Bu ikilemden nasıl kurtulurum?

Benim yaklaşık iki yıllık bi ilişkim var her şey çok güzel çok yolunda sadece uzak mesafe ilişkisi o biraz üzüyoruz bizi özlüyoruz haliyle. Neyse sevgilimle biz normalde cinsel konulara girmeyiz konuşmayız yani ama erkeklerin bazı ihtiyaçları olduğunu söylüyor bu yüzden bazen elinde olmayarak konu ileri gidiyor sonra ben üzülünce pişman oluyor kendi de elinde olmayarak ileri gidiyor zaten. Boşalması gerektiğini söylüyor ben başlarda bu konularda pek bilgim olmadığı için biz sevgili olmadan önce nasıl hallediyorsa öyle halletmesini söylemiştim sonrasında anladım ki öncesindeki şeylerle artık pek mümkün olmuyor. Ben de bu konulara çok yaklaşmak istemiyorum yanlış çünkü. O da anlayış gösteriyor sağ olsun. Bir iki kere yardım etmek istedim ama çok kötü hissettirdi o an kendimi o.. gibi hissettim. Çünkü bu tip şeyler bana göre çok yanlış şeyler. Ama bi yandan da yardım etmek istiyorum çünkü boşalamadığı zaman çok ağrısı olduğunu söylüyor. Bu yüzden çok üzülüyorum kendimi suçluyorum. Şimdi belki böyle söyleyerek kendini acındırıyor diyenler olabilir ama benden hiçbir zaman böyle bişey istemedi. Dediğim gibi sadece konuşurken elinde olmadan ileri gittiği zamanlar oluyordu. Hatta bu durumun da beni kötü hissettirdiğini üzdüğünü bildiği için son zamanlarda konu o tarafa gidecek olduğu anda hemen konuyu kapatıyor. İşinden dolayı da genelde gece konuştuğumuz için konu ister istemez o taraflara kayabiliyor. O zamanda uzak duruyor ileri gitmemek için. Ama ben kendimi suçluyorum biliyorum böyle bişey yapmak zorunda değilim sağ olsun o da saygı duyuyor hatta benim gibi bu tip şeylerin yanlış olduğunun da farkında. Sanki uzun ilişkilerde kızlar sevgililerine hep yardımcı oluyor da bi ben böyleymişim gibi hissediyorum bencillik mi yapıyorum diye kendimi sorguluyorum sonuçta onun da bi ihtiyacı bu. Çok arada kalıyorum. Uzun süren tüm ilişkilerde bu oluyor mu ne yapmam gerekiyor bi akıl verin bu aralar çok arada kalmış durumdayım bi yanım yardım etmem gerektiğini uzun ilişkilerde hele ki ciddi düşünülüyorsa bunun normal olduğunu söylüyor bi yanımsa yanlış haram olan bişeyden uzak durmam gerktiğini söylüyor
Bu ikilemden nasıl kurtulurum?