Sevgilimle 2 yıllık bi ilişkimiz, geçmişinde de 2 yıllık arkadaşlığımız var. Askere gitti bekledim, aldattığını öğrendim affetim. Başka kızları aradığını öğrendim affettim. Kapalı giyin dedi, kafeye gitme, arkadaşlarınla görüşme, akşam 5ten sonra dışarı çıkma dedi, hepsini okeyledim. 5ten sonra markete bile gitsem benimle kavga ediyordu. Şimdi ise sırf beni sınıf arkadaşım olan bir insan ( sevgilisi de var çocuğun ) arayıp dersler ne zaman başlayacak biliyor musun kanka? dediği için bana şiddet gösterdi, hakaretler, küfürler etti, yaptığın or*s*uluk gibi ithamlarda bulundu. Vurup vurup yanağımı okşadı ya ben sana vurmak istemiyorum dedi. Ağladı. Bitirdi ilişkiyi. Sizce napmalıyım? Biliyorum şiddet affedilemez ve ben de bunları haketmedim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, aslında ipleri onun başında eline vermişsiniz yani aslında o sizi sevmemiş, sizi istediği gibi yönetebildiği tarafınızı sevmiş. Eğer sizi gerçekten sevseydi sizi olduğunuz gibi kabul ederdi yani gerçek sevgi böyle bir şey zaten. Elbette hoşuna gitmeyen şeyleri veya değişmesini istediği şeyleri kibarca ortak bir karar alarak ifade edebilir ama bunun yaptığı resmen baskı yöntemiyle ve size hiçbir şekilde saygı duymadan kabul ettirdiği şeyler. Tepesi de atarsa hatta üstüne şiddet uygulayarak bunu cezalandırdığını zanneden bir zihniyetin sahibi. O yüzden bu kişiden hızla uzaklaşın yani hiçbir zaman bu insanla mutlu olamazsınız. Sizin daha çok canınızı yakmaya devam eder. Artık kendinizi ezdirmeyin. O kendine sevgili değil, istediği gibi yontabildiği bir oyuncak arıyor. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılaldatıldığını öğrendiğin zaman affetmen bu hikayenin böyle sonlanacağının başlama noktasıdır. Hiç bir erkeğin sizi kalıplaştırmasına izin vermeyin. Ezdirmmeyin kendiniz kardeşim yapmayın şunu. Aldatan adam sizi mutlu edemez. Seven, Adam gibi Adam aldatmaz. Olmaz bu ikisi yan yana gelmez. Dövüyor, sonra Yok seviyorum ben seni cart curt diyor bunlar hikaye seven adam sevdiği kadını el üstünde tutar saçının teline bile kıyamaz. Gerektiğinde ona bir bebek gibi hassas davranır. Gidin sizi aldatan adamları affetmeye devam edin siz
00 Yorumla
Ne yapman gerektiğini gayet iyi biliyorsun. Son satırda yazdığın gibi şiddet affedilmez ve hiçbir şekilde mazur görülemez. Ayrıca sana karşı olan tavırları psikolojik açıdan sorunlu biri olduğunu gösteriyor. Artık çocukluk döneminde ne yaşadıysa sağlıklı düşünümez hale gelmiş. Tedavi olmadıkları takdirde böyle insanlardan uzak durulmalı diye düşünüyorum. Aksi takdirde bu sorunlara göz yuman taraf fazlasıyla zarar görebilir. Duygularını bir kenara bırakıp yaşanan olayları mantıklı bir şekilde düşünürsen ne söylemek istediğimi daha iyi anlayabilirsin. Kendi iyiliğin için bu kişiden uzak durmalısın..
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Bunları haketmediğini düşünüyorsan hala nasıl ne yapmalıyım diye sorabiliyorsun?
Hiç mi kendine saygın yok, hiç mi sevmiyorsun kendini?
Nasıl özgürlüğünü birini eline verip, kısıtlamasına izin veriyorsun?
Yaa o'ndan önce kendini sevmelisin.
Sen o'nu bırakamıyorsun ama kendinden çoktan vazgeçmişin.
Şimdi böyle yapan ilerde ya da evlenince neler yapmaz?
Bu kadar mı değersiz görüyorsun kendinide, bunları yapmasına izin veriyorsun?
Olabildiğince uzak dur derim.
Ama karar senin.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
43Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılSize söylemem gereken en önemli şey.
Bu kişiden bir an önce kendinizi kurtarmanız olur.
Şiddet uygulayan biri şimdiden size bunları yapıyorsa.
Sonrasını düşünmek bile istemiyorum.
O yüzden bir an önce ayrılın bu kişiden.
Bu kişi kendine sevgili değil.
