Toparlanmak bu kadar zor mu?

Merhaba arkadaşlar geçen çarşamba günü boşanma davam vardı. Bir ay sonra tekrar yüz yüze geldik ve o gayet rahatti iyiydi. Evliyken kendine bakmayan adam bakımlı bakımlı cikti karşıma.1.5 yıl evli kaldık aşırı derecede ailesine akrabalarina bağımlıydi. İstanbul a yeni adapte olmaya çalışıyordum küçük bir şehirden gelmiştim çünkü doğum günü kutlamasından tutun da her şeye kadar neden yapmadın niye yapmıyorsun ne olur sanki neden boylesin negatifsin soguksun uzaksın bir sürü şey duydum zamanla alışırım belki dedim ben öyle hemen samimi olabilen biri değilim dedim sonuçta herkesin karakteri farklı gordgumde de saygısızlık etmedim zaten kimseye ama kavgalar artınca gidip beni herkese şikayet etmiş sizi sevmedi burayı da benimseyemedi diye hem ailesi hem akrabaları bana düşman oldu el birliği ile bitirdiler hepsi beni sosyal medyadan çıkarıp engelledi yetmedi kendi eşyalarım için bile ailemi aradılar evi boşaltıp gitmis diye halbuki çoğu şeyi bıraktım ve kredi çekmiştim bu şahıs yüzünden düğün kredisi ortak ödeyecektik onu da ödemem artık deyince yok halimizle avukat tuttuk protokole bunu da yazdık davadan çıktıktan sonra yolda resim çekilmiş ve bunu çeken kişi evli kuzeni orta parmak yapmış nah gelirim bir daha bu şehire demiş dava için o gelmek zorunda kaldı o yüzden yapti ve bunu her yerde paylaşmış bir arkadaşım görmüş bana atti daha da üzülme artık böyle biri için diye. Ben haksızlığa uğradığımi düşündüğüm için üzülüyorum toparlanıyorum öfkem geçmiyor psikolojimi çok bozdu şu an tedavi görüyorum inanın çok yıprandım hep dua ediyorum Allah'ın adaletine sığınıyorum kimsenin yanına bırakmasın diye.
Toparlanmak bu kadar zor mu?