Ben evli olmasamda takardım sanırım. Bağlılık ve aidiyet gösteren simgeleri beğeniyorun. Ayrı bir hava katıyor bana. 😃 Özeniyorum böyle şeylere. 😃 Ama bu başkası için şart değil. Çünkü günümüz hukuk kuralları ve kanunları gereğince yüzük, nişan, söz ve sembollerinin değil, resmileştirdiğimiz evrakların geçerlilik ve doğrulukları var. O yüzden evlenmek isteyen zamanla tanır sever düşünür ve evlenir. Ya evlisindir ya da değilsindir.
Eskiden hukuk, kanun, adalet, resmiyet evrak yoktu. Çağımız dan farklıydı. Artık herkesin bir kimliği ve kayıdı, digital erişilebilirliği ve sorumlulukları var. Dolayısı ile eskiyi, eskilerin şartlarını, dönemin kendi imkansızlıklarını, çözüm, yol ve metodlarını çağımızın imkan ve gelişimi ile karıştırmamak gerekli. Ben bu tür sembol ve simgeleri tamamen kişinin kendi zevki ve görüşüne bırakıyorum. Karşımda ki bu tür parçaları takar veya takmaz beni ilgilendirmiyor. Parmağını rahatsız eder takmaz. Hoşuna gider, beğendiği gün gelir takar. İstemediği gün gelir çıkarır. Bir şeyleri kendimize takalım veya takmayalım eğer evliysek birbirimize karşı bağlılık ve sorumluluk duygumuz zaten değişmeyecektir. Yüzüğümüz olsun olmasın başkalarıyla aksi bir eylem de bulunmak veya cebir, şiddet gibi ihanet içeren davranışlar göstermek zaten aldatmaktır, suçtur ve yargılanmayı gerektirir. Bu nedenle benim için önemli olan şey resmiyet. Yüzük olur veya olmaz, kişinin kendine ait zevki, dünyası. Ben seviyorum, ama o takar veya takmaz hiç gerekli değil. Evlenmişsek zaten sevmiş ve güvenmişiz. Daha ötesinde neyin ne gereği var ki. Gerisi her şey sadece zevk meselesi.
yüzük aslında önemlidir tarihten bu yana insanlar evlenirken bu sembolü kullanmışlardır bu çok eski bir gelenektir sadece Türkiye'de değil bütün dünyada olan insanın mutluluğunu birleştiğini gösteren güzel bir simgedir var iki gönülun bir olduğunu simgeler aşk olgusunu sevgiyi temsil eder ellerin birleşmesi gibidir yüzük kutsaldır ve bu kutsallık bence her daim olmalidir
dünyanın en saçma olayı. o yüzük aksesuar niteliği taşıyorsa pekala. ama böyle dandik gösterişten uzak sadece evliliği belli etmek için takılan yüzükler bana fosilleşmiş ortaçağ'dan beter gelenekleri hatırlatıyor.