Kukla ya da robot istiyor sanırım...00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılSenin yerinde olsam ayrılırım hiçbişe problem değil ama şiddet göstermesi büyük problem
00 Yorumla
+1 yılÇok seven insan sevdiği kişiye bu şekilde şiddet gösteremez. Sinirlendiği zaman sana şiddet uygulayıp kötü söz söyleyen birisi, daha ileri bir zamanda sana neler neler yapar acaba? O haberlerde gördüğümüz eş katili kocalar da sözde bir anlık sinirle eşlerini öldürüyor. Sevgilinden ayrıl ve kurtul
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası bu tekrarlanabilir bir durum olur. Her sinirlendiğinde böyle olacaksa, yarın bir gün affedersin ama 3. sayfa haberine bile çıkabilirsin. Ağır konuşup, şiddet gösteriyorsa zaten orta da bir sevgi kalmamıştır. Alışkanlıktır bu. Bence bitirip, uzak durman en hayırlısı. Çünkü; kimse vazgeçilmez değildir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılKendini nie bu kadar değersizleştiriyorsun arkadaşım aldattı affettim diyorsun kızları aramış affettim diyorsun nie affettin sana her türlü rezilliği yapmış en sonda vurmuş küfredip hakaret etmiş ayrılmış ve sen üzülüyorsun tamam sevmiş olabilirsin ama sana herşeyi yapıp sevdiğini söyleyen birinede artık inan ma hazır ayrılmış sevin kurtuldum diye ilerde sana sinirlenip öldürmeye çalıştığında ne yapıcaksın daha ağır şeyler söylemek istiyorum o kişiye ama susacağım kurtulduğun için sevin seven insan sevdiğine kıyamaz bırak incitmeyi başkası sebi incitse içi yanar seni sevmiyor sevmek bu değil
00 Yorumla
+1 yılSadece şiddet mi affedilmez?
Haketmissin kusura bakm yeter artık cahil kadınlar yüzünden bizimde içimiz acıyor bu adam bildiğin ruh hastasi psikolojik problemleri var yani yapmaz dersin bir anda öldürür seni kendine gel. Sen kendini eşya gibi o manyağın ellerine vermişsin. Birde haketmedim diyorsun yazık!!! Şiddeti hiçbir kadın haketmez fakat okurken sinirden kudurdum burada ne diyim daha artık.13 Yorumla
Soran+1 yılben zaten kendime yaptığım saygısızlık yüzünden böyle kötü hissediyorum. ayrılmak falan umrumda değil. gözlerimi kapatınca o anlar geliyor aklıma bu psikolojiden nasıl çıkacağım
- +1 yıl
O saygısızlı hem kendinde hemde seni emekle şevkatle büyüten ailene de yapmış oluyorsun. Bunun farkındaysan zaten kafanı takma gerek yok. Birdaha görüşme ayrıl alakanı kes dışarıda mükemmel bir hayat var öyle güzel öyle mükemmel insanlar var ki başkalarına şans ver başka ortamlara gir başka insanlar başka kafalar başka zevkler.. cidden böyle olaylara karşı çok duyarlı tüm o yüzden yazdım bu kadar zaten.
- +1 yıl
Sen şu an günü yapıyorsun o yüzden çocuğa bunları şöyle ayrilirken için soğur ama dikkat et sana zarar vermesin
- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılAldatmış affetmişsin. Sövmüş affetmişsin. Dövmüş affetmişsin. Senden büyük enayi var mı acaba şu dünyada. Ortadoğunun ezik köle ruhlu insanları azıcık ya azıcık kendinize saygınız olsun. Sevgilinin sana şu yaptıklarını ben evcil hayvanıma yapmam kıyamam.
20 Yorumla
+1 yılKendi yaptığı ne o zaman? Haaa tabi o erkek o ne yapsa olur. Senin psikolojini bozmuş hastalıklı duyguyu aşk sanıyorsun. Bir de o canavarı bizim gözümüzden görsen. Sana kızmıyorum aslında seni hastalıklı hale getirmiş ki bu soruyu bile soruyorsun şaka gibi.
10 Yorumla
+1 yılŞiddete baş vuran küçüklüğünde şiddet görmüş ve beynine işlemiştir. O ds çaresiz kalınca beynini kullanıp öfke kontrol yerine maymun gibi elimi devreye sokuyor. Bu olayı onun beyninden dilmen için onu küçüklüğünde dövenleri bulup yüzleştirmem gerek. O seni kendince tam konuyorlar altına almak istiyor. Çünkü kendini kontrol edemiyor. Kişiliği bozuk bir insan. Bence iyi düşün sen bu dünyaya ondan dayak yemek için mi doğurdu anan.
