Bir konuştuğum çocuk vardı. Sırf benimle evlenip yurt dışına gidebilmek için kullandı beni. Ona seni seviyorum diye ağlarken
O da seviyorum dedi ama yalanmış
O da seviyorum dedi ama yalanmış
Haramda helallik olmaz. Bu birinci husus. Sözüm sana değil olaki farklı bir konumda olan birilerine bilgi olur diye.
Hakkını helal etmezsen ki ortada bir hak varsa sana günah olmaz. Ama hakkını helal etmen sevap olarak yazılır. Mesela Allah 'ın öyle kulları vardır ki. Üzerinde kul hakkı olur. Ama o kişi helalleşememiştir tövbe etmiştir Allah ta hak sahibine ahırette hakkını helal edersen sana bunu veririm diyecektir.
Cevap
12Cevap
bazı insanlar demek bunu da yapıyor kendi menfaati için başkalarını çok çabuk yarı yolda bırakıp duygularıyla oynayabiliyor yani
hayır günah değil hakkın sana ait bişey eğer günah olsaydı helal edip etmemek gibi bişey olmazdı diye düşünüyorum kızçe
Hakkını helal etmemek gibi bir hakkın var zaten günah değil istediğine hakkımı helal etmiyorum diyebilirsin.
Hayır Allah tabiki günah yazmaz çünkü bu seninle onun arasında olan bir şey
İnsanlara güvenmemek için bı tecrübe yaşamışsin işte
canım sen zaten yurtdışındaysan niye allahın türkünü evlenip götürüyon. ayrıca her konutşuğunla evleniyo musun öyle. sen şimdi en iyisi suriyede falan değilsen gez güzelim ülkenin yakışıklı çcouklarıyla çirkin çirkn yalancı insanlara ne ağlıyon.
Tabii ki Kim kimin hakkını yerse hesabını vermek zorunda bundan kaçış yok ya bu dünyada da öbür dünyada bedelini ödeyecek
Neden günah olsun. Allah ıslah etsin onu hakkını da helal etme kimsenin yaptığı yanına kalmaz
Var öyleleri günah değil sonuçta senin gururlarin ile oynadı
Bende buna benzer bir durum yaşadım şey senin için sıkıntı olmasa tanışalım mı sevdiğin yoksa 🙏
günah sayılmaz neden sayılsın senin hakkın istediğine helal etmekte ya da etmemekte özgürsün
sen helal et boş ver kendin için
Allah için çok önemli konular değil etmeyebilirsin
Niye günah olsun ki o sana kalmış
Ne sandın?
Yazmaz
Hakkımızı helal etmemiz gerekir bence herkese
helal etme
Sevgilimiydiniz?
Nası yani
Kader...
Kötü olmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?