Çiftler ayrılınca ağlayıp kendini yıpratan taraf genelde kizlar oluyor. Peki geçmiyor mu ayrılık acısı ağlamadan? Güçlü durarak bununla baş edilemez mi?
İnsan yaşadığı her duygunun hakkını vermeli. Acıysa acı sevinçse sevinç.. Hisseleri bastırmak yerine istemsiz gelen kırıklığı boşaltmalı. İnsanız neticede ve gözyaşı insani dürtü..
Aslında ayrılıktan sonra üzülmek, ağlamak çok olağandır. Ve bu hislerden kurtulmaya çalıştıkça daha çok büyürler. Bu yüzden içinden gelen üzüntüyü yaşa ve onu açığa çıkar. Çıkar ki tükensin, bitsin. Yas süreci deniyormuş buna psikoloğum öyle dedi. Bu süreci “kolay” atlatmak zorunda değilsin. Senin için gerçekten etkisini kaybedene kadar devam edebilir. Adı üstünde bu bir süreç. Herkesin hikayesi farklı olduğu gibi süreçleri nasıl yaşadığı da farklı olacaktır.
Geçiyor yani o insan illaki göz yaşı dökmek, ne bileyim depresyona girmek vs. şekilde bu süreci atlatmayabilir. Herkesin kendine özgü bir karakteristik yapısı vardır. Kimi fazla duygusal olur derinlemesine aşkı, sevgiyi ve ayrılığı yaşar kimi de duygularını baskılamıştır bunu içinde yaşar belli etmez bu böyledir. Olanı olduğu gibi kabul etmek lazım.
Ayrılmayı istemeyen taraf bundan dolayı üzgün olur, bunu kabullenmesi zaman alır. Ağlamak insani bir duygu ifadesi, rahatlamak için de gerekli. Daha hızlı atlatabilmek için spor ve sosyalleşmeyi artırmak lazım.
Yani kendimden ornek verebilirim. Ben 6 senik iliskimk bitirmistim ( 19 25 yas arasi) hic aldatmadim ve ayrildiktan sonra oha ozgurluk varmis dedim. 2 hafta yer yuzunde cenneti yasadim. Sonra gun gun yuzun dusneye asilmaya basladi. 2 3 ay sonra onsuzluga degil de 6 ykl verilen emege uzulmustum. 6 yil hani. 6 yil bi agaci sulasan kesmeye kiyamazsin. Sonra sonra unutuluyor tabii
Bazen ağlar da insan ben bunda sakınca görmüyorum.. Göz yaşı dökmeden de geçebiliyor ya da tam tersi.. Kişinin karakter yapısıyla alakalı tamamen.. Keyifli günler..