10 YorumlaBunları yapan psikoloji problemi vardir mutlaka.. ondan uzak dur bence..
kendi duygularına saygi duyuyorum ama bazı psikopat insanlarin kötü yaptıklarının vazgeçilmesi için diğerlerin duyguları ile oynayıp yaptigi şeyleri normalleştirmeye çalışıyorlar.00 Yorumla
+1 yılHaketmedim demissin. Haketmissin. Aldatilip affettim deerken hic gururunu onurunu haysiyetini dusunmemissin. Baska kizlarla konustu affettim nedir? Bu kadarmi gururun ezik? Sen kendine deger veriyormusunda elin adami sana deger verecek. Basindaki boynuzlar istanbulu asmis
00 YorumlaValla gerckler acidir diye bi tabir vardir kb ama senin yaptığın bi bacım yok hele onuda gectim insan sevdigi kadina nasil oyle birsey der bu bir ikincisi iki sekilde sana siddrt uygulamis hem psikolojikmen hemde fiziken siddettin her turlusune karsiyim haddini bi bilsin once bence bu sevgi degil yani ki sen onu kaybetmezsn sana yuk sadece k seni kaybeder eger anlattığın gibi fedakarlikta bulunmussan ve senide cantada keklik goruyor yani aldatmis affetmissin yani bu bi hata degil aldatmak karekterin dokulus bicimidir ve hic bi kadin aldatilmayi haketmez kendine olan saygini kaybetmeden ki kaybetmis gorunuyorsun en azindan yol yakinken vazgec
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞiddeti sevgiyle bağdaştıran biri ruh hastasıdır. Derhal ayrılmanı ve görüşmeyi de kesmeni öneririm. Bir gün gazetelerde üçüncü sayfa haberi olabilirsin. Sevgi, şiddet uygulayan erkeklerin bir numaralı bahanesidir.
00 Yorumla Gercekten diyecek söz bulamadim. Yazik. Kendi onurunu gururunu böyle ayaklar altina alman ne bileyim
Döven söven bi kisinin yaninda neden kalirsin bunu bana acikla? Seviyorum deme cünku bu sevgi degil00 YorumlaYa bi gerçekten bu zihniyeten kurtul seni tüketmiş bak sen düzelt kendini seven kıyamaz üstüne toz konsun kocan mı kapan diyor markete gitme şunu yap bunu yap diyor kocan dahi olsa bunları demeye hakkı yok kendine gel ve bu malı sana hakaretleri reva gören insanı bırak unut değmez hayatını mahvetmeye
02 Yorumla
Soran+1 yılkurtuldum ayrıldık. ben sadece bu psikolojiden nasıl çıkacağımı dert ediniyorum kendime. yaşanılanları bi an önce unutmak. kendim gibi olmak istiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 871 cevap paylaştı.
+1 yılTam bir manyak kaç kızım kaç sen.. o ne ya vurup yanağını okşamak bu günler için kickbocks öğrensin işte kadınlar bana yapcak 2,80 yere sererim onu densiz😡😡😡😡
00 Yorumla
+1 yılAyni sey ben de de var ben seviyorum ama inanmiyorlar biktim artik ya ne yapmami istiyorlar anlamadim
01 Yorumla
Soran+1 yılsadece kurtulmaya bak tek diyebileceğim bu
Gizli Üye(25-29)+1 yılSinirle değil kanka benim babam da 20 yıl boyu beni dövdü 20 yaşımda birden masum olduğum halde patlattı içindekileri ve küfür hep ediyor. Erkeklerde kadına şiddet eğilimi varsa bu anlık bi şey değildir huydur ne yazık ki
00 YorumlaKendine her türlü saygısızlığı yaptırıp ne yapmalıyım diyorsun sen zaten Çok enayilik yapmışsın dahasına gerek yok bence
00 YorumlaAnlaşılan öyle bir erkek olmak gerekiyor sevilmek için
02 Yorumla
Soran+1 yılsevgi değil bu tutuklu kalmak bağlı kalmak aslında psikolojik rahatsızlık
bu saydıklarının biri bile ayrılmaya yeterli, nesin sen iyilik meleğimi?
04 Yorumla
Soran+1 yılkendime yediremiyorum daha bu ilişki düzgün gitsin diye ne yapmalıydım ki
Soran+1 yılo da fedakarlık yapıyordu ama demekki içinde saklamış her şeyi. seninle aldığımız bu montu artık başkalarının yanında giyicem dedi bana iyi git giy dedim
Gizli Üye(36-45)+1 yılDiğer yazdıkların affedilir de sadece şiddet mi affedilmez?
Kusura bakma çocuk ama sen bu sitede gördüğüm bi kaç ultra atmaktan birisin artık.
Beyin diye bir düşünme organı var tanışıyor musunuz¿00 YorumlaOlmaz öyle şey, öldürünce de mahkemede çok sevdiğimden öldürdüm der 😊
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Senin aptallığın bu dünya bir kişiden ibaret değil anlayın artık şunuuuu
10 YorumlaHer b@ku senden istiyor ama kendi si.. nin keyfine yaşıyor. Ne güzel dinya.
00 Yorumla
+1 yılTekmeyi basacan şeref yoksununa
Şiddet nedir yaaa
İnsan sevdiğine kıyar mı?00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni bu denli kısıtlayan ve şiddet gösteren birinden kurtulduğun için şükret.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. ayrılacaksın ne yapacan düşünsene şu an sevgilin yarın eşin olsa sana neler yapar.
