Eski sevgilime geri dönersem ne olur?

Çok uzun süreleri kapsadığı için bu olay özet geçeceğim. Benim bir sevgilim vardı yaklaşık 4 senelik bi ilişki yaşadık ama 2 kez büyük bi ayrılığımız oldu. Neyse en son ben geçen sene artık düzelmeyen sorunlardan (birçoğu dış etkenlerden kaynaklı) bıkıp ayrıldım. Ve hemen başka bir çocukla konuşmaya başladım 1 ay sonra da sevgili olduk (Eski sevgilimle olan ilişkimi daha ilişki içindeyken kafamda bitirmiştim o yüzden bu kadar çabuk yeni biriyle olabildim). Yeni ilişkim de 1 yıl küsür oldu ve tüm kriterlerime uyan biri, çok iyi anlaşıyoruz (eskisine göre daha mantıklı bir ilişki). Ama bu bir yıl süresince eski sevgilimi düşündüğüm zamanlar ve hatta ağladığım zamanlar oldu ama anlaşamadığımız konuları düşünüp kendimi rahatlatmayı başarabildim hep. Fakat geçen gün tekrar karşılaştık bir arkadaş ortamında ve sohbet ettik. Oldukça değiştiğini ve ondan yıllardır olmasını beklediğim insana yaklaştığını gördüm, aynı şekilde ben de onun benden olmamı beklediği insana yaklaştım. Bu kafamı çok karıştırdı. Sizce tekrar denesek (dış etkenler de ortadan kalktı) bu sefer başarır mıyız? Çünkü ilk aşkım ve unutabileceğimi hissetmiyorum. Ama bir yanda da 1 yıllık misler gibi huzurlu ve risksiz bir ilişkim var. Gerçekten kafam allak bullak. Bu riske değer mi? Neler önerirsiniz?
Eski sevgilime geri dönersem ne olur?