Sevdiğine sahip çıkamayıp korkandan eş olur mu?

Ben 28 o 35 yaşında. 5 yıllık Sevgilimle 5 gün sonra nişanımız vardı her şey hazır elbisem ayakkabım çiçeğim kuaförüm ikramlıklarım ama onun ailesi daha doğrusu anne babasının söz hakkı yok halasının var sadece evlerinde halası hiçbir şey hazırlamadı bugüne kadar ve şu an her şey hazırken saçma sapan sebepler yüzünden bu nişanı erteliyorum dedi bana ailemin içinde yüksek bir ses tonuyla. Bende sevgilime sordum sen böyle bişey istiyor musun bu senin kararın mı dedim hayır dedi bu benim kararım değil dedi halası araya girdi ben karar verdim diye. Kalkıp gittiler ben sevgilimi çağırdım konuşmak İçin geldi tekrar sordum bunu sen mi istiyorsun eğer öyleyse saygım sonsuz ama ikimizin karar verdiği bir nişanı değil halan benim anam babam bile erteleyemez dedim. İşte dedi halamla konuşup ikna edeceğim bende dedim bu nişan ertelenemez ancak iptal edilir. Neyse konuşmuş kadın Nuh diyor peygamber demiyormuş. Bemde dedim sen istiyor musun dedi evet ama zamana bırakalım. Dedim zamana bırakırsak halana bırakmış oluruz benim ilişkim hakkında halanın söz hakkı yok, şu an buna izin verirsek evlendiğimizde kapı kapandığında herkes dışarıda kalır derler biz şu an halanın bunu yapmasına izin verirsek o kapı hiç kapanmayacak ve halan hep içeride olacak dedim. ben değersiz bir insan değilim kimse egosu yüzünden bizim ilişkimiz bozamaz ve sen buna engel olmuyorsun dedim. Ailemimi atayım gelmeyiz diyorlar ben bir seçim yapmak zorunda kalırsam ailemi seçerim dedi. Bende haşa asla böyle bir tercih sunmam sana bu senin kararın dedim. Şu an halanın bunuaptığına engel olmazsan ömür boyu bu yükün altında ezileceksin ve ömür boyu halan ailene yaptığı gibi senin hayatına da hükmedecek dedim bir başkasıyla bile evlenemeyeceksin dedim. Sonuç olarak adam çok sevdiğini söylüyor ama bana sahip çıkamıyor ben yanlış mı düşünüyorum ayrıldım ama doğru mu yaptım sizlerin fikrine ihtiyacım var. Bu arada herşeyi söyledim ona gel dedim ailenden bir şey beklemiyorum bir nikah yaparız eşyamızı kendimiz alırız ikimizinde ayakları yere basıyor dedim bir çöp almasınlar istemiyorum dedim ben korkuyorum diyor. Ben ne yapmalıyım?
Sevdiğine sahip çıkamayıp korkandan eş olur mu?