“bir erkeği aşık eden; ilişkinin başında hani “aa ben bu kadına aşık oldum” dedirten şey şu: o kadının tam olarak, erkekte olmamasıdır. Aşkı sürdüren şey işe; Kadının her an çekip gidebilme ihtimalidir..” katılıyor musunuz? 𝓢𝓸𝓼𝔂𝓮𝓽𝓲𝓬 #sosyetic
Hayır madem erkeklerin aşık olma mekanizmasından konuşuyoruz erkekler şöyle İlk önce dışını beğenirler daha sonra hemen ilk işi dışını beğendikten sonra kadınla bir şeyler yaşarlar yani her erkekte amaç genelde budur bir şeyler yaşarlar ve devam ederler böyle böyle eğer gerçekten kadın adamı tatmin ediyorsa adam yavaş yavaş aşık olmaya başlar erkekler böyle aşık olur işte bir de aşık olduğunu zannetmesi var oda işte tam olarak böyle durumlarda ortaya çıkıyor kadın reddettikçe adam daha çok hırs yapıyor bunun adına aşk koyuyorlar ama aşk bu değil bu hırs
Kişiye göre değişir bu durum, bazı erkekler tam olarak teslim olan kadına aşık olur. Bazı erkekler peşinden koşturan kadının peşinden koşar ama hırs yaptığı için koşar. Bazı erkekler kaybetme korkusuyla değer vermeye uğraşır yapay olur ve gene kaybeder. Kendim için konuşacak olursam, bana ne kadar çok değer verdiği, ilgi gösterdiği, üzerime titrediği, sevdiği, saygı duyduğu, sadakati ve sahiplendiği oranda aynalarım :) bana bir gelene iki giderim, bir seveni iki severim, sadakat konusunda garip şekilde motoruma bile sadığım 😂 başka motorlara binmem. Her anlamda söylüyorum bunu, sanırım aldığım terbiyeyle ilgili bir durum.
Bunu diyen yalnızlıktan ölmüştür lan bu nasıl bir saçmalıktır :D Bir erkeği aşık eden duygu sevdiği ya da hoşlandığı kadına ne kadar karıştığıdır. Aynı şekilde kadının da erkeğe ne kadar karıştığıdır. Öyle bez bebek / obje muamelesi görmeden varlığıyla kabul edip bilme durumudur. Hani öyledir ki ister yanında yamacında isterse fersah fersah uzakta olsun o kadının/erkeğin o an nasıl olduğunu bile bilme meziyetidir. Sizlere aşkı yanlış öğretmişler aşk bu kadar basit bir olgu ya da olay değil ^^
Ne var biliyor musun kiraz ağacı siz kadınların bakış açısına göre yazıyorum.. bazı kadınlar vardır aşk hayatlarında 2 - 3 dönüm noktaları olur. Sonrasında baya baya yara bere içinde kalırlar toparlamaları güvenmeleri inanmaları zaman alır ama tabi enseyi karartmamak lazım Bir gün hiç alakasız bi zamanda ki kesinlikle yanlış bir zamanda bir doğruyla karşılaşırsınız. Karşılaştığınız bu doğru size tüm yanlışlarınızı unutturmaz ama hepsini ekarte eder. Size sil baştan her şeyi öğretir ve bu doğrunun varlığı sizin hayatınızı kaosa sürükler çünkü adı üstünde doğru ya sizin tüm yanlışlarınızı size söyler öyle kibir ego ukalalık olarak değil sadece doğru olduğu için yapar bunu sonrasında değer verir değerin ne olduğunu öğrenirsiniz kıymet bilir kıymetin ne olduğunuzu öğrenirsiniz sabır gösterir sabrın ne demek olduğunu öğrenirsiniz. Sizi anlar anlayışla karşılar bunların ne demek olduğunu öğrenirsiniz tüm bunların yanında size güven verir güvenin ne olduğunu öğrenirsiniz. Tek bir doğru size yeniden nefes almayı alabilmeyi öğretir. Bir erkeğin yanında kadın olmanın ne demek olduğunu öğrenirsiniz.
