Selam KS ahalisi! Diyelim ki sevgiliniz aşırı derecede kıskanç. Neredeyse ondan habersiz bakkala bile gidemiyorsunuz. Herşeyinize karışıyor ama bir yandan da çok seviyorsunuz. Böyle bir durumda nasıl davranırsınız?Kıskanç sevgili sizde nasıl tepkilere yol açıyor?
Sevgilinizin kıskançlığı canınıza tak ederse ne yaparsınız?
Genelde bu tip insanlar, kendilerine yöneltilen; “Bana güvenmiyor musun?” sorusuna “Sana güveniyorum, çevreye/çağa güvenmiyorum.” diye absürt bir yanıt verirler. Bu büyük bir saçmalıktır. O kişi bana güveniyorsa eğer, diğer etmenler asla umrunda olmamalı, değilse ben o kişinin güveninden şüphe ederim. Böyle bir durumda yapmam gereken davranışa gelecek olursam; öncelikle bu konu hakkında onunla konuşmayı denerim. Ha, olmadı mı? araya mesafe koymanın en mantıklı çözüm olduğuna inanıyorum. Yanlışını anlaması için gerekli bir süre tanınması gerekiyor insana. Hiçbir yol işe yaramıyorsa, artık paranoyak olmuşsa ve bu kıskançlığı sevgisinin önüne geçmişse ayrılmaktan başka yol yok maalesef...
Bu kadar aşırısı bir gün tak eder ve insan sevdiğine bunları yaşatmaya kıyamamalı. Kıskanılır elbette, ben de kıskaç biriyim ve sevdiğimi kıskanırım fakat bunun dozunu kaçırmamak önemli. Bazen gereksiz şeyleri elimde olmadan kıskansam dahi çoğundan haberi olmaz mesela, çok dile getirmem bunaltmamak adına, ancak cidden rahatsız edici bir şey varsa ortada konuşmayı ve o duruma engel olmasını söylerim, dikkate almasını da beklerim. Karşılıklı olarak rahatsız olunan şeylerden uzak durmak çok sıkıntıya yol açmaz zaten fakat ortada bir şey yokken yapılan bu tavıra katlanamam. O kadarına müsaade edebileceğimi sanmıyorum çok sevsem dahi...
kıskançlık tamamen özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Senden çok kendinden şüphe duyduğunu düşünüyorum. Ne kadar da sevsen sonuçta nereye kadar gidecek bu. ama biliyorum sevdiğin insanı bırakamıyorsun ne olursa olsun. En iyi çözümü bence oturup konuşmak ve bu yaptığı hareketlerin seni sıktığından bahsetmek. Gerçekten seviyorsan ona onu ne kadar sevdiğini söyle bunu göremiyor musun inanmıyor musun de. bunu neden yaptığını konuşun ve bir çözüme varın bence
Sorum benim hayatımla ilgili değil. Soru detayını okumadığınız anlaşılıyor. Ben siteye genel olarak böyle bir durumda kalsanız ne yaparsınız şeklinde sormuştum..
O öldükten sonra özel olarak sahiplenmedim açıkçası bir süre. Geçtiğimiz Ağustos ayında hamile bir sokak kedisi gördüm kötü durumdaydı. Yanından öylece geçip gidemedim aldım 2 hafta sonra doğum yaptı. 5 tane yavrusu oldu anne kedi ile 3 yavruyu bir başkasına verdim. 2 yavruya kendim bakıyordum. Sonra 1 tane daha sokakta kötü durumda yavru buldum onu da sahiplendim Şubat ayının ilk haftası kayboldular. İlan da verdim ama ses çıkmadı uzun bir süre daha kedi alamam. Şimdi bir tane yabani kedi var evin dışında öyle yatıyor yemek su veriyorum yanıma gelmiyor zaten
Küserim, kızarım, anlatırım konuşuruz ama olmuyorsa da yolu veririm. Gelemem ben o kadarına, sevgi de bir yere kadar, huzur vermeyen şey eksik olsun...
huylu huyundan vazgeçmez ya. ne kadar geçeceğini beklesen de geçmez. hayatına çok müdehale de bulunur. zamanla bunalır sevdiğin şeyleri bile sevmiyor gibi hissedersin. en sağlıklı olan böyle bir ilişkiyi bitirmek olur.
o kim bu kim şu kim diye sordu trip attı kavga çıkardı diyelim o hesabının içinden geçerim. kılık kıyafete mi karıştı daha beterini yaparım arkadaş ortamımı mı sorguladı o olmaz bu olmaz dedi daha beteri olur yani ne yaparsa misliyle karşılık veririm