Geçmişte aldatıldığım için hiç kimseye güvenmiyorum?

Geçmişte bir sevgilim vardı. İlk sevgilimdi kendisi. Her şey güzel gidiyordu bazen arada tartışmalar olurdu ama en geç ertesi gün sabahı çözülürdü.12 yıllık dostum dediğim insanla beni aldattı. İkisi de bana yüz yüze itiraf ettiler , ikisini de hayatımdan çıkardım o saniye, bir daha da görüşmedim. Üzerinden 5 yıl geçti. Yaşım soruda gözüken yaş değil o formalite yaşım.5 yıldır ne bir erkekle dost olup güvendim ne de kızlara güvendim.5 yıl içinde 7 8 tane sevgili olmak isteyen kız oldu ama hepsini güvenmediğim için reddettim. Sadece 1 tanesini kabul ettim. O kıza da sürekli güvenmediğimi , güvensizliğimi hissettiriyordum. Çevresindeki bütün meriçleri hayatından çıkarttım , kız arkadaşlarıyla arasına mesafe koydurdum. Kız ona güvenmediğimi hissediyordu ve bir gün bana '' Ben de dahil kimseye güvenmediğini biliyorum '' dedi. Sonra ben de evet deyince kavga ettik ayrıldık. O olayın üzerinden de 2 3 ay geçti. Ne yapacağımı bilmiyorum geçmişte ben kıskanç bir insan da değildim bu yaşadığım travmadan sonra resmen paranoyak kıskanç güvensiz kısıtlayan bir insan haline geldim güvensiz olduğum için. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum?
Geçmişte aldatıldığım için hiç kimseye güvenmiyorum?