Katılıyorum kaybetme korkusu eşittir aşk. Elde edince de severler ama ne kadar bir süre? O kaybetme korkusu hep aktif olacak aksi halde ilişki bir süre sonra sıkar.
aşık olmak için bir gerekçe göremiyorum. genellikle cazibe olduğunu düşünüyorum sebebin. öncelikle yani.. elde ettiği bir kadına da aşık olabilir insan. bilakis baştan öylesine başlayıp sonradan o kıza öküz gibi aşık olan arkadaşlarım oldu. genelleme yapmayı dopru bulmuyorum. sebepsizce geliyor aşk.. ama çok uzun sürmesini hatta saplantıya dönüşmesini, elde edememeye bağlayabilirim kendi fikrimce
Bence karşılıklı yaşanan duygular eğer sevdiği kişiden aynı karşılığı bulmazsa burada aşk oluşmamış olur. Kendine ısırarla aşık ettirmesi onun vazgeçmek gibi bir düşüncesi olmadığını gösterir
Böyle oyunları oynarsınız oynamasına ama ne kadar devem ettirebilirsiniz orası son derece şüpheli. 70 yıl kadar sürebilecek bir ilişkide böyle taktikler kasa kasa sadece bir yere kadar gelebilirsiniz. İnsanlar böyle saçmalıklardan yorulur.
Sevgi dediğin, aşk dediğin böyle numaralarla bağdaşmaz. Uyumlu ve geçimli iki insan birbirlerinin eşliğinden zevk alıyor, birlikte zaman geçirmeyi seviyorsalar zaten o ilişkinin yürümesi için kurnazca şeyler yapmana gerek kalmaz. Yok sürekli uğraşıp elde tutmaya çalışman gerekiyorsa birini, zaten seni sevmiyordur.
Belki de... Ya da elde ettikten sonraki "biz" oluş, kişiye daha sağlam bir bağlılık da getirebilir. İnsan kaybedeceğinden korktuğunu değil de, birlikte uzunca bir yolu kat edebileceğine inandığı kişiyi daha çok sever gibi geliyor bana. Bir gün gidebilir diye düşündüğüm birine duygularım hiçbir zaman aşırı yoğun olmaz çünkü bir yanım duygularımı sürekli dizginlemek zorunda olduğum mesajını verir bana.
Yani erkekler şöyle düşünüyormuş; ben bu kadına yanlış yaparsam O gider. Bunu düşündüren kadını kaybetmemek için çabalıyormuş. Aşık eden duygu ise kadının güçlü karakteri. Asla tam anlamıyla ona ait olmadığını göstermesi falan filan :D
Dokunamadiginida sevmek aşktır bence. erkek sırf cinsel bir çekim var diye etkileniyor ise elde edince bitebilir sevgiye dönüşmeye bilir. Gunumuzde malum aşk algisida dokunmaya odaklı maalesef, bir öpücük verirsen seninle devam ederim tadında yaşanıyor aşk. Kaybetme korkusu zaten olması gereken bir şey herkes herkesin hayatından gidebilir kimse cepte değil. Ama bı ilişkide sürekli seni terkedirim kozunu kullanmanın sağlıklı bir ilişki getireceğini düşünmüyorum şahsen...
Bence değil. Bir kadının sürekli gideceğini düşünmek o adamı ancak tedirgin bir hale getirir. Yani kaybetme korkusu ilişkiyi beslemez aslında, altını oyar. Çünkü bu durumda güven de olmaz. Erkeği aşık eden asıl '' beni yarı yolda bırakmaz'' hissidir bana göre
Tamda bu doğrudur. adam ilişki uzmanı açıklamasını ağzına burnuna bulastirmis. Sen net anlatmışsın. fazla naz aşık usandirir. Yanlış açıklama yapmış. Erkeği bıktırır.. bi çeker iki çeker sonra gerçekten baktı hep tedirgin bir türlü oturmuyo kafasında o zaman gerçekten çeker GİDER TERKEDER
Soruyla konu arasinda baglanti kuramadim o da nereden cikti. O baska bisey saplanti gibi. Bir kadini elde etse de etmese de asik olunabilir soru yanlis olmus bence elde ettikten sonra ask bitmiyor ki. Ama su da bir gercek askin da bir omru var asik olarak evlenen ciftlere sorabilirsiniz. Belli bir sure sonra askin bittigini soyleyeceklerdir iyi geceler
Aşk duygusu elde olmadan olmaz. Onun adı heves veya hoşlantı olur. Elinde tutamadığın şey senin değildir zaten. Onun adına sevgi bile denmez karşılığı yoksa. Aşk bakilik kavramı gerektirir ve kimden geldiğini bilirse insan. Çekip gidene bırak aşkı sevgi dahi haram kılınır. 😃
Bencede aşk olayı elde edememe ile doğru orantılı. Uğruna aşık olunan kişiler genellikle ulaşılması zorlu cazibeli kişiler oluyor. Bu aşk konularına farklı bakan Beyin cerrahı bir abimizin bu aşk duygusuyla ilgili anlattıkları şöyle; Aşk demek yemek demek tir. Aşk acısı demek çok sevdiğin bir yemeği yiyemeden yere düşürmek veya başkasının yemesi demek miş. O yere düşürdüğün yemeğin acısını unutturan şey ise yere düşen yemekten daha iyi bir yemek miş 😃.