00 YorumlaBu kadar şey yapmış ve sen hala onun ile beraber misin Allah akıl fikir versin ne diyim
00 Yorumla
+1 yılUzak dur kızım bu srni yarın öldürürse sevgisinden görmüyor uçsun manyak işte
00 YorumlaBugüne kadar hepsine okey dersen sonu gelmez tabiki
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir sevgi olmaz.
İyi öldürsün bir de isterse? Mezarına sarılır özür diler.00 Yorumlasana sevgiliyken siddet gosteren ilerde neler yapmaz ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle iletişim kurma bu insanla birazcık kendine saygın varsa tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBi dunya dayak yemis basina gelmeyen kalmamis birde uzgunum nolcak diyor Yuce Allah bunlarin canini al hayvanlara ver nolur
00 Yorumla
+1 yılBitirmekte geç bile kalmışsın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 11,3b cevap paylaştı. ayrıl o piskopatdan. Yoksa hayatın şiddetle geçecek
00 YorumlaIlişkini bitir sana güvenmeyen bir insana sen de güvenme. Seni kısıtlayan bir insan seni seviyor olamaz bence bu kıskançlık'ı aşmış.
00 Yorumla
+1 yılBu gün ayrılırsan yaşarsın yarın senin için hüsran bunu anlamak için zeki olmaya gerek yok seven incitmez bukadar net
00 Yorumla
+1 yılGerçekten seven biri vuracak kadar sinirlendiyse kanka duvara vurur taşa vurur kafasını duvara vurur ama seviyorum dediği kadına vurmaz
00 Yorumlaşizofren heralde. ya da seni kölesi olarak kullanıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılbipolar olduğunu düşünüyorum çünkü seni seviyorum nasıl sınıftan bir erkekle bi muhattap oldun diye ağlarken beş dakika sonra bağırıp çağırıp hakaret etmeye başladı
+1 yılİlk yapan gene yapar alışkanlık haline gelecek öyle kolayca affetme
01 Yorumla
Soran+1 yılaffetmeyeceğim
Yoo sen bunları bildiğin hak ettin. İzin vermişsin herşeyine. Ne bekliyordun? İlginç kızsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFazla yüz vermişsin şimdiye kadar, nasıl olsa gitmeyeceğini biliyor her türlü ceptesin onun için. Üzülsen de ayrıl çünkü ilerisi cinayete kadar gider yani haberin olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsen bunları hak etmişsin bacım kendini kandırma.
14 Yorumla
Soran+1 yılne yaptım da hakettim
- +1 yıl
her pisliğine evet demişsin, o da her seferinde daha da pisleşmiş.
Soran+1 yıliyi niyetimden tamam diyip yaptım ne yaptıysam sadece mutlu olmak istedim ama yetemedim
- +1 yıl
iyi niyet dediğin bu değil. sen kendin cesaretlendirmişsin.
Affetmenin cezasını çekiyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılsürekli kendimden fedakarlık yaptım sanırım onun beni sevdiğinden daha çok onu sevdiğim için hiçbirini yaparken de gocunmamıştım. ama şiddet farklı bi boyut aklıma geldikçe kendimden nefret ediyorum
Soran+1 yılkendime saygısızlık yaptıgım icin kendimi suçluyorum. onun dışında sınıf arkadaşının arayıp ders ne zaman demesi o*ros*puluk mu ya
Soran+1 yılkeske bassaydım ama inandırdı kendine 5 gün kspımda yattı affedeyim diye belki düzelir dedim güvenmedim unutmadım ama affetmiştim
+1 yıldomal yani ne diyelim
10 Yorumla
+1 yılEgosunu tatmin etmişsin acilen yoluna bak
00 YorumlaVur tekmeyi saçmalama lütfen
00 Yorumla
+1 yılDevam etme, edersen sonu iyi gibi değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılAsla dönme o adam paranoyak
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhazır bitmiş. git canını kurtar
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 757 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten ruh hastası uzak dur ondan
00 Yorumla Bu nasıl bir ilişki...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sen kesinlikle ruh hastasısın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeven sevdiğini severmiş
00 Yorumla
+1 yılölmek istiyorsanız devam edin..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılayrilmalisin tabiki de. gec bile kalmissin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurtulduğuna şükret sadece
00 Yorumla
+1 yılSen de bitir ilişkini.
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilimle tartıştık defalarca vurdu şiddet gösterdi, çok seviyorum sinirle yaptım diyor. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım