Yani o ilişki iki kişi arasında yaşanıyor sonuçta kadının da sözü geçmeli değil mi..
Yâda ortak verilsin kararlar 🙄olamaz mı..
Sizce peki.

aslında birbirlerine anlayış ve emapti kurarak dinleyip davranmaları daha hoş ve güzel olur, elbette kadının bilgi sahibi olduğu erkeğin ona danışacağı kısımlar olacaktır bu iki insan arasındaki saygı ve sevgiden geçer.. ama kadının da elinin değdiği her şey güzeldir de.. erkekler de bunu unutmamalı
Evlilik bana göre kutsal bir müessese. Bunu bir iş veya iş yeri gibi düşünüp ona göre bir patron belirlemeye gerek yok. Kişiler kendi istek ve arzuları doğrultusunda kendileri için en faydalı kararı almak adına ortak bir paydada buluşması gerekiyor. Bana göre kimsenin kimseden bir üstünlüğü olmaması lazım sırf cinsiyeti erkek ya da kadın diye.
Ağırlık erkekte olmadıkça hiçbir ilişkinin uzun ömürlü ya da huzurlu geçeceğine inanmıyorum. Ki kadınlar da baskın karakterli erkekleri arıyorlar ancak bulduklarında da kaçıyorlar anlamış değilim. Çok fazla çıtkırıldım erkekler, sözünün değeri olmayacak tiplerdir ilişki içinde.
Kadınında erkeğinde sözü geçmeli. Sadece erkek veya kadın söz geçiriyorsa o ilişki sağlıksız bir ilişkidir.
Cevap
57Cevap
Ortak kanaat kararları alınmalıdır
İki tarafta birbirinin sözüne önem vermeli.
İki tarafta eşit olmalı tabii ki de
Kimsenin değil ortak olmalı her şey
Bence en başarılı ilişkiler iki tarafın da baskınlık kurmaya çalışmadığı ilişkilerdir. İlişkiler tek taraflı yaşanmıyor bu yüzden iki taraf görüşlerini belirtip orta noktayı bulmalıdır. Sevgilimle hep böyle olduk ve hiçbir zaman kavga noktasına gelmedik. Örnek veriyorum ona bir yere gitmemesini ve gerekçelerini anlattığımda bunun hakkında düşünüp doğru kararı veriyor ve hiçbir zaman hanımcı gibi laflar söylenmesine aldırmıyor. Aynı şekilde ben de sevgilimin düşüncelerini dikkate alıp doğru kararı vermeye çalışıyorum ve bu sevgilime boyun eğidiğim anlamına gelmiyor. Doğru ilişki budur. Birinin diğerine söz geçirmeye çalıştığı ilişki bana göre toksiktir. Kaçıncı yüzyıla geldik bence bu bakış açıları acilen düzeltilmeli.
aslında 2 tarafında ortak karar vermesinden yanayım asıl mevzu benim laf dinleyen uysal kadınları daha çakici bulmam öteki türlü o çekimi hissetmiyorum, ha tabi şöyle kalkıpta aslında zararlı bir karar veriyorumdur o zaman bana mani olsun o başka bişey kendi kararlarını dayatmak farklı yanlış bir kararda uyarmak ikaz etmek öneride bulunmak ayrı.
İlişkide sadece bir tarafın sözünün geçmesi saçmalık olur. İki tarafında gerekli yerlerde sözü geçmeli
Taş fırın erkeği ve eli maşalı kadın benzetmeleri ve tabirleri geçmiş kaldı artık.
Şimdi ki nesil her şeyi ortak ve birlikte yapmak istiyor.
Belki buna hayır diyebilirsin ama böyle.
Önceden insanlar görücü usulü denilen bir şekilde evleniyordu şimdi ise kendi hayat arkadaşlarını kendi istekleri ve kriterleri doğrultusunda buluyor ve evleniyorlar. Çoğu kadının ve erkeğin karşısındaki insandan beklentisi saygı, nezaket ve sevgidir.
İlişki olması için kararların ortak verilmesi gerekir. Bir taraf baskınsa bu bir ilişki değildir; daha doğrusu iyi bir ilişki değildir. Bu yüzden biz Türkler gereksizce baskınlık ortaya koymaya çalıştığımız için mutsuz oluyoruz. Karşınızdaki kişiye, yaşamak istemediğiniz şeyleri yaşatmayın ki mutlu olun.
Evlilikte patronluk olmaz her şey ortak düşünce ve karar ile yapılır ise o zaman evlilik gerçek evlilik olur ve mutluluk eksik olmaz.. İyi düşünen , tutumlu ve sağlam öneriler getiren kadın her zaman en iyi olan durumdur.
Söylediğiniz sözü geçmeli deyimi yanlış, iki insan bir birini tamamlayan, konuşarak anlaşacaklar herkes bildiği konuda konuşacak ikna edecek eşini. Öyle yanlış algılar var ki para getirenin sözü geçecek türden.
Bir devlet gibi düşünürsek alınan kararları belirlerken hem koca hem karı beraber düşünmeli ve karara bağlanacak fikirlerini ortaya atmalıdır ama son sözü söylecek birinin de olması gerekir ve gerçekten zeki ve Adaletli bir baba-koca bunu yapar kadın yapamaz demiyorum ama kocalar daha fazla toplumda baskındır evin reisi olmak kolay bişe değildir aksine çok sorumluluk gerektirir ve insanı bunaltır bu yüzden erkekler yapar
Erkek dere yatağı gibidir kadın su gibidir yatak nereye giderse su onu takip eder. Bir ilişkide bir sorun varsa muhakkak erkekten kaynaklıdır ya bir şeyi az ya bir şeyi fazla yapıyordur.
ortak kararlar alınmalı. kimse kimsenin üzerinde baskı ve ya hakimiyet kurmaya çalışmamalı aksi halde durum evlilikten çıkıp mahkumiyetliğe doğru yol alır.
Biz ortak karar alıyoruz. Ama uzmanlık alanı kiminse onun sözü geçer. Mesela alışverişte eşim ne isterse o alınır. Sonuçta o daha iyi biliyor. Genelde ortak karar alır ama onun dediği olur.
normal günümüzde her iki tarafın spzü geçer zaten lakin hanlık döneminde kalmışlarda vardır kesin…. baskın taraf demiyelimde son kararı biraz soğuk kanlılıkla vericek kişi baskın olursa iyidir.. i think emoyion and stress do not have to be during decide time
@27esmerim söz gecirme gibi kelimeler sacmaliktir. Insanlar sevgili/evli döneminde güzelce konusup ortak kararlar alabilmelidir. Ortak karar diyebiliriz buna. :)
Sözü geçmeyen, pısırık, aciz biriyle evli olmak istemezdim. Ama başına buyruk, burnunun dikine giden biriyle de geçim olmaz. En iyisi ortak payda da fikir alışverişi yapılabilen bir evlilik 👌
Hayat müşterek. Bu gibi düşünceler nenelerimizin zamanında kaldı. kontrollü ilişkinin sırrı fikirlere değer vermek. Herkesin görüşüne eşit mesafede kararlar almak. Haklı haksız savaşları çıkarmamak
her yerde birinin sözü gecerse olmaz yeri zamanı onemli yani birbirini yuceltmeli mesela erkek son sözü söyler o da tamam karıcım olur :)
eşit olmalı diyoruz ama erkek sözünü geçirmezse onu aşağılıyoruz. erkek sussun kadınlar yönetsin her şeyi
Sözü geçen, baskın olan bir taraf olmamalı. İlişki, amir-memur düzleminde değil, ortaklık düzleminde olmalı.
Arkadaşım erkeğin sözü geçer artık mazide kaldı, şimdiki zaman da ortak söz geçer senin istemediğini erkek sana yaptıramaz terside aynen öyle
Bir tarafın üstünlük kurması mantıksız benim nezlimde ortak karar alınır birbirinin kararlarına saygı duyup empati ile yaklaşmak gerekir
Birisinin sözü geçmeli diye bir şey yok. Evlilik kurmak demek birlikte karar almak demek. Karşılıklı anlaşmak demek.
Iliskinin sozu gecmeli. Iliskinin saglikli ve doyurucu olmasi icin mantik cercevesinde dusunulup. Egolari bir kenara birakmak gerekir
İki bireyinde sözü geçmeli
Birbirlerinin fikirlerine saygı duymalıdırlar bir ilişki ancak böyle ayakta durabilir birbirlerinden hiç bir şey saklamayarak birbirleri ile fikir alış verişi içinde olmalılardır
Son sözü genelde erkek soylebilirse iyi olur. Aksi durum kaos olur.
Kadının sözü bir yere kadar erkegin sözü ölene kadar
Eksiciler sizi 😂
Eşitlikten yanayım eğer bir karar alınacaksa ortak karar olmalı
Elbette eşit olacak ama erkeğin birkaç konuda daha fazla baskın olması iyidir bence.
Ortak düşünce olmalı. Erkek kadını daha çok dinlemeli.
Kadının sözü geçmeli erkejte fikrini soyler ortak karar alınır
Kim haklıysa onun sözü dinlenmeli o konuda--
Kalıplaştırmak bu soru, iki taraf bu ilişkiyi yürütüyor ise ikisinin de geçmeli
İkisininde geçmeli her şey eşit olmali sonuçta bir hayat paylaşılıyor
Yerine göre dengeli olmalı, kadının anlayacağı şeyler farklı, erkeğin anlayacağı şeyler farklı. Denge kurmak ve dengeyi korumak önemli.
(H) :)
isim benzerliği vardı bi kaç zaman öncesi...
:):)
buradan uzun sürer
3 xper lazım :)
İş sen ben davasına dönerse ortalık karışır evlilik kalmaz
Ortak yaşanan bir hayatta iki tarafında sözü önemlidir. Aksi hali bağnazlık olur.
İkisinin de geçer yeri zamanı doğrusu hangisinin sozuyse o gecmeli
Tabikide erkeğin sözü geçmeli hayat zaten böyle yaratılmış kuralı çiğnemeye ne gerek varki? Abartısız kadınada saygı duyulmalı onun dılında erkeğe bayanın lafı geçmemeli alttda bazı yorum yapan arkadaşların sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum :d
Erkeğin sözünü dinleyen kadın da ezik ve gurursuz olur. Ezik ve gurursuz olmak sadece erkeklere özgü bir durum değil bebeğim :)
Erkeğin Peki karıcım 😅
Benim sözüm geçer erkeği kontrol etmek lazım devir kötü
ikisinin de farklı konularda söz hakkı olmalı bence..
Erkek baskın olmalı yüzde 60 yüzde 40 kadın hükümet kadın ilişkinin bitme sebebi
Hangi yemeği yapacağına kadın karar verebilir.
Diğer kararlar benimdir.
Kadinin alfa karakter olduğu birliktelikleri gördüm. Kadin bunu basarabildiginde ortaya mukemmel bir iliski çıkıyor.
Evin kedisinin sözü geçmeli bence daha ideal komünist bir düzen
Kimse baskın olmamalı herkesin sözü geçmeli. Bir taraf baskın olduğunda diğer taraf mutlu olmaz.
Bence ikisininde ama seçmek gerekirse erkeğin bir ağırlığı olmalı diye düşünüyorum
ilişki demokrasidir bu yüzden iki tarafında sözü geçer
Kadınlar sevmezler baskın olmayı erkeğine itaat etmek isterler
Kadin😂😂 ya da ortak karar
Kadın acımasızdır. Fırsatını bulduğunda düşünmeden ezer. Doğası gereği söz geçiren erkek ister.
Ortak karar fikir birliği
Ortak nokta bulunmalı
Ben kimsenin sözüyle hareket etmem kfjf
Ikisnin ortak fikri olmalı
Ortak kararlar alınmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?