Aşık eden duygu erkek için elde edememek değil belki kolay elde edememek olabilir. fakat tek başına bu duygu da yeterli değildir. bütün beklentilerin bir kadında toplanıp erkeğin karşısına çıkma ve kolay olmasa da elde edilebilir olması olabilir. diğer türlüsü platonik aşk olur o da hiç de kolay ve hoş olmaz
yalnız bunu tek taraflı olarak açıklamışsın. bu yazdıkların iki cinsiyet için de geçerli. ilişkide güven istersin. ama sana güven veren, bırakıp gitmeyeceğini bildiğin erkekten/kadından yavaş yavaş soğursun. daha az değer verirsin. insanlar hem beni bırakabilme aldatabilme potansiyeli olsun, her an terk edebileceği hissini bana yaşatsın hem de bana sadık olsun, beni sevsin beni bırakmasın istiyor. çok enterasan mahlukatlarız.
Aşk satranç oyunu değildir, siz bağımlılıkla aşkı karıştırıyorsunuz. Aşk bilimsel olarak üreme içgüdüsünün ortaya çıkardığı cinsellik duygusunun bütünüdür ve aşk olmazsa kimse karşı cinse yaklaşmaz, erkek erekte olmaz, kadın ıslanmaz, erkek dölleyemez, birleşme olmaz ve üreme de olmaz. Bu bilimsel kısmı. Medeniyet de bunu günümüz aşk haline taşımış hepsi bu.
Kibir kokan bir ifade/tespit bu Bir erkek olarak beni kadinima ceken/aşık eden şey... Edebidir Zarafetidir Naifliğidir Dişiliğidir O kadının ulaşılmazligi değildir Bilakis kendisini ulaşılmaz zanneden/kılan kadının... Yolu açık olsun Peşine düşmem... Anaçlığıdır Vb vb... Asla ama aslaaaa...
Bu genelde kadınlar için geçerli aslında. Kadınlar bir erkeği elde edemeyince peşinden koşuyorlar. Yaşandı, denendi ve görüldü…
Erkeğin de vardır illa ki ama çok azdır.. Şahsımdan örnek verecek olursam ; bana sevgisini, sadakatini ve ilgisini veren bir kadın beni tamamen elde eder. Dibin ie kadar da yaşamak isterim o aşkı tabi..
Saçma sapan aşk oyunları da oynamam; kaçan kovalanır, ilgiyi azıcık çekeyim de biraz daha düşsün üzerime vs..
Öyle olur genelde ama erkeklerin aklından tam olarak ne geçiyor bilemiyoruz. Beş parmağın beşi bir değil sonuçta. Her insan da aynı değildir. Ne düşünüyorlar bilinmez. Ama bir kısım böyle bence. Elde edemiyorsa zor olduğunu görüyor. Zor olması belkide daha çekici geliyor onlara.
Katılmıyorum, yanlış bir bakış açısı, gurur yapan ya da ulaşılması zor kişi gibi gözüken birine genelde aşık olurlar. korkuyu sürdüren şey her han çekip gitme ihtimali, bir kadının gülüşüne gözlerine zekasına sizde daha önce hissetmediğiniz duygulara aşık olursunuz
En İyi Görüş