- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılEşinden ilgili görmeyen insanlar, ilgiyi dışarda arar olmuş. İslam bilincin zayıf olduğu çok belli. Nefsin hoşuna günah olan şeyler cazip gelir her zaman. Evli bir insan özelini değil karşı cinse ailesine bile anlatmamalı. Sen karşı cinse özelini açarsan eğer bunu fırsat bilip seni kendine bağlayıp, senden faydalanmak isteyen çok insan çıkar karşına. Eşinle aranda ilgi problemi varsa ki olduğu aşikar. Bu problemin tek çözümü sorunun kaynağı olan eşinle konuşmak bir başkası ile değil. Açık açık seninle özel ve ciddi olarak konuşmam lazım de. Anlat derdini. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem eve her girişinde kapıda eşinin elini tutup, öper ve şöyle dermiş mesela: Hanım ben senden razıyım. Allah da senden razı olsun. Biz erkeklerde hatalıyız. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in evlilik ahlakını örnek alsak evde her zaman huzur olur. Sen de beklentilerini söyle. Bu davranışların bana karşı soğuk olman hoşuma gitmiyor de. Kendinden soğutmaya başlıyorsun ama ben senden soğumak değil sana bağlanmak istiyorum de. Bu yüzden biraz kendine çeki düzen verirsen en azından gönlümü hoş etmeye çalışırsan çok sevinirim de. Baktın umursamıyor mu , ikinci uyarı konuşman biraz daha ciddi olsun. Ben senden bir şey istedim ama sen hiç oralı bile değilsin. Sevmiyorsan açık açık söyle ki bende ona göre hayatıma şekil vereyim. Kimse mutsuz olduğu bir evlilik hayatı sürdürmek istemez çünkü de. Daha önce iyilikçe ricada bulundum ama sen tamam dedin fakat sözlerinle eylemlerin tutmuyor. Bu sana ikinci uyarım. Yuva yıkılması taraftarı değilim ama böyle devam ederse bu yuvanın yıkılmasına sen sebep olacaksın de. Ailemle konuşacağım artık düzelmezsen de. Baktın hala aynı umursamıyor yapacak bir şey yok. Ha şimdi baba evine gitmek de zor olur boşanınca. O yüzden kendi ayakların üzerinde durabilicek bir gelirin varsa boşanmayı göze alırsın. Ama böyle bir imkanın yoksa eğer boşanmadan önce bu imkanı kendin elde etmeye çalış sonra boşanma kararı al. Fakat hepsinden önce bu yazının tamamını okumanı tavsiye ederim:
https://www.google.com/amp/s/www.islamveihsan.com/esinizin-huyunu-sevmiyorsaniz-bunu-yapin.html/amp20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılDertlerinizi paylaşabileceğini bir yakınınız (akraba, arkadaş vs) olmadığı için ve sizi anladığına inandığınız için böyle bir yola girdiğinizi görüyorum. Her insan anlaışmak ister, çağımızın en büyük eksikliği anlaşılmak. Sohbet ederken, dertleşirken anlamak, yargılanmamak ve anlaşılmak. Bu konuda size hak veriyorum.
Diğer kalemde onun eşini kıskanmaya başlıyor olmanız ise hatalı bir noktaya sürükleniş olarak görünüyor. Bu kadar iyi biri ailenizden sizi koparmadan ve sınırını koruyarak, sizi ailenize yönelik tutarak sizinle dertleşmeli. Kıskanmanızı gerektiren bir durum yok çünkü bu kişi size iyi olduğu kadar eşine karşıda iyi biri olsaydı gecelerini ailesiyle geçirirdi yani size yazacak zamanı olmazdı.
Ona yazarken derdinizi paylaşma isteğinizi ve sorunlarınızın sizi bu yola doğru savurduğunu düşünüyroum. Ancak dertleşmek ir beğeini ortamı oluşturmamalı, duygular vahşi fırtınalardır. Akıl pusulasını kaybederseniz kendinizi hiç istemediğiniz durumlar ve sorunlarla başbaşa bulabilirsiniz.
Bunları düşünün ve kötü durumda ailenizi kaybedebileceğiniz olgusunuda öngörerek kendinzi kontrol altında tutabilirsiniz derim.10 Yorumla
+1 yılKimseyi dinleme ne yapmak istediğini zaten kendin karar vereceksin insanlar en fazla kafanı karıştırır canını sıkar her kafadan bir ses çıkar bırak kim ne derse desin dediğim gibi kararını kendin vereceksin bak bi insan biriyle konuşma gereği duyduğu zaman mutlaka içerde bir eksiklik vardır ya da ters olanlar vardır demekki sende de böyle oldu ve elinde olmadan dertleşme gereği duydun kimin ne dediğine değil senin ne dediğin önemli herkesin hayatı kendinedir diğerleri de kendinedir kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok herkes kendine baksın
05 Yorumla- +1 yıl
bos yapma cocuklar var ortada
Soran+1 yılOyle ama dogru degil 😔 ucunda cocugumu gorememek var cok zor bir durum. Değmez ama dur diyemiyorum kendime
- +1 yıl
Bende en doğru kararı ver derken siz hala neyi anlıyorsunuz git adamla birlikte mi ol dedim hem okuyorlar hem anlamıyorlar bide bana atar yapıyorlar dolu yapan hanımefendi iyi oku iyi
- +1 yıl
duzgunce yapma yanlis de boyle bomontici ergenler gibi özgurluk moruk ya seklinde yazman insanin kafasini karistirabilir. kusura bakmayin bu arada biraz atarlı yazdım
- +1 yıl
@buumbeyarag önemli değil hanımefendi teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Çok net anlıyorum seni ve emin ol yalnız değilsin. Bunu yaşayan ama dile getirmeyen, hatta sorunu eleştirenler arasında dahi yaşayanlar var.
Şu anda ciddi bağımlılık yapmış sana bu arkadaşlık. Eğer kaçmaya çalışırsan daha da bağlanacaksın diye düşünüyorum. Kaçmayı denemek yerine akışına bırakırsan ikinizin de eli kolu bağlı olduğu için bir yerde zaten tıkanıp sonlanacaktir. Bu yüzden bu şekilde gittiği yere kadar devam ettir derim. Ayrıca bunu yapıyor olman, eşinle olan ilişkine de pozitif yansıyacaktır00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
174Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, normal bir şekilde sohbet etmenizde bir sakınca yok ama sorun şurada oluyor bu tarz ilişkilerde. Bir taraftan birinin mutlaka gönlü hafiften diğer tarafa kayıyor yani özellikle internet tanışıp kendi evliliğinde çatırdılar olan insanlar farkında olmasalar da niyetleri kötü de olmasalar da sadece sohbet etme konusu amacından sapıyor ister istemez. O yüzden bunu fark eden taraf konuşmayı kesmeli ve karşısındaki kişiyi de zamanla unutmaya çabalamalı. Evliliğine odaklanmalı diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
41 Yorumla
Soran+1 yılYapacagim sey emin olun bu... Şu an icin yapamiyorum ama kesinlikle yapicam ilerlemeden..
+1 yılYanlış bir şey yaptığının zaten farkındasın o yüzden bunu yeniden tekrarlamama gerek yok. Önemli olan bu saatten sonra ne yapacağın. Sana tavsiyem iletişimi direkt olarak kökünden kesmen, iletişim kanallarını tamamen engellemen. Bunu yapmazsan sohbete devam edebilirsin, sakın bu riske girme. 👍🏼
23 Yorumla
Soran+1 yılYargılamadan yazdigin icin teşekkür ederim.. evet en mantiklisi birdem kesip gitmek
- +1 yıl
Rica ederim, insanın başına her şey gelebilir bazı zamanlarda duygularımıza engel de olamayız fakat bundan sonrası yangına körükle gitmek olur. İletişimi kesersen hem sen mutlu olursun hem de karşıda bir evliliği olan insanlar. Umarım her şey yolunda gider. 🙏🏼
Soran+1 yılUmarım... Cok teşekkür ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani iyi bir şey değil şunu söyleyebilirim ki adam kendi eşinden vazgeçmeyecek ayrıca onun bir yuvası var bunu hiçbir zaman unutmayın sizin ilişkinizi yani senin ilişki diye adlandırdığın fantezinin aslında hiçbir sorun yok
11 Yorumla- 6 ay
Kadinda evli ve cocuklu bu arada. evlilerden ne pahasina olursa olsun uzak durulmali. aci tecrubler dolu pisman olmus tivne etmis kisileri yargilmadan ders almamiz lazim. Tanri kimsenin basina vermesin. evli kisi ile arkdas bile. olunmaz. bu yuzden hem kisinin karisina cociguna yazik. kim kocasinin karisinin karsi cinsten biriyle sozde kanka olmasini ister? DUNYADA OLMAYACAK SEYLERDEN EN KOTU SEYLERDEN EN BUYUGU EVLI KISILERLE GORUSMEK O. PU SEREFSIZ NAMUSSSUZ OLUYOSUNUZ DIREKT
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSoruyu sorup cevap vermişsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunlarını anlatıp dertlesecegin kisiler psikolog ya da psikiyatri oluyorlar. Tavsiye ederim. Bir hollandali-turk melezi olan bir erkek arkadaş hayatinda biri olunca ve evli oldugunda kadinlarla cok sık iletisime girmezdi. Yıllardır konustugu kadin arkadaslarla, huyunu suyunu bildigi kadin arkadaslarla da mesafe koyardı arasına. Olmasi gereken bu belki de ama merak edip sormuştum bunu.
Olayin cinsiyetle alakasi var mi bilmiyorum ama bence erkek mesafeli durdugu surece sadakat daha fazla sağlanıyor. Erkegin aklını celebilecek cok şey var, kadinlardan uzak durmak, kendine bahane aramadan gerçekten uzak durmak evliliği yürüten bir olay. Yoksa herkesin dikkat cekici farkli ozellikleri var ve bunlara kaymak cok kolay.
Ben burada kizlarla iletisime girsem cok olay odağım dağılır. Esim niye boyle degil diye dusunmeye baslarim. Arkadas olarak bile gorustugum karsi cinse hem ben bir seyler hissedebilirim hemde ben hissetmesem bile karsi taraf hissedebilir. Bu dunyada bence biraz erkek istemeden bazi seyler olmuyor. Erkek istemezse kadinlarla gorusmez, erkek istemezse evlilik gerceklesmez. Erkek olarak sana yazan kadinlardan uzak, mesafeli durursan gelen yürüme, iliski yasama olaylarini püskürtürsen karsi taraf ne yapabilir ki? Arkasini döner gider senden umdugunu bulamayınca gibi seyler söylemişti.
Anlattiklari erkek olarak kendi acisindan, bunlari kadin icinde diyebiliriz, sayabiliriz. Bizde hep kadin uzak durmalıymış algisi var. Kadin beni bastan cikardi, o bana yazdi. Yazdi diye konuşmak zorunda misin mesela oku engelle geç? Bastan cikmaya zaten dunden hazirsin, meraklisin ama suc kadinda oluyor.
Kadinda suçsuz degil burada. Kadinlar daha tehlikeli bu konuda. Kadinlar duygulariyla hareket ederler çünkü. Erkek belki de gercekten dertlesiyordur ya da sadece cinsellik yaşıyordur araya duygulari katmaz. Ama kadin iste boyle kıskanmaya baslar, özlemeye başlar duygulariyla yaşamaya baslar olayı.
Ben evli erkek olsam anlattigim arkadas gibi hic konuşmam kadinlarla. Bu anlattigim adama gozumun onunde kac kişi tel no verdi, iletisime girmeye calisti ama adam zerre yuz vermedi gelenlerde tıpış tıpış gittiler.
Bizde surekli erkek hazir o aldatir, konuşur evli olsa bile algisi var ve bu o kadar islemiski beyinlere kadin yaklastiginda erkek suclu olmuyor. Karisi bile karsi taraftaki kadini suçlar yuvami yıktın diye. Yuvani yikan yanindaki adam bunu görmez mesela. Kocam konusmasa mesafeli dursa bunlar yasanmayacakti demez. Kadin yapti der. Bu islemis beyinlere ne yazik ki. Bu da biraz erkek yapar dokunulmazligindan kaynakli olsa gerek.
Yani bende bu melez arkadasi görene kadar kadinlara kizardim çoğunlukla. Evli erkegi ayartmis falan diye. Hayır o erkek ayartılmaya müsaitse suç cokta kadinda degil bence. Bu soruda da ikisinin yaptigi da yanlis. Soruyu soran kadınin kendi kocasi baska kadinlarla dertlesse cok mu hosuna gider acaba?
Gercekten oyle igrenc bir döneme denk geldim ki. Yani bazılarının kafasinda yetiskin film izlemek, sanal yapmak, cinsel mesajlasmak bile aldatmak sayilmaz olmuş. Eylem gerceklestirmiyorum ya ne aldatmasi diyen kafalar var. Evliler evlilerle. Bekarlar ortalikta sap geziyor. Sonra millet niye evlenmiyor cocuk sahibi olmuyor. Bu igrenclikte nasil olsun?20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynı durumu bende yaşadım. Seni anlıyorum yargılamıyorum bende yaşadım aynı durum sonra senin gibi kaptırdım gittim kendimi eşini kıskanmaya başladım onsuz duramadım herşeyi yaşadım onunla. Sonuç olarak alacağını aldı ve bitirdi ilişkiyi. Bitirmeden önce boşanalım dedim bana ben eşimi seviyorum dedi. Yani eşini sevse bile erkekler yine aldatıyor. 3 çocuğu vardı onunda çok uzun sürdü bizim ilişkimiz. Benim kıskançlıklarım ve onu hep yanımda istemem onu değiştirdi. Yani şunu anlamalısın evli çocuklu adam asla eşini boşamaz bunu unutma sevsede sevmesede eşini asla boşamaz. Bir düzeni var o düzeni bozmak istemez çocuklarına karşı vicdan azabı çekebilir boşanmaz eşini sever boşanmaz. Aldatma sebebi ise eşini yeterince yatakta istekli becerikli bulmuyor olabilir. Bu sebeple aldatmaya yöneliyor olabilir. Eşide çirkin bir kadın değil ama aldatıyordu yani benimki. Lafın kısası sen ne yap et tüm iletişim yerlerini yok et asla sana ulaşamasın bir daha. Yoksa sende benim gibi hataya düşecek daha da ilerleteceksin sonra üzülen sen olacaksın senin istediğin şey sevgi ilgi. Onun tek isteği ise cinsellik. O sana istediğini veremez. Sen ise eşinle hayatına devam et evliliğini nasıl mutlu bir evliliğe dönüştürürsün bunu düşün derim. Çünkü o adam bir gün gidecek ona asla bel bağlama derim sakın gerçekten çok üzülürsün. Ben o kadar perişan oldum ki o gidince kendime hala gelemedim. Tüm iletişimi yok etti. Bende tekrar dönmesin diye yok ettim iletişim yollarını. Acı çekiyor muyum? Evet çekiyorum dibine kadar özlüyorum hemde burnumda tütüyor. Ama yoruluyorsun istediğin ilgiyi sevgiyi alamayınca. Tek istediği şey cinsellik. Ve asla sahiplenmiyor asla boşanmaya yanaşmıyordu. Bunu hep düşünüyorum vazgeçiyorum tekrar iletişim kurmaya. Şunu düşün sende sonunuz yok. İmkansız bir aşk olacak. İlişki sadece cinsellik üzerine kurulu bir ilişki olacak. Sonu olsa yalanlar olmasa mutlu ol derdim. Ama sonu yok adam boşanmaz. Sana yalanlar bile söyler başlarda. Kendini topla bence. Sonu olmayan bir ilişki bu de ve yok ol bir anda. Ona hiçbir şey bile söyleme belki kabul etmez. İlk başta sadece sohbet dert dinler konuşuruz der kandırır seni. Sende seviyorsun zaten dayanamazsın. Yaşamasam seni anlamazdım yaşadım biliyorum. Sadece kaç ve yok ol kurtar kendini derim.
10 Yorumlaİşte bu yüzden sosyal medya kullanılmaması gerekiyor
İşte bu yüzden karşı cinsle iletişim halinde olunmaması gerekiyor
Bu tarz şeyler güvenle alakalı değil bu yüzden yaptığım yoruma gelip söylemde bulunmayın
Eşlerinizle dertlesemeyecek kadar aranız kötüyse boşanin bu şekil yapmaniz sizin elinizde kimse demesin bizim elimizde değil sen evli olduğun halde gelip burada soru sorarsan ya da sohbet edecek dertlesecek birini ararsan bu zamanla karşı tarafa bağlanmaya dönüşür çünkü eşinden sogumussun zaten onun verdiği soguklukla gelmişsin buraya ya da sosyal medyada takiliyorsun illaki birine baglanacaksin bu kaçınılmaz çünkü eşinizden beklediğinizi alamıyorsunuz ve beklenti içindesiniz ama yanildiginiz ve ileriyi göremediğiniz şey nedir biliyormusunuz bu hoslanti yarın bitecek o yeni tanistiginiz kişiyle bir yere kadar gidecek ondan sonrası yok yine başa doneceksiniz bu yüzden kendinizi değiştirin tedavi edin eşinizle iletişim halinde olun derdinizi anlatın evliliginizi canlandırın vs. yapılacak bir sürü şey yaptınız olmadı mı o zaman boşanmak istediğinizi söylersiniz
Bu tarz yaşanan olaylar yüzünden kesinlikle bekar kalmak daha iyi dert yok tasa yok10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bir şekilde bu konuşmayı bitirmek zorundasınız. Empati yapın ve kendinize zor sorular sorun.
Konuştuğunuz adamın Eşi bu durumu öğrense ve yanlış olmasa dâhi yanlış anlaması da çok normal. O kişinin tek düşündüğü eşim beni aldatıyor.
Düşünün ki bu durumdan dolayı o yuva yıkıldı ve boşandılar. Bunun bir vebali olur. Bunun hesabını vermek çok zordur. Sadece o kadının gözünde yuva yıkan Bir kadın olursunuz.
Bu soruları sorun ve kendinizi uzaklaştırmaya çalışın.
Belli ki bu adam sizinle konuşmaktan çok hoşnut. Kaldı ki ilk önce onun bu konuşmaları kesmesi gerekir. Sizi engellemesi gerekir.
Farzet ki Allah muhafaza O adam boşandı ve sana talip oldu. Sence mutlu bir yuva olabilir mi? O kadının Ahı tutmaz mı? Hani derler ya yuva yıkanın yuvası olmaz.
Bunları yapıyorsun ya da yaptın demiyorum Sadece empati yap ve zor soruları sor.
Rabb'im kullarına Hidayet verendir. İnşallah bu durumun içinden hayırlısıyla çıkabilirsin...38 Yorumla- +1 yıl
@Venyum Ben Âlim değilim. Bu durum henüz aşikâr olmamış. O sebepten düşüneceğim şudur ki bu soruyu soran kişi tövbe istiğfar etmelidir. Ve bu olayları unutmalı ve Rahmet sahibi, Âlemlerin Rabb' ine sığılmalıdır.
Helallik var mıdır bir şey diyemem. Ama helal dairesinde olan kişilere temas etmiş. Evlilik ortak bir müessesedir ve bağlayıcıdır. Burada dolaylı da olsa bir müdahale vardır. Bu şekilde bakıldığında ister istemez bir helallik doğuruyor bana göre. Neticede bir yuvanım Güven ve Sadâkat zeminleri zedeleniyor. Yine de doğrusunu Allah bilir... - +1 yıl
Yorumunuza kelimesi kelimesine katılmakla birlikte sizi tebrik ediyorum. 👏👏👏👏
- +1 yıl
@Sakaryalim Estağfurullah. Kişileri eleştirmek, al alaşağı etmek, kınamak kolay bir yoldur. Önemli olan yapıcı olup doğru istikameti göstermektir. Dâhi kişiyi yeniden kazanmaktır.
El uzatandan çok, itekleyen çok olur. Marifet öyle olmasa o vakit. - +1 yıl
Ön yargı ve kınamayı çok kolay yapar bizim milletimiz.
Çok yanlış.
Birde bizim dinimizde kınamak ağır bir durumdur.
Yemin ederim pişmanlık duyup dâimâ kendini kınayan nefse ki, siz mutlaka diriltilip hesâba çekileceksiniz! (Kıyamet/2) - +1 yıl
@Sakaryalim Âmennâ ve saddaknâ
+1 yılYok canım ne hatası. Kendi dertlerini yine evli olan bir kadına veya eşine anlatmak yerine, gidip evli bir adama anlatıyorsan eğer senin zaten amacın bellidir. Aynı şekilde o karşıdaki evli şahıs içinde geçerli bu durum. Eşini aldatmayı düşünmediğini söylemişsin ama aldatıyorsun? Adamın eşini kıskanmaya başlamışsın. Yazık senin gibilere. Keşke eşleriniz öğrense de göç etseniz buralardan.
31 Yorumla- +1 yıl
Bunu gibi insanlar yüzünden güzelim evlilikler bitiyor.
Bak ramazan ayındayız. Yapma bunu kendine. Yanlış kalbe şüphe verir diyor Resuli Ekrem asm. Ve yine diyor ki Utanmıyorsan dilediğini yap! Bak sen utanıyorsun bu güzel bir şey, ama sen öldüğünde cenazene gelse hangi sifatla? Diye soracakları birine de bel bağlama. Dertleşiyoruz diyorsun. Allah'dan daha iyi dinleyici mi olur. Hiçkimse çözüm bulamasa o huzurun kapılarını sonuna kadar açar. Faniye bel bağlama. Onunla mesajlaşırken ölüp gitsen kocan ailen görse ölünün yüzüne dahi bakmaz belki. Lütfen kendimize gelelim.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Hayat senin hayatın, tabi ki bizlere seni sorgulamak düşmez.
Ama bir tavsiye olarak düşüncemi belirteyim evli adamdan sana hayır gelmez.
Onunla harcadığın zamanına ve vaktine yazık edersin..
Bu adam seni oyalıp durur yalan söyler genelde evli erkeklerin söylediği en bilinen yalanların başında mutsuzum boşanıcam gelir, bunu sırf karşı cinsi elinde tutmak için söyler. gerçekte ise karısı duyacak yuvası yıkılacak diye ödü kopar. hem ödü kopar hemde yapıcağından geri durmaz.
Onun tek niyeti kaçamak yapmak bugün karısı biraz şüphelense ilk sileceği kişi sdn olursun. Bir de üstüne seni suçlar evli olduğumu biliyordun olmasaydın brnimle birlikte diye krndini haklı çıkarmaya çalışır. sonunda üzülen yine sen olursun ona bir şey olmaz.
Bu gün karısına bunu yapan yarın öbür gün sana da aynısını yapacaktır..10 Yorumla
+1 yılBeynin olsaydı bu rezilliği kendine yapmazdın...
O kadar ucuz ve ahlaksız bir durum ki bu. Yahu dinimiz göz ucuyla şehvetle bakmayı bile yasaklamış o ladar hassasken çağdaşlık adı altında yok kanka yok arladaş diye diye iç içe oldunuz ve sonra böyle pis şeyler yaşayıp hissediyorsunuz. İslamiyetin gözünü seveyim gerçekten bir şey yazıyorsa sebebi var baksana. İnsan kadar nefsine köle olan yok şu dünyada. Hayvandan fark kalmamış yakında kediler köpekler gibi ulu orta da çiftleşirsiniz. Allah ıslah etsin. Cayır cayır yaksa bizi, helak etse neden demeye hakkımız yok. Kusacağım.13 Yorumla- 6 ay
Bir yargilamayin yeter be ben size aciyorum buyuk konustuk yargıladik hep basimiza geldi hep sana da gelecek yanina kalacakmi bu hakaretlerin gunahi sevabi Tanriya sana ne? Tanti varsa o da
- 6 ay
3. 4 kadin almayi yasaklamamis cariyeleri yasaklamamis erkege ama dimi? kendinizi kandirin. bunlari Tanrimi yazmis? cok mantikli gercekten bir erkegin kaleminden cikmis gibi gorunsede dinler. de dusunmek yasakti degilmi?
- 6 ay
Kus kus rahatlarsin seninde ne b. oklar yedigin de cikar birgun meydana
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe yazikki hep öyle başlıyor
Vakit kaybetmeden bitir613 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın 😔
- +1 yıl
Mutlu oluyor keyifli vakit geçiriyorsa neden bitirsin?
Hayat kısa ve içinden geçeni yap.. - +1 yıl
@pansyy İnancı olsun ya da olmasın, , her insan kendi hayatını yaşamakta özgür.
Ve doya doya yaşamalı zarif hanımefendi - +1 yıl
@pansyy ahiret inancı ile ne alaka insanın inancı yoksa ahlaklı olmuyor mu mantıka bak
- +1 yıl
Genele bakarak konuşuyorum, insan yaratılışı gereği bir şeylere inanma gereksinimi duyar. İnandığı dinin kurallarına göre de yaşamını sürdürür.
Din, insana doğruyu yanlışı ayırt etme konusunda yol gösterir. İnanmayan biri vicdanına göre karar verir.. Yani kesin doğru ya da yanlış diyebileceği çok az şey vardır.
Ben inanmayan biri için “ahlaksızdır” diye bir tabir kullanmadım. Yukarıda “içinden geçeni yap “ sözü bana sınır tanımayan birinin yapacağı bir davranış olarak geliyor.
- +1 yıl
@pansyy yazdığın şeyi istersen tekrar oku lütfen.
- +1 yıl
Tecrubelısın
- +1 yıl
@Nadıyekrhn tehlikeli bir işmidir bu
- +1 yıl
Cavus kalkmıs binecek olan binsin çabuk
- +1 yıl
@pansyy Nasıl böyle düşünürsün.
Ülkemizde evli çiftlerin %90 oranından belki daha fazlası evliliginde mutlu değil.
Ben asla yapmam diyerek defalarca bu yola girmiş bir sürü insan tanıyorum. Şimdi şunu söyleyebilirsin evlenmeden önce aklı neredeydi inan evlenince tüm hayat yeniden başlıyor. Evlenmeden bir gün önce tanıdığın partnerin evlendikten sonra hemen değişiyor. Bu her iki cins içinde geçerli ve zamanla artik birlikte yaptığınız şeylerden keyif almamaya başlıyorsunuz. Her iki taraf (evlilikten bahsediyorum) artık kendi kabuğuna çekilmeye başlıyor. Farkli bir kişi ile kurulan diyalog insanı çekiyor. Nedeni de iki tarafından artık ilişkilerinde sıkılmış olması
Lutfen yargılamadan önce empati yapın yarin sizin başınıza da gelebilir.
Hanım efendi icin söyleyecek birseyim yok kendi hayatı istediğini yapmakta özgür sizin bu saçma zirvalarinizi zaten kendisi de biliyor. - 6 ay
@pansyy ateistler dunyanin en ahkali vicdanli insanlaridir genelde dine ihtiyac yok namus ahlak icin yanacam diye kimse yaptigindan niye geri durmuyor o zaman?
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım ben seni anlıyorum, evet toplumda pek sık rastlanan bişey olmadığı için buradakilerin sert yorumları da normal, belki biz de aynı şeyleri okusak biz de benzer tepkiler verirdik. İlişkinde mutsuz musun veya hak ettiğinj düşündüğün ilgi ve sevgiyi yeterince göremiyor musun? Kadın olduğunu mu hissedemiyorsun? Yanlış bişey de olsa insan anlaşıldığı, ilgi alaka gördüğü birisiyle dostluk kurmak, ona dertlerini anlatmak istiyor ama sonunda biriniz pişman olup eşinden diğer kişiden dolayı özür dilemek zorunda kalırsa diğer kişi için bu çok kırıcı oluyor, yaptığın şeyden utanmak yerine değer verdiğin birinin sana olan hisleri yüzünden senden utanması çok ama çok kırıcı oluyor. O yüzden ya baştan bitir hatta buradaki üyeliğini de sil ya da ciddi isen bir şekilde arkadaşlığını devam ettir ilerde belki çocuklar büyüyünce vs birliktelik olabilir.
00 Yorumla
+1 yılYoo hata değil devam et tutun bi itel odası seksin dibine vurun sıkılmıştır artık eşinden (!) 😂😂😂😂😂😂😂
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılEşinize deyin ki benimle ilgilen. Hemde bol bol ilgilensin. Şayet ilgilenmiyorsa bol bol , durum kötü o zaman. Çünkü sizin ilginiz konuştuğunuz bu evli adama kaymış, o sizinle ilgilendiği için. Eşinizin her konuda , cinsel hayatınızda dahi çok ilgilenmesi gerekli çünkü bunlar iyi gitmezse bundan zamanla rahatsız olursunuz ve dışarıya doğru istemesenizde yönlenmek zorunda kalırsınız..
12 Yorumla
Soran+1 yılEsimle sohbetimiz yok... Bunu söylesem saçmalıyorsun diyecek eminim.
- +1 yıl
Nasıl sohbetiniz yok? Cinsel hayatınız yok mu eşinizle? Yatakta hiç konuşmazmısınız veya evde otururken hiç sohbet etmezmisiniz? Ayrı yataklarda mı yatıyorsunuz? O zaman tabii ki yapacağınız bişey yok..
+1 yılBaştan aşağı hata. Evli biriyle konuşmanda hata, bu denli bunu sormanda hata. Yasak meyveden hayır gelmez hanımefendi.
Önünüzdeki güzel hayatı, yanlış düşüncelerin esiri etmeyin..24 Yorumla- +1 yıl
Hanımefendi mi (!)
- +1 yıl
@kxkkxmcklx Ne diyecektim? Hatası ne olursa olsun, edebimden ödün veremem.
- +1 yıl
Yarın bir gün kendisi için başkasını aldatan. Bir başkası için onu aldatır
- +1 yıl
@cocogirlll Aynen öyle
+1 yılSen simdi esinle mutsuz olabilirsin ama belkide evdeki kocasini seven kocasina evine dort dortluk olan bir kadindir aldatmak gozuyle bakmiyor olabilirsiniz siz buna ama ilerde bu tatli sohbet bir cekime donustugunde o kadinin yerinde olmak istermiydin
02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada kinayip yadirgamiyorum yalnis anlama kotu bile olsa sende dahil hicbir kadin haketmez bunu
Soran+1 yılTeşekkür ederim... Evet oyle bir esi var herseyi ile dört dörtlük fakat tek bir kusuru var ve buda adami soğutmaya yetiyor iste...
Eşlerinizi aldatmayı düşünmüyorsunuz ama insan konuşup dertleştik sorunlarını paylaştığın kendini rahat hissettiği kişiye zaman içerisinde bağlanır. Seninkisi de şu an bir bağlanma söz konusu. O yüzden onunla değil bir başkasıyla dertleşmek ye bak. Bu şekilde onu daha çabuk unutursun
11 Yorumla- +1 yıl
Burada kimsenin seni yargılamaya hakkı yok sonuçta senin hayatın. Önemli olan burada senin yaptığın eğer sana da yanlış geliyorsa seni bu yoldan dönmen için çözüm üretmek. Evet her zaman büyük konuşmamak lazım insan bir anlık boşlukta her şeyi yapabiliyor. Biraz dikkat biraz da dediğim gibi yaparsan unutursun
+1 yılevli insanlarda arkadaş olabilir normal ama belli bir süreden sonra farklı şeylere dönüyor bazı konuşmalar yani herkes öyle değil ama sizinkisi öyle oluyormuş gibi gördüm bence çok samimi olmadan uzaklaşmalısınız eşiniz yerine koyup ne hale gelir bana yapılsa ben ne hissederim diyip empati yapın adamla da ilişkinizi tamamen koparın duygularınıza hakim olmalısınız
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılevet hatadır bu bariz bir şey buraya yazmanın amacı da bana göre kendi vicdanını rahatlatmaya çalışmak veya kendin gibi biriyle karşılaşıp ben tek değilim demeye çalışmaktan öteye geçmiyor bana göre işin dini boyutunu geçtim insani boyut olarak değerlendiriyorum akılcı ve felsefi bir mantıkla bile doğru değil ve suistimal söz konusu
00 Yorumla İşte bu tarz sonuçlar için konuşmaya hiç başlamamak gerekiyor hesabı kapat ve çık veda bile etme bir süre sonra bakki unutmuşsun kendi eşine yoğunlaş daha sık vakit geçir onunla sohbet et ama asla bu durumdan bahsetme sen bile unut gitsin kendine yeni bir uğras bul boş zaman insanı yanlış şeylerle oyalıyor seni çok iyi anlıyorum ve eleştirmiyorum ama reçeten bu şekerim uyarsan
00 Yorumla
+1 yılAllah ne der? Evliliğinizi, her şeyi bırakın Allah bunun hesabını nasıl sorar bunu düşünün bence. Herkesin evliliğinde belli başlı sıkıntılar oluyor inanın. %100 mutlu, her günü sen şakrak geçen bir çift yoktur. Katlanamiyorsaniz ayrılın, hem dünyanızı hem ahiretinizi yakmayın. Çünkü bunun sonu yok inanın. Bugün o, yarın başka biri olur. Önceliğiniz evliliğinizi kurtarmak olsun. Eşim neden erkek arkadaş istemiyor şimdi daha iyi anlıyorum. Sıkıntılı çünkü..
00 Yorumla
+1 yılburada herkes namus bekçisi ama kendileride aynı takma kimseyi. bende evli çocukluyum bende burdan yazışıyorum ama yurt dışında yaşıyor:(((çok istiyoruz birbirimizi ama olmuyo. ailene zarar vermeden gizlice görüş belki istemezsin ve biter ya da birbirinizi tatmin edersiniz kiii bu çok heycanlı. darısı bana. umarım istanbuldan gizli bir tatlı hanım bulurum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu karaktersiz sence eşinden çok daha mı adam gibi adam? Tabii ki hayır! Çünkü sen bir kadınsın ve bu beyinsiz kişi kendi eşinin arkasından seninle sohpet ediyor.
Eğer birazcık o kadını düşünüyorsan bir daha yazmaz ve engellersin. Yoksa senin esinde başka kadınlarla konuşursa o zaman susmalısın. Çünkü sen aynısını başka kadına yaptın sana da yapılınca sakın ağlama olur mu?00 Yorumla
+1 yılSizi yorgulamak ve yargılamak kimsenin haddi değil yaptığınızın doğru veya yanlış oldugunu kendiniz verdikten sonra kimin ne dediğinin bi önemi yok ama bu yaptıgınız arkadaşça dostça olduktan sonra bi mahusurattıda yok bence fakat birde sizi bu duruma iten varsa bu sizin değil onun eksikliğidir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Maksat dertleri paylaşmak ise insanca sorun olmaz elbette.. Ancak zamanla kendi tarafında ki eksiklerin oradan tamamlandığını görürsen bağlılık başlar.. Cinsel birlikte olmadıktan sonra yine bir şey fark etmez.. Ancak reelde de bu işler uygulansın isteği olursa işte o zaman iyi düşünmek gerekir..
00 Yorumla
+1 yılSizi anlıyorum... insan bi tane güvenilir sırdaş herseyi konuşup paylasabilecek eğlenceyi huzunu birlikte paylasabilecek bi dost istiyor... birbirini üzmeden kimseyi sıkıntıya koymadan anlayışlı ve samimi... sen şanslısın bulmuşsun keşke bende bulsam... ama eşin yeri başka eğer esine eş gibi davranmak gerek ihmal olursa... denge önemli
00 YorumlaNeyi asla yapmam dersen o senin imtihanın olur. Allah seni o asla dediğinle sınar. Geçici bir heves olduğuna emin ol, birşeyler yaşarsınız ileri gidersiniz ama geçer gider geriye sadece keşke yapmasaydım kalır. Ömür boyu eşinin gözlerine bakarken vicdan azabı çekersin. Şeytana uyma azalttım konuşmayı deme direkt bitir. İçindeki hislerinde ölmesini bekle. Allah keşke dedirtmesin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Senin kocana başkası yazsa özlese kıskansa aldatsa seni napardin empati yap kendine. Adamı engelle muhatap olma abi kusura bakmayın ama evlilik çocuk oyuncağımı ya gidipte başka erkek ya da kadınla konusamazsin çok azdiysan boşan gez herkesle
25 Yorumla- +1 yıl
bişey sorucam boşananlara herkesle gezmek serbesmi ya...
- +1 yıl
İşte karatersizlik ve omurgasızlık tam da bu oluyor. Hangi zihniyette bi insan evli bir insan kocasına ya da karısına böyle bişey yapabilr ki. Valla midem bulanıyot böyle kaşmerlerden.
- +1 yıl
Baksana bide düzeltme yapmış k*vaşe
- +1 yıl
@powerrr4 sen beni anlamadın neyse... boşanan herkes bekar herkes istediğinle iliski yaşayabilir mi bu normal mi... bakıyorum bekar boşanmış olanlara da madem çok istiyorsun evlen diyorlar eee ne olacak hani serbesti ya
+1 yılYaptığın hata değil yanlış yanlışı insan isteyerek yapar hatayı istemeyerek. Tek eşlilik niye bu kadar zor… adama üzüldüm şu an hiçbirşeyden haberi de yok. Böyle hareket edem insan herşeyi hak eder savunulacakta hiçbir yanı yok şu hareketin.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak insanlar asla yapmam dediği şeyleri yaparak sınanıyor. ben de bekarken evliler hakkında çok ileri geri konuştum. sonra noldu? burada kendim gibi evli çocuklu birini buldum. aile üzerine konuştuk. sohbet ilerledi. özlem oldu, kıskançlık oldu. oldu da oldu. sanki hayatımın en güzel parçasıydı. her derdimi onunla paylaşır her gün sabah akşam yazışırdım. sizin yaşlar kaç?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 355 cevap paylaştı. Zaman zaman oluyor böyle şeyler bende evli birine aşık oldum arama yazma isteği geldiğinde kafamı başka yere verdim başka şeylerle meşkul oldum bir zaman sonra normale döndüm eşin ilgisiz olduğu için olabilir zor bir süreç Allah kolaylık versin
05 Yorumla
Soran+1 yılNasl yaptın yaa nasl basardin 😔
- +1 yıl
Senden daha beterdim inanır mısın aklıma gelince içim titriyordu ama çok düşündüm ya onu eşinden alacaktım ya da vazgeçektim ikincisi seçtim dediğim gibi her aklıma geldiğinde başka şeylerle ilgilendim dikkatimi dağıttım ve iş güç çalışıyorum dahada kafamı dağıtmak için spora başladım sonra kendime hobi bahçesi kurdum çiçekler hayvanlarla ilgilenmeye başladım şimdi eskisinden daha iyiyim bu dediğim 2017 ve buğünr kadardır devam ediyor
Soran+1 yılCalisiyorum isim var ama olmuyo dagitamiyorum kafami
Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı. Şartlarız gereği aşk falan olmaz kendinizi kandırmayın boşuna çok kan dökülecek bu durum ifşa olduğun da bunun zaten farkındasınız en fazla FB takılırsıniz karşılıklı çıkarlar gereği ama istersen bu yalanlar dan kurtulmak yine senin elinde
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBizden onay mi istiyorsun hata oldugunu sen bilmiyor musun. Mesela esine söyle bnu onaylarsa hata degildir. Benim bir arkadasim var konuştuğu herkesi esine söyler hic de basi agrimaz haddini de bilir kafasida hrahattir. Sende yapabilir misin?
10 Yorumla
+1 yılKocanla evliliginde bir sorun mu var Kocanla dertleşmeye calıs eger mutlu degilsen ayrıl ya da aranızı duzeltmeue calıs kendisiyle de konus bir cozum ara ve kocan ile birlikteyken de onu aldatma kendini kötü hissedersin su an hissetme pisman olmuşsun ama sorunu cözmeye calıs dene
12 Yorumla
Soran+1 yılBiri bana boyle bisey sorsa inan ayni senin yazdığın gibi tavsiyelerde bulunurum.. isin garip kismi herseyi bilip , ayni hataya devam ediyor olmam..
- +1 yıl
Keske her insan boyle olsa birini yargılamak bu kadar basit olmamalı cunkü. Seni anlayabiliyorum.. aynı hataya devam etmende Bi sorun var dmeek ki o sorunu bul ve korkuyorsan bile üstüne git inan çözülmeyecek bir sey yok kendi aklında nerede hata yaptığını Bi dusun cozumunu bul gerekirse guvendigşn birinden yardım al
+1 yılBunların hepsi boşluktan. Çok istiyorsanız bir psikoloğa gitsenize. Hem boşa anlatmamış olursun, hem derdine çare bulursun falan. Ama ney 😄 işinize gelmiyeaahhh
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet... ama psikologluk bir durum yok tamamen kendi irademiz ile alakali sanirim
- +1 yıl
Yetişkin insanlar olarak kendiniz bilirsiniz tabi.
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılbaşkasına ait olanda gözü olanın gözü çıksın. ve başkasına ait olup başkasını düşleyenin düşünceleri yerle bir olsun.
40 Yorumla Evliliğinizde olan sorunları başkaları ile konuşup çözmeniz mümkün değil. Bu tarz şeyler başka bir erkekle konuşulduğunda ve sizin görmek istediğiniz şekilde tepkiler eğer o şahısta varsa evliliğinizi uçurumun kenarına itiyorsunuz demektir. Derdinize derman olan her şey gönlünüze hoş gelir en iyisi uzak durmaktır.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılEşlerinizi aldatmak istemiyorsanız konuşmayı görüşmeyi kesin. Yoksa kendinizi kandırmayın birader ben böyle biri değilim diye. Böyle birisin ki yapıyorsun işte
01 Yorumla
Soran+1 yılCok dogru soyledin.. 😞
Konuşup dertleşiyoruz diyorsun yani birbirinizi kullanıyorsunuz , bir süre sonra bu da yetmez görüşmek istersiniz hata üstüne hata yani. Kendine saygın varsa umarım vardır kes iletişimi.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 325 cevap paylaştı. Sonra eşinizin koynuna rahatlıkla gire biliyorsanız helal olsun size. Eşiniz size aynısını yapsa hoşunuza gidermi. Engelle gitsin
20 Yorumla
+1 yılÇok fazla yanıt gelmiş benimki aralarda görünür mü bilmem ama benim babam da annemi bana hamileyken aldatmış ve ben bu tarz çarpık ilişkiler ile büyüdüm. İşin içinde çocuk var gerçekten yaptığınız şeyi ahlaki olarak eleştirmek istemiyorum ama o masum çocuklar uğruna ya görüşmeyi kesin ya da evlilikten kurtulup resmiyete kavuşturun yasak ilişki her zaman kötüdür.
00 Yorumla
+1 yılYahu çok takılmayın akışına bırakın hayata 1 defa geliyor sunuz ama dürüst olmaktan da vazgeçmeyin onurunuzu kaybetmeyecek bir şey yapmiyorsaniz sorun yoktur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvli biriyle konuşman yanlış hata yapıyosun sorunların varsa başkasına anlatmana gerek yok eşine anlatsana senin amacın adamla kısa konuşmayı kesmek değil ilgi görmek mi karısını kıskandığına göre
00 Yorumla Tam da bu sekilde konusabilecegim birini ariyorum iste. Hemen de gonlunuz kayiyor yav :) neyse bu adam sana vesile olmus. Olani ortaya cikartmis. Bugun bu yarin baskasi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılBende evliyim. Burada evli arkadaşlarım var. Bizde gün içinde veya akşamları sohbetler ediyoruz. Seninki biraz alışkanlık olmuş. Aklın ve kalbin kaymış gibi sanki
00 Yorumla Bazı duyguları kontrol altına alamayiz. Sizinde yavaştan Duygularinizi kaybettiginiz olmaya başlamış. Daha ilerisi gelmeden ki gelir... Kesip atın. Duygularınıza yenilirsiniz. Çok tehlikeli sular
00 YorumlaYa siz sakamisiniz ben bir çok evli bayanla iletişimdeyim şimdi eşimi birçok kişiyle mi aldatmış oluyorum bu saçmalıktır hatta 1i boşanicam artık derken onu ikna edip tekrar dusunmesini teşvik ettim her evlilikte sorunlar olur maddi manevi cinsellik ve bu sizi dışarı itebilir ama her sohbet aşk yaşamak değildir olmamalıdır 2 arkadaş dertleşmek suçmu?
00 Yorumla
+1 yılSeni anlayabilen ve senin duygularını hissedebilen birisini bulmuşsan hiç kurallara takılma. Dünya 3 gün 2 si gitti kaldı 1 gün onuda kendin için yaşa. Nasıl mutlu oluyorsan öyle devam et. Ayrıca seni mutsuz eden insanları düşünüp seni mutlu eden birini neden mutsuz edesin ki.
00 YorumlaYanlışlıkla birinizden biri yakalanacak sonra evlilik hayatınız kararacak. Kocan varken bir başka adamı aşk olarak özlüyorum diyebiliyorsan burada doğru bir şey yoktur. Tamamı ile hatadır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılValla kankam nefis büyük düşman. Mümkünse sil hesabını ayrıl burdan yoksa içten içe ailenden uzaklaşıcaksın en önemli side çocukların
02 Yorumla
Soran+1 yılOf evet çok büyük risk ama olmuyo durduramiyorum 😔
- +1 yıl
Ya bak hoşlanırsın falan filan sen istemesende gönlün kayar yuvan yıkılır o adama bişiy olmaz illede biriyle dertleşcem dersen başkasını bul bulamazsan yaz bana ama onu sallaman lazım
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılYok ne hatası? Tövbe estağfurullah. Hatta bir ortak çocuğunuz olursa deniz manzaralı daireyi kazanacaksınız. 😃😃
10 Yorumla
+1 yılEvlilikten, aşktan, sevgiden her şeyden soğutuyorsunuz yemin ederim. Bu tarz sorulara yorum yapmama kararını aldım artık bitti tamam yani...
11 Yorumla- +1 yıl
@Adıultimeguide evlilikten falan soğutuyorlar değilmi
Bir süre daha devam edersen kendini onun koynunda bulma ihtimalin çok yüksek sonrasını düşündün mü peki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOnun karısını kıskanman ona karşınduygular beslediğin anlamına gelir. Bitir bence konuşmayı. Araya duygu girerse sıkıntı
10 Yorumla Seninki arkadaşca kalmayacak bu gidişle. Hoşlantıya dogru gidiyor. Başka yönlere dönmeden muhabbeti kesmeye bakmalısın
10 Yorumla
+1 yılGiriş gelişme ve sonuç
Siz giriş kısmındasınız. Yanlış bulduğunuz her şeyi yapmanıza ramak kalmış.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİlgi alaka bekliyorsun sadece bu adamda emin ol senin kocandan farki çok yoktur ama biz erkekler olduğunuzdan daha farklı göstermeyi severiz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 15,3b cevap paylaştı.
u +1 yılYakında farklı seylere adım atarsınız kapat hesabını oda kapatsın bır daha bırbırınızı bulmayın bu kadar basıt
10 Yorumla - Devamını Gör (199)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat