Aşk ani ve yüksek arzu içerir. Daha biyolojik kökenlidir. Sevgi ne kadar duygu kökenliyse aşk daha çok fiziksel arzu ve buna bağlı ihtiras içerir. İhtiras olunca da takıntı da kaçınılmazdır.
Bildiğimiz manada takıntı değildir hastalık vb olarak. Ancak freud gibi bazı uzmanlar bir isimlendirme olarak buna takıntı demişlerdir. Aşkın gözü kör ettiği aşık olan kişinin neleri göze aldığına baktığımızda bu isimlendirmeye doğru diyebiliyoruz.
Ancak bu konuda net bir şey söylemek zor çünkü aşık olmadığı halde kendisini aşık zanneden var ilişki üzerinden kendisini gösteren OKB ler var tabi bu hastalıktır ve tedaviyi gerektirir. Birde aşka benzeyen ama aşk olmayan duygular vardır.
Bu sorunun cevabı biraz askıda olabilir :) şimdi düşünüyorum kendimden örnek veriyorum Çok büyük şeyler hissettiğim kısaca gerçekten aşık olduğumu hissettiğim 2 insan oldu şimdiye kadar ve çok güzel duygulardı, acı verici duygulardı ve artık senelerdir bu duyguları hissetmediğim için, hissetmek istiyorum bu yoksunluk gibi takıntı olmuş gibi :D
ya hem çok güzel şeyler hem de acı verici şeyler :) düşünsene yatıyorsun kafanda o kişi kalkıyorsun kafanda o kişi nefes alıyorsun o :D allah kahretsin asdasfs
Anlicagin konuda takinti oldugunu savunan kisi olaylara duz mantik bakan kisi. Bu tarz kisilerle munakasaya girmeni tavsiye etmem ufaklik. Sadece dik kafaliliklari ile can sikarlar.