Evlilik te neden bukadar korkuyorum anlamıyorum cok zor bence hanı sorululuk kolay degil dır 🙃🙂🙂eş olmak anne olmak bence cok guzel bir duygu 🤭🤭🤗
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılRakamlara bakarak zamanı belirleme, insanlar hep buna baksa da önemli olan senin kendini hazır hissedip hissetmemen ve istemen...
Ne zaman hazır hissediyorsan ve evlenecek boyutta düşüncelerini değiştiren biri olursa, o zaman hazırsındır. Bu öyle kolayca verilen bir karar değil, ince eleyip sık dokuman ve o sorumluluğu hem kendinde, hemde karşında ki insanda görebilmen gerekiyor. Bunun öncesinde kendine sorman gereken bir ton soru var, karşında ki insana olan sevginden şüphe etmemen gerekiyor,
"-Maddi durumu kötüleşse de sevebilir miyim?
-Hastalansa yanında olur muyum?
-Saçı dökülse, çirkinleşse de sevebilir miyim?
-Her türlü zorluğu onunla aşabilir miyim?
-Bir ömür onunla yaşayabilir miyim?"
Gibi gibi bir sürü soruyu yöneltmen ve bunların yanıtının "evet" olması durumunda tamamsındır zaten fakat tüm bunlara değecek bir insan bulmak fazla zor olduğu için zaten kolay bir karar değil, hele ki günümüz evlilikleri ve ilişkileri ortadayken...13 Yorumla- +1 yıl
Teşekur ederim bacım 🙂
- +1 yıl
Rica ederim bacımss.😂❤️
- +1 yıl
😘😘😘😘
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlilik için zamanın gelip gelmediğini yaşa bakarak değil kalbe bakarak söylemek lazım. Eğer kalbin biri için özel çarpıyorsa ve bu hayatı onunla paylaşmaya değer görüyorsan evlenme zamanın gelmiş demektir. Aşk ve uyum/anlaşma varsa evliliğin yükü çok daha kolay taşınıyor. Severek yapılan her iş daha zahmetsizdir.. aşk; evlilikte yaşanacak her sorun/problem için daha sabırlı olmamızı sağlayacak tek duygudur bu da daha huzurlu ve daha mutlu olmamız için gereken bir koşul bana göre. Yani istersen 40 yaşında ol yeterki kalbin sevebilmiş olsun , evlilik için acele edip mantık ile yürüyerek evlilik yapmak ilerde mahkemenin kapısını çalan çiftlerden biri olma yüzdesini arttırıyor çünkü birbirlerine sabredemiyorlar ya soluğu başka tende alıyorlar ya da mahkeme de. .
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten korkma sebebin sorumluluk alamamak evlenince bu kadar anne evindeki gibi rahat olmayacak çoğu şeyi sen göğüsleyeceksin yeri gelecek eşinin sıkıntılarını ğögüsleyeceksin ama şimdi en ufak sorunda insanlar yan çizmeye başlıyor. Öğretmişler ben özgürüm ben özgürüm diye bir tabir özgürlük neyse diye artık anne baba evladına laf geçiremez oldu saygı denilen olan bitti çıkara meselesine döndü
210 Yorumla- +1 yıl
Cok doğru gerçekten
- +1 yıl
Maalesef ki şöyle bakıyorum etrafıma insanlara evli barklı adam karısını aldatıyor kadında ona kul köle biz başımız önde geziyoruz yan çevirip kimseye bakmıyoruz :) bizim baktıklarımız başkalarına bakıyor bazen harbiden çözemiyorum bu insan ilişkilerini insanları doğru ne yanlış ne insanların artık doğruları yanlışları değişmiş. Arada işte bizim gibiler çıkıyor oda ya birinden darbe yemiş herşeyden ümidini kesmiş doğruyu bulacaz diye kevgire dönmüş bu devirde çok zor
- +1 yıl
Aynen ogle yemın ederim cok doğru diyorsun adam kalmamış kadın kalmamış yane kisacasi her kesin kafası cinselik olmuş 🤷♀️🤷♀️
- +1 yıl
Bunları söyleyince yüzüne karşı yok ben öyle değilim derler :)
- +1 yıl
Hah1 bak işte aynen ogle deler 🤣🤣
- +1 yıl
Atasözlerini uygulamış olsaydık şu an emin ol daha farklı konumdaydık. Ama 1000 nasihat 1 müsibet nefis o kadar tatlı geliyor ki :) cinsellik dedin de bir hastalık gelir bir bela gelir iki tarafta yaşayamaz o zaman ne olacak nasıl olacak hadi benim iş bitti sen yoluma ben yoluma mı diyecez? İnsanlar tutturmuş seks seks günün 24 saat hadi günün 8 saatini seks yap imkansız yani en babası 3 saat sürsün geriye kaldı 21 saat 8 saat uyu 8 saat çalış geriye kaldı 4 saat hadi 4 saat sırf cinsellikte iyi diye hayatımı zehir edecek birini tercih etmektense 4 saat muhabbetine doyum olmayacak bir eşi tercih ederim. 2 bardak çayı karşılıklı içip sohbet edemeyeceksem sokayım öyle evliliğe
- +1 yıl
Benden de okadar
- +1 yıl
Mevlam güzel insanlarla karşılaştırsın
- +1 yıl
Amin
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence ne erken ne geç kesinlikle. Bir de zaten evlilik yaşa göre yapılmaz. Reşit olduktan, ekonomik ve eğitim özgürlüğünüzü elinize aldığınız zaman karşınıza uygun biri çıkarsa yapılır. Çocuk doğurmak için de yapılmaz yani anlaşıp sevebileceğiniz biri olursa yapılması daha uygundur diye düşünüyorum. Öbür türlü mutsuz evlilikler doğuyor maalesef. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
56Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Evliliğin yaşı yok.
Ne demişler, "nereden başlarsan, orası erkendir."
Evet, evliliğin anne olmanın sorumluluğu çok büyük.
Ama yapılan evlilik eğer doğru bir evlilikse o sorumluluğuda almak çok daha kolay oluyor.
"Yaşım geçiyor" diye bir evliliğe adım atılırsa, alınan sorumluluklar bir o kadar da zor oluyor.
Çünkü evlenmek için evleniliyor. Bu yüzden tahammül etmeside zor oluyor.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlilik zamanı diye bir şey yoktur. Karşına doğru insan ne zaman çıkarsa, evliliğe kendini ne zaman hazır hissedersen olur o. Kimsenin saçma sapan “yaşın geçiyor” veya “evde kaldın” sözlerine kanıp evlenmeyin
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba...
Güzel olan her şey zordur yorar insanı
Fedakarlık ister hemde hep
Senden isterler ama vermek akıllarına gelmez. Evlilik yaş ile alakali bir durum değil hazır olman gercekten seni anlayacak seni mutlu edecek birini bulmak anlaşmak anlaşılmak sevilmek çok şey ile alakalı.
Hazır hissettiğin yaş evlilik yaşıdır10 Yorumla
+1 yılEvlilikte yaşa takılma diye bir durum yok bana göre. Kişiler tanışır, anlaşır ve uzun süre birliktelikten sonra ortak karar kılar. Acele olunca, boşanma olayı oluyor. Bitmek için değil de, sonsuz olmak için evlenmek lazım bence.
Mantıktan çok karşılıklı aşk olan evliliklerin ömrü daha uzun.11 Yorumla- +1 yıl
🙂🙂🙂
+1 yıl2 gün öncesine kadar evlenmek en büyük hayalimdi. Ancak sonsuza kadar bakire ve bekar kalmayı tercih ediyorum.
Bundan sonra tüm erkekler benim bacımdır.
25 yaş bir kadın için gayet güzel bir yaştır bence. Ama kendini evliliğe hazır hissetmiyorsan tabii ki evlenme.11 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun neden ne oldu ki bukadar canım 🙄😶
Evlilik için gayet uygun bir yaştasın. Bu yüzden evlilik isteğin kimse taraf tarafından absürt karşılanmaz. Fakat ileriye dönük farklı hayallerin varsa; eğitim ve kariyer gibi o zaman evliliği tavsiye etmem. Çünkü evlendiğin zaman vakit konusunda bayağı sıkıntı yaşayabilirsin. Bu da eğitimine veya iş hayatına gereken özeni verememene neden olabilir. Tüm bu dezavantajları hesaba katarak evliliğe uygun olup olmadığını kendin belirleyebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılSen kendini hazır hissediyorsan eğer, evlilik yaşın gelmiş demektir. Bu birazcık beyin ve ruha bağlıdır hayatım. Çünkü ilerde büyük bir sorumluluk almak istiyorsan temellerini ona göre atmalısın.
10 Yorumlaokulunu bitirdin mi? çalışıp kendi ayakların üzerinde durabiliyor musun? tek başına bir evde yaşasan ev işlerini yapabilecek yetiye sahip olduğunu düşünüyo musun? ilişki gibi sıkılıp ayrılalım oyunu oynayamazsın farkında mısın? çocuk istiyosan anne olabilecek kadar eğitimli hissediyo musun kendini? çocuğu doğurmak kolay ama büyütmek değil
10 Yorumlageç bile kaldın bence ben 18 de evlenmke istedimi anlattım bizimkilere ama uzadı biraz askerliği sorun ettiler neyse dedim sıkıyorum biraz daha dişimi 1 aydan az kaldı askeriğe bakalım hayılrısıyla inşallah bi sıkıntı çıkmazda dönersem evlenicem direk inşallah
10 Yorumla
+1 yılEvlilik yaşı 25-35tir zaten seni daha zamanın var az daha sabret.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaş degil, önemli olan o olgunluğa erişmektir. Tabi 20 yaşında biri bu konular için yetişkin sayılmaz. Ya da 25 yasinda ki bi insan evlilik icin gec kalmis da sayılmaz. Aile kavramını kavramış zorlukların analizini yapmış ve bu düşüncenin sonunda EVET BEN EVLENEBILECEK BIR OLGUNLULTAYIM düşüncesine varabiliyorsa evlenebilir.
Tabi karşı tarafı da bilmek lazım 😅10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence insan maddi-manevi-fiziksel kendini eksik gordugu bir konu varsa evlenmemeli. Saglikli karar alamazsın bu 3 ü kararını çok etkiler. Örn parasizken zengin insanlar seni etkileyebilir kotu insanlarla karsilastiginda birinin sadece karakteri seni etkileyebilir kendini sevgisiz hissettiginde ilgili biri etkileyebilir. Lutfen saglikli kararlar icin kendinizde bu 3 ü tamam olmadan evlenmeyin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu zamanda düğün yapmakta mesele 100 bin civarı eşyalara gidiyor, düğün masrafları, geleneksel adetleri felanı filanı derken helal olsun altından kalkarım diyene.
Bu gidişle bol bol
https://youtu. be/mKm1lxSEsB8
Bu şarkıyı dinleyeceğiz
Veya kafayı yiyip langıdı lang lang lan laaayn da sak döveci diyeceğiz00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Acele etme derim, tanıyarak severek, önemli olan bu doğru kişiye denk gelmen yani:)
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen ogle
- +1 yıl
Aynen ogle 😊 ..
- Aşk İlişkileri konusunda 887 cevap paylaştı.
+1 yılTürkan Soray gibi kızsın nasıl evde kalıyorsun, kalirsin sen 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekur ederim 🙂
+1 yılEvliliği düşünmek için, ondan korkmak için ya da istemek için hayatında sevdiğin, onunla hayatını paylaşmak istediğin biri olmalı. Durduk yere istemek, düşünmek ya da korkmak mantıksız.
10 Yorumla
+1 yılBencee evlilik yaşı diye bir yaş yoktur. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlenirsin. Zaten hayatının aşkını bulduğun zaman ve ona güvendiğin zaman evlenmek istersin diye düşünüyorum ya :))
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar evlilik zamanı doğru insanı bulup maddi ve manevi olarak hazır olduğunda gelir diye düşünüyorum. Bana göre yaş ile alakalı bir durum değil yine de herkesin kendi düşüncesi
10 YorumlaKorktukça hep uzak kalacak ve yaşayamayacaksin ve belli bir zamandan sonra vakit geçti diyeceksin, 30 sonrası kadında riskli gebelik ve engelli çocuk olma olasılığı artıyor fazla gecikme
10 Yorumla
+1 yılO seninle alakalı ya. Evliliğin öyle genel bi yaşı yoktur bence. Ben 23 yaşındayım ama hazırım şahsen.
10 YorumlaValla iş güç bişiler olmadan evlilik zamanı gelmiş sayılmaz artık yaşa bakmıyor ekonomik duruma bakıyor
10 Yorumla
+1 yılEvlilik için acele etme ya. Hayatının zevkini yaşa. Bekarlık çok güzel ve renkli ki o kadar diyorum 🙃
10 YorumlaHa şunu bileydin canım iyi düşün evlilik kolay değil hele bu yolda kiminle yürüyeceğin çok önemli
20 Yorumla
+1 yılEvlilik zamanının gelip gelmediğini başkalarına sorup fikir alarak belirleyeceksen bence gelmemiş
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. senin daha 2 senen var kafa olarak buna hazır değilsin:)
13 Yorumla- +1 yıl
Niye?
- +1 yıl
Ha anladım
Ailende mutlu bir evlilik yok muhtemelen evde
Korkunun sebebi bu olmalı10 Yorumla
+1 yılBen hazır hissetmiyorum ama bazen de keşke eşim olsa diyorum özlem var yanş
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe korkuyon? Zengin biriyle evlen herşeyin önünde olur ama çok iyi tanı
10 Yorumla Nerden bilelim biz kardeşim. Milletin ipini tutmuyoruz ki.😃
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 14,5b cevap paylaştı. Ben yaşlandıkça evliliğe geç kaldığımı hissediyorum yaş ilerledikçe yalnızlık duygusu daha da artıyor
10 Yorumla
+1 yılYaş ile alakası yok bence. Kendini hazır hissetmen önemli.
10 YorumlaEvlilik zor bir müessese ehline düşmezsen hele hele
10 Yorumla
+1 yılKendini hazır hissettiğinde ve onu gerçekten sevdiğinde zamanı gelmiştir dersin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten korkma sebebin karşındaki eşe güvensiz olmak bu herkeste var
10 Yorumla bunu yaşla ölçüp biçemezsin kendin otur düşün taşın
10 Yorumlabence bu yasa gore degıl senın kendını hıssettıgın yasa gore degısır. Hem kendını yasım geldı seklınde baskı altında hıssetmemelısın 😇
11 Yorumla- +1 yıl
🙂🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılevlilikte yaşa takılanlar mı var canın ne zaman sterse o zaman evlen
10 Yorumla Oyle bi zorunlulugun yok ama ginlunde varsa biri evlen 😊
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hem eş hem de anne olmak için erken bence 25, hatta 30 bile erken diyebiliriz.
10 Yorumla
+1 yılYaş ilerledikçe birçoğu evlenmiş oluyor ve kendine eş bulma şansı azalıyor çevren arkadaşların büyük oranda evleniyor bence 28'e kadar en geç evlenmeli
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. bu ne acele yaaa kızlar bu yaşlarda bi koca derdine düşüyo hep 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok yüksek standartlarınız varsa biraz düşürüp yaşıtınız bir beyle evlenebilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılAhhh bende 29 ve canım 😅👍
11 Yorumla- +1 yıl
😀😀
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl50 yaşına daha çok var
14 Yorumla- +1 yıl
Oha benı kimse almaz ki ozaman
- +1 yıl
Kimse almazsa ben alırım seni söz evde bırakmam. Hem korkmazsında
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Ben kendimi cronlarım. Orasını bana bırak
30unu bekle sen boş ver
13 Yorumla- +1 yıl
Vala mı evde kalmam demı
- +1 yıl
Allah seni ne yapmaya 🤣🤣🤣🤣
Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlen.
11 Yorumla- +1 yıl
🙂🙂
+1 yılŞahsen 30 a kadar evlenmenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılyani dğru biri karşına çıkarsa bence kaçırmaaaaaaaaaaaa
10 YorumlaTam evlenme çağındasın.
14 Yorumla- +1 yıl
Demi 🙂
- +1 yıl
Amin insallah sagolaisn 🙂🙂
Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı. Evlenip ne yapacan bu yaşta 😌
13 Yorumla- +1 yıl
Demi 😀😀😀
- +1 yıl
😃😃😃😃
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha ne bekliyor sun git annenin yanına kulağına iki defa vur anlar pilava kaşık sapla sofradan kalk anlarlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha var fikrin daha yeni oturuyor beklemeye devam
13 Yorumla- +1 yıl
Beklim ozmaan
Cevap sahibi+1 yılZamanı geldimi anlarsın zaten
- +1 yıl
Anladım
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılkorkuyosan sen evlenemessın
10 Yorumla
+1 yılÇok geç kalmışsınız maalesef 😀
10 YorumlaRabbim hayırlı bir kısmet versin
10 YorumlaKorkuyorsan hazır değilsin
10 YorumlaErken ya bu zama da evlenmek kolay mı
10 Yorumla
+1 yılUfaktan değerlendirebilirsin yani bence 25 ideal
10 Yorumla
+1 yılKafan çalışıyor. Sevmedigini ne varma
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılkorkuyorsan senin zamanın gelmemiş demek ki
10 Yorumla - Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Ben 25 yaşındayım, evlilik zamanım geldi mi sizce yoksa daha erken mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım