Arkadaşlar eşiyle boşanıp tekrar evlenmek için dini nikâh oluyor mu bilen cvp verirse sevinirim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
3 kere aynı eşle evlenip boşanırsan başka biriyle evlenmen gerekir
Bizm ilk ikimzde ilk defa ayrıldk barsmk istyrz olur mu dini nikâh
Olur 3 kereye kadar sıkıntı yok
oluyordur mutlaka bir yöntemi vardır ama önemli olan resmi nikahlı olmaz... yasal olan bu unutmayın.
Dinde önemli şimdi aynı eşlere dini nikâh gecersz diyolr önce baskalariyla kiymalari gerekiyormus
hanım efendi... islam ansiklopedisi vardı... şimdi internette de ulaşabiliyorsunuz... orada bulabilirsiniz cevabı ama halen yaptığınız doğru değil... resmi nikah yapın.
Onuda kiycz beyefendi bizde resmi nikahsz die bisy yok ztn biz din acisindn da rahat etmek istyrz
Hanefi mezhebinde olmuyor
Kadının başkası ile olmuş olması gerekiyor
Maliki mezhebine göre kıyılmış ise oluyormuş diye biliyorum
Şafii mezhebindyim
Tekrar dini nikâh olması için baskasyla dini nikâh kıymak zorunlulugu var mı
Karısını boşayan kişi için şu dört durumdan biri söz konusudur:
1. Karısını kendisiyle hiç cinsel ilişkide bulunmadan boşamıştır.
2. Cinsel ilişkiden önce veya sonra mal karşılığında boşamıştır.
3. Cinsel ilişkiden sonra normal bir şekilde bir veya iki talâkla boşamıştır.
4. Normal bir şekilde üç talâkla boşamıştır.
Karısını birinci maddeye göre boşayan kişi artık ona geri dönemez. Çünkü bu kadının iddet beklemesi gerekmez. Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Ey iman edenler! Mümin kadınları nikahlayıp, sonra onlara dokunmadan (cinsel ilişkide bulunmadan) kendilerini boşadığınızda, onlar üzerinde sizin sayacağınız bir iddet göreviniz yoktur. Bu durumda onlara mut'a (Mut'a, koca tarafından, boşadığı eşine verilen para veya maldır.) verin ve kendilerini güzel bir şekilde bırakın." (Ahzâb, 33/49.)
Cinsel ilişkiden önce bir veya iki talâkla boşamış olsa bile koca, karısına geri dönemez. Bu durumda kadın eğer razı olursa, yeni bir nikâh ve yeni bir mehirle evlenebilirler. Eğer koca, karısını üç talâkla boşamış ise, evlilik artık tamamen sona ermiş olur. Karısını ikinci maddeye göre boşayan kişi, ancak yeni bir nikâh ve mehir-le ona dönebilir. Mal karşılığında boşamanın, cinsel ilişkiden önce veya sonra olması hükmü değiştirmez. Karısını üçüncü maddeye göre boşayan kişi, iddet tamamlanmadan önce karısına geri dönebilir. İddet tamamlandıktan sonra ise karısının da razı olması şartıyla yeni bir nikâh akdi yaparak evliliklerini devam ettirebilirler. Bu hususta yüce Allah şöyle buyurmuştur: "(Dönüş yapılabilecek) boşama iki defadır. Sonrası, ya iyilikle geçinmek ya da güzellikle bırakmak gerekir." (Bakara 2/249.)
İki talâktan sonra iyilikle tutmak, ancak kocanın karısına geri dönmesiyle mümkün olabilir. Bu konuda Hz. Ömer'in şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Re-sûlullah (s. a. v) Hafsa'yı (bir talâkla) boşadı. Sonra ona geri döndü." (Nesâî, Talâk, 76.)
Karısını dördüncü maddeye göre boşayan kişi, nikâhın üç bağını da çözmüş olduğundan evliliği devam ettirmesi imkânsızdır. Karısına geri dönmesi ancak hülle yoluyla mümkün olur. Önce de belirttiğimiz gibi hülle yaptırmak, İslâm'ın asla hoş karşılamadığı bir yöntemdir
Karısını normal bir şekilde bir veya iki talâkla boşayan kişi, ona geri dönmek istediğinde ona, "Sana geri döndüm" veya, "Seni geri aldım" yahut, "Seni nikâhıma geri döndürdüm" demesi, evliliklerini devam ettirmeleri için yeterli olur. Bu sözleri iki âdil şahit huzurunda söylemesi şart değil, müstehaptır. Bunu şu âyetten anlıyoruz: "Boşanan kadınlar iddetlerinin sonuna varınca onları güzelce tutun yahut onlardan güzelce ayrılın. İçinizden iki âdil kimseyi şahit tutun." (Talâk 65/2.)
Bizim asla talakla birbirimizi boşamdik yani dini nikahı ağzımzda hiç bozmadık resmi nikah dava günü bitti o kdr bosanirkn de asla bir mal para istemedim cinsellikle ilgili hiç hi sorun yoktu şimdi bizim nikah olur mu
Dini nikah yaptıysanız ve boşadığını söylemediyse boşanmış değilsiniz okuduğum kadarıyla. Çünkü resmiyet ile dini şeyler ayrıdır. Laik bir ülkedeyiz. Devlet işlerindeki nikah kayıtlar için. Dini olarak nikah ise bilen insan tarafından yapılan nikahtır.
Hayır soylemedik ne bir birimze ne de sesli ortamdaki herkesin duyabilcgi bı şekilde Dirk mahkemede bitti o kdr orada bittiyse dinde de bitmistir dediler iki yıl oldu ama dini nikâh hala geçerli degildr herlde
Dini olarak bittiğini düşünmüyorum. Kastettiğin Türkiye diye düşünüyorum. Laik devlet dini nikah kıyar mı hiç? Dini bilginiz olmadığı için dikkat etmemişsiniz ama bunları öğrenin. Çok önemli şeyler bunlar.
Lütfen bunun doğruluğunu bna teyit ettir misiniz biz hâlâ evli miyiz kesin olarak
Olayı net olarak yazın ve kopyalama yapıştır yapıp sorayım bir tanıdığs
Birde dini siteye
Bizm evlilik daha çok aileler yuzundn bitti geldim baba evine aylarca kaldım hep konuştuk her defasında biz anlaştik ailesi istemedi birdn kndimizi mahkeme de bulduk ne o ne de ben talakla birbimizi bosamadik agzimzdn hiç çıkmadı sadece mahkemede bitti dediler çıktık dini nikâhı ağzımıza bile almadık
Şimdi barismk istyrz ama dinen nikahinz olmaz diyorlar baskasiyla nikah kiydikdn sonra olurmuş
3 talak ile boşandiysan başka biri ile nikah gerekiyor
Öyle demiyor kimse ama direk bu şartı söylüyorlar biz talakla boşanmadk sadece mahkeme de bittti birbirmze hiç boş ol demedik
Diyanete bak
Her yeri arastrdim internettn diyanettn ama cevplardan bisy anlamadim tatmin olmadim o yuzdn sormk istedim bilen birileri çıkar die
Basanirken sarf edilen sözlere bagli
Dini nikâh için hiç bişey soylemdik bosl bile demedik sadece davada bitti
O zaman iyi bir hocadan fetva almak lazım bu işler öyle atıp tutmayla olmaz
Aynen hocayla da konuştum hani fetvasi var fetva verilir dedi
Boş ol boş ol boş ol denmediyse sorun yok.
Demedik
Sıkıntı yok kuzen boşandı ve geri evlendi
Kafayı falan mı yediniz ya
Ayrılırken boş ol dediniz mi 3 kez?
Hayır direk mahkemede bitti
Dini nikahta da boş ol demelisiniz 3 kere ve ortamdaki herkes duyacak şekilde. Şayet demezseniz Dinen ayrılmış sayılmaz aksine günaha girersiniz.
Valla dini hiç bı şekilde demedik boş ol direk mahkemede bitti o kdr
Tekrar evleniyorsanız nikah tazelersin o zaman inşallah yine ayrılık olmaz.. Zira eli kapıda olanın gönlü hep dışarıda olur..
Bu mübarek gunlerde dua edin lütfen daha gencz yaptık bı hata ayrildk çok pismanz
Cümlemizden fakat dediğim gibi hüsran olmaz inşallah.. Mesaj atabilirsen at konuşalım özelden.
Evet gerekiyor
Ya dini nikâh olmuyor diyolr eski eşle baskasyla dini nikâh kıyması gerekiyomus ondn sonra ancak eski eşle dini nikâh geçerli oluyormuş
Evlilik ve çift uyumunuzu inceleyelim
Çok sacma
Tabiki olmalı
Ollur elbette
Anem babamla yaptı ama sonra tekrar ayrıldılar
Nasıl yaptı baskalariyla dini nikâh kiydilar mi yoksa hiç kimseyle kiymadan tekrar kndi koydukları nikah geçerli oldu mu
Başkalarıyla kıymadan evlendiler ama babam annemi aldatmıştı ve tekrar annem ikna oldu sonra tekrar boşandılar sizin sorunuz me tam olarak açıklarsan yardımcı olamaya çalılırım
benim sorunum dini nikhla eşimle barsmk istyrz eski esmle dini nikâh olmz diyorlar önce baskalaryla kiymaniz gerekiyor die
Niyeki yani kim diyor bunu ben ilk defa duydum
Özele gelirmisin
Bizimde kafamz karıştı kimseyle dini nikâh kıymak istemiyoruz biz d
Yani ilk defa duydum bunu hani bilmiyorum nasılmolur neden öyle bir şey olması gerekiyor ki dinde araştırdın mı
Evet