Konuştuğum kişi geçmişi kurcalıyor ne yapmalıyım?

Ben bir hata yaptım eski sevgilimle ve bununla aynı zamanda konuştum ama eski sevgilim pis biriydi beni tehtid ediyordu korkudan yazıyordum bununla da hiçbir şey değildik ayrıydık küstük bunu seviyordum diğerine de mecburiyetten yazıyordum bu diğeri girmiş telefonuma hackerdi öğrenmiş buna söylemiş ortalık karıştı bu da kızdı falan sonra konuşmaya devam ettik arada kavgalar oldu aylar yıllar geçti son zamanlar soğuk yapıyordu isteksizlik falan numaramı silmeler bugünde beni oynattı kandırdı neden diye sorunca benim hâlâ o gün aklımda diyor o hareketleri yaptığın gün bittin gözümde sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmaların falan diyor lan o zaman ne diye konuşuyorsun arkadaş madem zoruna gidiyor hiç konuşma ne diye kıskanıyorsun ne diye imalı paylaşımlara kızıyorsun ne diye buluşmalara çağırıyorsun baştan konuşma o zaman kaç zaman geçmiş bir iki yıl olmuş şimdi ne alaka yani bu hareketler yeni mi aklına geldi aptal hayret bir şey ya çok saçma tamamen bahane bence üstünden o kadar zaman geçmiş şimdi mi dank etti gayet iyidin gayet unutmuştun yıllar aylar olmuş tamam ben haklıyım demiyorum da özür diledim o konu kapandı ben sana kendimi açıkladım sana ilgi gösterdim köpek oldum yeni mi aklına geldi daha önce ne diye konuştun beni kıskanıyor fotoğraf atıyorum kıskanıyor giyimime karışıyor bilmem ne sonrada sen benle ve başka çocukla ayni anda konuştun böyle saçmalık mı var öğrendiğin vakit hiç konuşmayacaktın o zaman yıllar olmuş o konuya geri dönmenin anlamı ne?
Konuştuğum kişi geçmişi kurcalıyor ne yapmalıyım?