Eşimle ayrılmalı miyim?

Arkadaşlar 2 yıl olacak evleneli eşim her tartışmada bana küfür ediyor mesaj yoluyla s. git diyor o çocuğu diyor sonra beni engelliyor wp den ve ben artık buna katlanamiyorum. Eşim beni aldatmaz şiddet uygulamaz evine bağlıdır alkolü yok işinde gücünde birisi beni sevdiğine emindim ama bu küfürler hakaretler bana olan sevgisinden emin değilim artık sürekli özür dileyip aynı şeyi yapıyor hayatımız çok güzel gidiyor maddi sorunumuz yok evimiz var her şey güzel ama bu küfür beni çok yıpratıyor ben hayatım boyunca babamın küfürünü çektim daha çekmek istemiyorum küfür için ayrılmayı düşünüyorum sizce ayrılmalı miyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Benim yaptığım hiç bir şey yok, çalışıyordum eşim rahatsızlandı diye işten çıktım ona destek oldum bakımlı güzel bir bayanım eşime bağlıyım onu mutlu etmek için elimden geleni yaparım ama o bana hiç bir şey için izin vermiyor kendisi zaman geçiriyor bana gelince birlikte yaparız arkadaşlarımla vakit geçirme musade etmiyor çok konuştum her seferinde konuşuyorum ama çözüm bulamadım
Eşimle ayrılmalı miyim?