Hata yapan eşi aff etmelimiyim ?

Merhaba ben ve eşim 10 senedir evliyiz 2 çocuğumuz var eşim bana ihanet etmişti öğrendim ve ayıldık bu ihanet den sonra aff ettim 3 sene oldu bir şeyini görmedim.. ama bununla bitmiyor eskiden hiç kavga etmezdik o ihanetten sonra tabi bende değiştim baya kavgalarımız çoğaldı bana ve çocuklara karşı sorumsuzdu bizi umursamıyordu.. Buda çok kavga etme sebebimizdi.. beni deli edip kapıyı çekip gidiyordu ailesinde ben attım diyordu bunu bir kere yaptı 9 ay gelmedi git gellere geldi sonununda 3 hafta kaldı ve yine giti bende artık o kadar bıktım ki aileme gittim çocuklara su an ailemdeyim ve boşanmak istedimi söyledim ve ondan iletişimi kestim 2 ay sonra yine yazdı barışmak istiyormuş hata ondan miş anlamış yok değişeceğini söylüyor istesem başka bir şehire gidermiş benimle bu 3 hafta her gün mesajlar yazıyor kızımı 2 hafta o aldı kizimda ağladını söyledi anne babam ağlıyor bizi özlüyor dedi kızımı bana getirdiği gün benimle konuşmak istedi konuştuk yalvardı geri gel diye ama bilmiyorum 3 senedir ben yuva yıkılmasın diye uğraştım yoruldum ve değişmez diye boşanmak istiyorum.. ama bi yanımda çocukların babası acaba iyi olurumu diye düşünmüyorum değil ailem karşı seni sileriz diyor bu kaç dir aff ediyorsun diye ne yapayım yardim..
Hata yapan eşi aff etmelimiyim ?