaçınır. Kaygılıdır. Birçok konuda yeterince iyi olmadığını düşündüğü için pasif kalır. Ancak zorunlu kaldığında başına gelenleri atlatacak gücü vardır. Kibar ve arkadaş canlısıdır. Arkadaşları için fedakarlık yapmaya hazırdır. İnsanlara değer verir. Ancak diğer tipteki insanlar kendisine değer vermeyebilir. Bu yüzden kalbi çok kırılır. Yardımseverdir. Başkalarının mutluluğunu çok önemser. Erkeklerin çoğu beta kadın profilindeki kadınlarla evlenmeyi tercih ederler. Karşı cinsten hoşlansa bile ilk adımı atmaz. Her zaman erkeğin ilk adımı atmasını bekler.
3. Gamma Kadın Alfa kadını kadar 'ben buradayım' demese de dominant özelliklere sahiptir gamma kadını. Gelin bir bakalım o özelliklere:
Ne istediğini bilir. Uzun vadeli planların kadınıdır. Erkekler tarafından kovalanmayı sever. Ancak kendi tercih ettiği erkekler tarafından. O yemi atar, erkekler de onu takip eder. Kendine uygun olmayan bir ilişkiye adım atmayacak kadar zekidir. İçe dönüktür. Mutlu olmak için karşı cinse ihtiyacı yoktur. Kendi küçük dünyasında da mutlu olabilir. Hayatın her alanında titiz ve düzenlidir. İdealisttir. İnandığı bir fikri tüm gücüyle savunur. Düşman edinmek isteyeceğiniz son insanlardan biridir. Öldürmez, süründürür. (alıntı!)Ah bu ben 😃
Alfa, Beta, Gamma? Kızlar siz kendinizi hangisine yakın buluyorsunuz? Erkekler hangi kadını seçer?
1-ben insanlarda alfa beta sigma nanelerine inanmıyorum çok çocuksu 2-ha ama dersen ki seç getir yarın beta kadınını nikah basalım daha önce de yazmıştım ne tarz kızlar seviyosunuz tarzı sorularda ben kendini bişey sanan sosyal kelebek artis kılzardan hoşlanmıyorum onlarla birlikte olmak istemem kaldı ki anlaşamayız da zaten çünkü benim rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem baskın kadınlara da hiç ilgim yok tamam insiyatif al bu güzel bişey ama o kadar biz beta kadınıyla çok da güzel oturur gül gibi geçiniriz yeter ki kanının son damlasına kadar sadık ve anaç ruhlu bi insan evladı olsun ben ona özgüven veririm istiyosa dert değil.