Senden hoşlandığını bildiğin birine nasıl davranırsın?

Çocukla lisenin ilk yıllarından beri tanışıyoruz ama çok yakın değildik sınıf arkadaşıydık bugünlerde ortak arkadaşlarımızı bahane ederek sürekli aynı ortama girmeye çalışıyor ve bana yönelik sorular soruyor hangi okullarda okumuştun, derslerin nasıl, nerde oturuyorsun, nasıl gelip gidiyorsun hatta yalnız kaldığımızda dinlediğim müzik türlerini bile sordu. Başta arkadaşım konuşurken sürekli bana baktığını ve bir ihtimal benden hoşlanmış olabileceğini söylediğinde çok dikkate almadım fakat bu tarz şeylerden sonra emin oldum. Ağzını aradık sohbet arasında hoşlandığın biri var mı gibisinden var dedi arkadaş mısınız konuşmuşluğunuz var mı diye sorunca çekinerek evet dedi tanışıyoruz ama yakın değiliz yanında geriliyorum iyi birine benziyor kız dedi. Biz tanıyor muyuz diye sordum gülümsedi çekindi biraz. Cevap vermedi konuyu değştirip sizin var mı diye sordu. Tavsiye kısmına geçtiğimizde rahat olmasını ve kızla zamanı gelince konuşmasını söyledim. Korktuğum ley çabuk bağlanmam ve fazla bağlanmam dedi. Bu sırada mimikleri aşırı belli ediyor tahminimi.. normalde bahçeye inmediğini sadece bizimle üç kez indiğini söyledi ilk gün ve diğer günler her teneffüs bizimleydi. Yani kısaca artık kesin emin olduğum bir şey, iyi biri olduğunu biliyorum iyi niyetli ve sevilmeyi hak eden biri. Yanında rahatça sohbet ediyorum, onunla konuşmayı seviyorum. Duygusal olarak karşılık verebilir miyim bilmiyorum. Bu yüzden eğer bir ilişkimiz olursa onun hayalindeki gibi biri çıkmayıp onu üzmekten de korkuyorum. Daha önce biri bana bu tarz bir duygu hissetmedi ve hiç erkek arkadaşım da olmadı. Belki de bu yüzden bilmiyorum. Arkadaşım zamana bırakmamı olacağı varsa olur zaman gösterir dedi. Ona karşı nasıl olmalıyım?
Senden hoşlandığını bildiğin birine nasıl davranırsın?