Sevgilinizin son 2 sevgilisinin özgürlükçü eşitlikçi ve hatta feminist kızlar olduğunu ama ikisinin de çok kısa süre içinde dize gelip gayt uysal ve hatta "erkeğim ne derse o" diyen, gece çıkmak dahil pek çok şey için izin isteyen kızlara döndüklerini, her iki ilişkiyi de sevgilinizin bitirdiğini, bu kızlardan ilkinin ilişkibittikten sonra dahi eski tavrına dönmek bir yana gayet de maço viriyle beraber olduğunu öğrenseniz nasıl hissederdiniz. naparsınız?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Hiçbir şey hissetmem. Bana ne eski sevgililerinden?
yani. ok güçlü biri ve sen de bu hale geleceksin... bu feminist kızlar bile dize geldiyse
çok güçlü yani, kızların önceden söyleikleri tüm lafları yemek zorunda kalmışlar kuzu kuzu ne derse onu yapar olmular
Çok güçlü ne demek? Büyü mü yapıyor? Nasıl biri beni bir köleye çevirmeye yetebilir ki? Öyle biri yok dünyada. Biri köle olacaksa o ben olmam. O "çok güçlü" dediğin erkek anca benim her dediğimi yapar.
Köle demedim ki... ptpeitesi altına giriyorsun... çok zeki ve dominant... büyü yapmıyor ama işte g0cün yetmiyor
Benim gücümün yetmeyeceği erkek anasının karnından doğmadı canımcım.
Seksin zirvesine çıkarıyor orada dolaştırıypr mesela... ama tatmin etmeden duruyor
Varsay ki doğmuş... olamaz mı?
Olamaz no.
Olamaz derken? Bu sıkı feminist kızları bu şekilde dize getirdiğini öğrendin... naparsın?
Ne mal kızlarmış derim napacam?
Yok ama kıLarı biliyorsun çok güçlü kılardı ama 1 haftada mum etmiş seninki...
Hayatım çok güçlü kızlar değillermiş demek ki. Ayrıca nereden benimki oluyor allahın dağ ayısı? Böyle erkekle sevgili olunur mu?
Yooo... kaba demedim ki? Sadece otoriter
Yesinler onun otoritesini :D nefret ederim kendini bir halt sanan erkeklerden. Saygılı, seviyeli, yanındaki kadınla gurur duyan ve yücelten erkekler dururken neymiş efendim dominantmış da otorite kurarmış da bilmem neymiş. Kendi iğrenç egosunu benim üzerimde tatmin edecek ben de izin vereceğim öyle mi? Yavaş.
İyi de erkekler yüzyıllardır hep böyleydi... son 1 veya 2 nesilde çıktı eşitlikçi erkekler... onlar da acaba fırsatları olsa otorite kurmak istemezler mi? Erkeğin hamurunda vardır bu... kimisinin gücü yeter kimisinin yetmez
Sen böyle bir erkek beğeniyorsun demek ki. Soru sormuşsun ne düşünürsünüz diye ben de sana düşüncemi söylüyorum. Bunun tarihçesiyle de hiç ilgilenmiyorum. Ben bu yıllarda yaşıyorum ve bence erkek dediğin de böyle olmalı. Dominant falan yürümez o ilişki.
Yok ben sadece tartışıyorum... vaktim bol:)
Tam tersi şeyler söylesen onlara da başka itiraz getirecektim
Ama dürüst olmak gerekirse her dominant erkeği aile reisi mıdundaki her erkeği dağ ayısı olarak tanımlamak biraz abartı çünkü o zaman biz de ayı oluyoruz çünkü atalarımızın hepsi böyle... ayıdan doğan ayıdır sonuöta değil mi?
Bir kere aile reisi tanımı çok çirkin. Aile bir bütündür, bir reisi olması gerekmez. Kadından doğduğumuz için pek de ayı gibi hissetmiyorum. Ayrıca babam çok düzgün bir erkektir. Rahmetli dedem de öyleydi.
düzgün erkek demek ailenin başı olmadığı anlamında mı? mesela babaaannen "ben kafama göre gece bir yerlere giderim, izin filan almam gerekirse haber veririm, asla hesap vermem" dese deden itiraz etmez miydi? Aile bütündür evet ama aile en küçük kurum değil midir? aileden başka bir müdürü, bir başkanı, şefi, komutanı vs olmayan bir kurum, bir yapı veya toplumsal herhangi bir grup var mı? ben bilmiyorum şahsen... kanaryasevenler derneğinin bile başkanı vardır
Aile bir dernek değildir, bir şirket değildir. Bir gönül bağıdır. Dedem dönemin şeyhlerinden olmasına rağmen modernliğini hep koruyan bir insandı. Bu bahsettiğim babamın babası. Hatta rahmetli babaannem ben şeyh karısıyım diye düşünüp çok kapalı giyindiğinde, dedem banaannemin elbiselerinin eteklerini, kollarını kesmiş. Sen modern bir kadınsın diye. Annemin babası da aynı şekilde anneanneme çok aşıktı ve bir aile reisi var bu kesinlikle anneannemdi. Bizim ailemizde de tüm kararlar birlikte verilir. Ailenin güvenliği, sağlığı tehlike altında olmadıkça kimse kimsenin saat kaçta, nerede olduğuna karışmaz. Birbirimizi sürekli "haberdar" ederiz. İzin almayız. Bu saygıyla inşa edilir. Reislikle, yönetmekle değil.
tamam aile hiçbiri değildir ama onlarda bir liderliğin gerekip de ailede gerekmemesini nasıl açıklıyorsunuz? sonuçta aile flört veya çıkmak değil... sadece gönül bağından ibaret bir şey değil. Sürekli olarak alınması gereken kararlar, seçilen ve seçilmeyen tercihler, önceliklendrilmesi gereken harcamalar, denk tutulması gereken bir bütçe vs vs vs... tam olarak uzlaşmanın olamadığı bir durumda bir aile reisinin sorumlu sıfatıyla tartışmaya nokta koyacak yetki ve ağırlığa sahip olmasını gerektirecek pek çok şey yok mu?
dedeniz banaannenizin elbiselerinin eteklerini, kollarını "Sen modern bir kadınsın diye" kesmesi düzgün adam davranışı ama tam tersini yapsa mesela "sen şeyh karısısın" deyip kollarını uzatsa "dağ ayısı" davranışı olacaktı sanırım size göre :) bu arada ben de kapalı biri değilim ama modernliği açık giyinmeyle sembolize etmeniz çok ilginç... ne desem bilemedim.
@cabukisimler Modern Türkiye'de kıyafet devrimi yapıldığından, kıyafet ile modernliği bağdaştırmak bence yanlış değil. Bu kapalıları modern değil diye bir kalıba sokmam anlamına gelmiyor ama bana kalırsa burka gibi kıyafetler modern dünyaya uymayan şeyler. Bu benim görüşüm. Giyene karışmam. Aslında burada dedemin yapmaya çalıştığı şey, babaannemin aslında kapalı giyinmek istememesini bilmesi ama eşinin şeyh olmasından dolayı buna göre kendini değiştirmesini istememesidir ve dedem de bu konuda benim din adamı olmam senin kendini değiştirmen anlamına gelmiyor şeklinde karşılık vermek için bunu yapmıştı. Kaldı ki bu sadece bir örnekti. Asıl konuya dönecek olursak arkadaşımızın sorusunda bahsedilen "dominant" erkek günümüzde kadın istismarının ve hatta cinayetlerinin "genel olarak" baş sorumlularından oluşuyor.
dominant erkek kadın cinayeti işlemez aksine domine edemeyen erkek işler tatlım, bu çok uzun bir konu... bu arada sana kıyafet devriminin sadece erkek kıyafetleriyle ilgili olduğunu o devrimde kadın kıyafetleriyle ilgli hiçbir düzenleme yapılmadığını da hatırlatmak isterim... dahası modern birisin yani modernliği mutlak olumlu bir şey olarak niteliyorsun yani kılık kıyafet özgürlüğünü savunuyorsun demektir değil mi? peki o zaman nasıl oluyor da bizden 3 nesil önce devletin bazı kıyafetleri kısıtlaması anlamına gelen kanunları olumlayıp bir de üzerine modernliğin referanı olarak kabul edebliyorsun. Örneğin aynı dönemde başka bir ülke sarığı yasaklamayıp şapkayı yasaklamış sarığı zorunlu kılmış olsa, ve adına da devrim demiş olsa o zaman da o ülkede yaşayan biri olsan modernliğin ölçütünü o zaman sarık takmak veya çarşafa girmek olarak mı niteleyecektin? modernliğin ölçütü özgür olmaksa o özgürlüğü kısıtlayan bir kanunu modernlik sembolü görmek nasıl oluyor?
bu arada dedeni gerçekıten tanımak ve bu konuyu onunla tartışmak isterdim. ben kapalı bri değilim ama aktardığın şey gerçekten ilgimi çekti. Müslümanlıkta hemen herkes haram olan şeylerden başkalarını vazgeçirmeye helal olanlara da yönelmeye teşvik eder. Bazı yorumlarda zorlama da yapar ama ona hiç girmeyelim ama teşvik eder. Hele ki eşine hele hele karısına bu yönde telkin etmesi şeyhin değil normal insanın bile görevidir.
Bu durumda dedeniz acaba tesettürlü olmayı değil kısa kol ve kısa etekle gezmeyi islama daha uygun görmüş olabilir mi? yani hiç karşılaşmadığım bir yorum ama bir müslüman hele ki bir şeyh eşi bir şekilde daha islamibir tavrı benimsemişken "sen şimdi sırf bana uyumlanmak için bunu yapıyorsun" diyerek önceki tavrına geri döndürmek istemez... Mesela babaanneniz akşamları 2 duble rakı içen biri olsaydı da şeyh ile evlendiği için bırakmaya karar vermiş olsaydı dedeniz "olmaz öyle şey benle evlendin diye yaşam şeklini değiştirme" deyip önüne rakı şişesini koyar mıydı?