Hoş, yakında dediğini aslında zaman zaman görüyoruz. Ama bu birinden vazgeçiş diğerine yöneliş olarak bakıyorum ben. Siz ne düşünüyorsunuz? Aşkım Kapışmak:”Yakında iki kişiye aşık olmalar başlayacak”dedi! Bu fikri mantıklı ve doğru buluyor musunuz?
Aşkım Kapışmak ”Yakında iki kişiye aşık olmalar başlayacak” dedi! Bu fikri mantıklı ve doğru buluyor musunuz?
Yakında değil baya günümüzü özetleyen bir söz olmuş bu ama aşk falan değil bu yaşanılanlar. Şu an yaşanılan çoğu ilişki gözümde fazla boş benim, insanlar tamamen çıkarları ve zevkleri uğruna beraberlik yaşıyorlar, karşılarına daha iyisi çıktığında ona yönelmeleri de bu yüzden zaten. Birini seviyorsan ikinci birine yer veremezsin gönlünde, eğer veriyorsan da ikisine de zerre duygu beslemiyorsundur. İlkini hiç sevmemişsin, ikinciye de tamamen beğeni olarak yaklaşıyorsun demektir. Sevgi, aşk, sadakat ve güven kavramları fazla ayak altında, hatta bununla kalmayıp üstlerinde falan tepiniyorlar sadece...
İki kişiye aşık olunmaz. Bu bir saçmalıktır. 😃 İki kişiden daldan dala konan kişiler ancak hoşlanır. Kalpler ve duyguları kapalıdır ancak bir göçmen kuşu gibi oradan oraya uçarlar.
asla çok eşli bir canlı yoktur çok eşli sanılan canlılarda eş diye bir kavram yoktur tek mevsimliğine çiftleşmek için bir araya gelir ve baba daha yavru doğmadan yürür gider, anne de yavru kendi kendine bakacak kadar büyüdüğünde ya terk eder ya da kovar yavru da kalan hayatını tek mevsimlik çiftleşmeler harici yalnız geçirir. ama biz insanlar maymungiller, köpekgiller ve kuşlar gibi sosyal ve tek eşli canlılarız o nedenle bu birden fazla kişi saçmalıkları, swinger miwinger, çok eşlilik, açık ilişki gibi zırvalıklar doğamıza ters sadece sorumsuzluık ve ahlaksızlığı modernlik sanmak, her kim lut kavmine özenirse onlarla aynı yerde yanacaktır.
@Dropaline_ caiz olan eşlilik değil o zamanlar kendini koruyamıyan kadınlara sahip çıkılsın maddi durumu olanlarca diye o kadınlarla yatsınlar diye değil İslam ahlaksızlığı meşrulaştırmaz o kadınlardan sahip çıkılmaz karşılığı istenecek şey ev işi falandı cinsellikle değil o tamamen heriflerin ve kadınların insiyatifindeydi ki demiş zaten her kim Lut kavmine özenirse onlarla aynı yerde yan yana yana aktır diye
Karısı olarak kabul ediliyorsa cinsellikte olur. Şu an savaş durumu yok. İnsanlar gayet de çok eşliliğe boyun eğebiliyor. Tek eşlilik denen şey olsaydı bu kadar aldatma olmazdı sanırım. Yanlış anlaşılma olmasın yani ben sadece kendi mantığıma göre yorumladım. Doğrusu tam olarak Kur'an da nedir bilemiyorum.
@Dropaline_ çok eşliliğin en başarılı olduğu yer Amerika da bile başarı oranı %7 ki bu oran bazı amerikayla başa baş Avrupa ülkeleri haricinde çok daha düşük kıskançlık her şeyden önce biyolojik bir şeydir tek mevsimliğine çiftleşen eş kavramı olmayan asosyal hayvanlar bile o mevsimi partnerlerinin yanına başka dişi veya erkek yanaştırmaz ki bu sosyal ve tek eşli canlılarda çok daha şiddetlidir çok eşlilik canlıların dna sında bulunan kıskançlık ve aşkın doğasında bulunan 6 temel maddeden 2 si sadakat ve sahiplenmeye karşı çıktığı için en başarılı olduğu yerde bile bu çelişki şeklini yaşayanlar arasında başarı oranı bu kadar düşük
Çoktan başladı bile herkes bir alternatif peşinde vallahi ben anlamadım bu nasıl bir mide bu nasıl bir psikolojidir. Anlayanda anlatmasın zaten gereksiz bir bilgiyi sormam bile hataydı.