+1 yılHer şey konuşulmalı. Konuşmadan bilemez ve tanıyamazsın. Sevdiği şey, yaptıkları, yapmak istedikleri vb. her şeyi bilmek gerekir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu genelde erkekler yazmıştır diye tahmin ediyorum ama bana sorarsan gerçekten cinsel beklentileri konuşmak önemli. Ha her şeyin yeri var, nişanlandıktan sonra konuşulması daha doğru tabi.. Benim aseksüel bir arkadaşım var mesela daha şimdiden her gece yapmamız gerekecek mi diye endişeleniyor. Düşünsene eşi olacak adamın tutkulu istekli bir kadın beklediğini... ya da artık arzularını dizginlemekte güçlük çeken bir kadının evlendikten sonra sertleşme sorunu olan bir erkeğe denk geldiğini düşün😐 ben böyle şeyleri düşünüp düşünüp korkutuyorum kendimi, niye yapıyorum bunu bilmiyorum🤦♀️
018 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@skidji bu derken kastettiğiniz neydi?
Cevap sahibi+1 yıl@skidji sorulunca söyler herhalde, ya da evlenip tadını alınca daha farklı olur belki bilemiyorum, ama sonuna kadar haklısınız bu derece önemli konuları boşvermek kul hakkı gerçekten..
- +1 yıl
Ohooo! Evlilik bu evcilik değil. Ya değişirse ya öyle olursa ya böyle olursa. Bazı erkeklerin 1 kere evlenebilecek maddi imkanı oluyor. Onu da hayal kırıklığına uğraması o erkeğin hayatının bitmesi demek. Bunlar yani anormal durumlar sorulmadan söylenmeli. Kimse evlenmek niyetinde olan bir kızın aseksüel olacağını düşünmez. Sorulmadan söylenmeli böyle anormal durumlar. Çok önemli, kul hakkı var!
Cevap sahibi+1 yıl@skidji kız nereden bilecek hiç seks yapmamış ki aseksüelim desin.. düşününce tiksiniyor ama hiç yaşamadığı için olabilir mi fikrim yok🤔
Cevap sahibi+1 yıl@skidji bu niye soruldu bilmiyorum ama çok istiyorum sanırım bu yüzden kızın ne düşündüğünü ne hissettiğini anlamam mümkün değil
Cevap sahibi+1 yıl@skidji acaba? 😅
Cevap sahibi+1 yıl@skidji evet onu kastettim
Cevap sahibi+1 yıl@skidji milyonda bir oluyordur bence.. çok utandırarak çok susturarak çok ayıp diye baskılayarak büyütüyoruz çocuklukta. Mahremiyeti doğruyu yanlışı başkasının karısına kızına saygıyı merhameti öğretsek de hiçbir şeyi ayıp diye susturmasak keşke
- +1 yıl
Yo Bence yetiştirilme tarzıyla alakası yok. Öyle olsaydı onun gibi bir sürü insan olurdu. Öyle kişilere denk gelmek bir erkek için çok büyük şanssızlık. Evliliğin%90 cinselliktir. Bunu Nurettin Yıldız gibi büyük hocalar bile anlatıyor. Bu günümüzde gerçekten ayıp görülmüyor. Çok eskiden öyle olabilir bugün değil. Tabi ki nikah olmak kaydıyla. Nikahsız ilişki her şekilde kınanır. Tabi ki Bizim burada konuştuğumuz nikahlı bir ilişki. Of of içime korku düştü.
Cevap sahibi+1 yıl@skidji ben de çok korkuyorum.. sadece erkekler için çok önemliymiş gibi konuşuyorsunuz ama inanın bazı kadınların da en büyük hayali renkli bir seks hayatı o evliliğe niyetlenirken.. kimin imtihanının nereden olduğunu kimse bilemez.. öyle kızlar da var böyle kızlar da.. öyle erkekler var sizin gibi ne istediğini bilen erkekler de var. Biz tanıştığımız insanı o açıdan nasıl tanırız nasıl değerlendiririz onu bilmiyorum ben de işte 😔 bu tasavvufa ters bu tavsiye edilmiyor vs derse ben ölürüm herhalde🥲
Cevap sahibi+1 yılÖzel hayatımızda hayır lafını duymak istemiyorum ama bunu nişanlanmadan tanışma aşamasında birine söyleyemezsin ki😒
- +1 yıl
Tasavvufa ters olan nedir? Onu anlayamadım.
Bir de bence bu en başından söylenmeli. Yoksa normal bir seks hayatı yaşamayacağın birinin diğer özellikleriyle ilgilenmezsin. Yani eşiyle seks yapmayı sevmiyor ama atomu parçalıyor. Hiç vakit kaybetmezsin, bekletilere girmezsin. Olmayacak işi baştan bitirmek daha kolaydır. Sonra bir de seks yapamayacağın kişiye duygusal yakınlık hissedersen ve bu yüzden bir de vicdan azabı duymaya başlayabilirsin. Yani önce bu konular söylenebilir. Benim tanıştığım biri önce bu tarz isteklerini söylerse ona karşı asla kaba olmam. Anlayışla karşılarım herhalde.
Kişi için hangi konular önem arz ediyorsa o konular konuşulmalı. Mesela bazı kişiler geçmiş ilişkilere takar. Bazıları da evlendikten sonra mutlaka eşinin çalışmasını ya da kesinlikle çalışmamasını ister. Bunları evlenmeden önce konuşmak icap ediyor.
00 Yorumla
İstediğiniz kadar her konuyu konuşun hiçbir faydası olmaz imza attıktan sonra her şey değişiyor en güzeli evlenmemek sevginin kıymetini evliliğin ne demek olduğunu bilen insan sayısı çok ama çok az
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılNormal insan hayatında sorun çıkartabilecek bütün her şey dahil konuşmak lazım her şey
00 Yorumla
+1 yılİyi günde kötü günde, parasızlikta zenginlikte, hastalikta saglikta hepsinin ustesinden beraber gelecek miyiz?
Yemege, ev işlerine, çocuk olursa çoçuk bakimina yardim edecek misin?
Kısıtlayıcı olur musun?
Cinsiyet mevzusuna bakışın ne?
Titiz, düzenli biri misin.
Hastalıgın var mı herhangi bir?
Ailen nasil insanlardir?
Hemen çocuk yapmak istiyor musun, çocuk seviyor musun?
Cinsel konularda nefret ettiğin, sevdiğin seyler nelerdir?
Misairlikleri sever misin?
... Vs vs vs...32 Yorumla- +1 yıl
Bide eften püften bir tartişmada boşanma mevzusunu açacak mısın?
Öncelikle aile reisi kim olacak o konuşulmalı. İllaki evde herkesin sözü dinlenir ama en nihayetinde 1 kişi karar verir.
İkinci olarak altınlar zinet eşyası ne kadar kimin olacak, süresiz nafaka istenecek mi evlilikte be ihtimal bu ya evlendikten sonra boşanma olursa kim ne alacak bunlar kararlaştırılmali
Üçüncü olarak da cinsel hayatla ilgili sınırlar ve sonuçta çocuk hakkında konuşulmalı.
O kadar çok şey var ki şimdilik bu kadar yazabildim.10 Yorumla
+1 yılÖnce konuşabiliyor muyuz ona bakmalı..
Yani aynı dilden, aynı şeylerden bahsedebiliyor muyuz, mizacımız ve mizahımız aynı mı?
Aynı düşünüp, aynı derecede olmasa da hassasiyetler aynı mı ona bakmalı..
Eğleniyor muyuz konuşurken, rahat mıyız, konu bulmakta zorluk çekmeden konuşabiliyor muyuz ona bakmalı..
Gerisi hallolur..
#Vesselam10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim için kriterler belliydi.
Banyoda kese yapıyor mu?
Masaj yapar mı?
Yemek konusu ne durumda?
Çocuk sever mi?
Orala bakışı ne?
O sinirli ben susarken kafama tabak atar mı?
Yarısının cevabı olumlu yarısı olumsuz :))
Yine de evlendim.16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kahretmesin kendimi gizliye alamıyor muyum burada 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl@hayalperestmuhendis kendini gizleme :))
Sen yalnız uyurken ben malı götürüyorum 🤣
+1 yılHer konu konuşulmalı. Evlilik ciddi bir olay, kişilerin istekleri uyuşmuyorsa evlenme kararı alınmamalı. O yüzden her konuda anlaşılabileceğinden emin olmak gerek.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHer konuda konuşulup titiz mi el leztini eşe yardım edecek mi kotunde destek olck mi kısacasi hayatımın geri kalanını bir birine adaya bilecek mi die sorulması gerek
10 Yorumla Maddiyat geleceğe yönelik şeyler bnce seks cinsellik saçma sapan en son konuşulacak şeyler aklı zaten oralara gidiyorsa ilk başta uzak dur o ilişkiden bir cacık olmaz 🙅♀️ senle oturup kafa yapınız uyup uymadığı ileriye yönelik düşüncelerinizden konuşun annesi babası ailesi kardeşleri evlenirken her şey çok önemlidir maddi manevi konular
11 Yorumla
+1 yılPara ve finans, mülkler, öz geçmiş, çocuk konusu, aileler, gelecekle işgi nasıl bir konutta yaşanması gerektiği, kendilerine ayırdıkları kişisel zamanları ve çatışma çözümü.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı. Hayattan beklentiler, uzun vadede hedefler, parasal konular, dine bakış açısı, çocuk isteyip istenmediği, cinsellik hakkında ne düşünüldüğü, zevkler renkler vs
10 YorumlaOhoooo çok uzun buraya yazmakla uğraşamam benim listem var zaten hazır ama onu Türk aile sistemine göre hazırlamıştım.
Evlenmek istemiyorm evlensem de yurt dışında byümüş olsun.00 Yorumla
+1 yılHer konuda az çok mutlaka fikir ve düşünceler konuşulup gözden geçirilmelidir. Bir yola çıkılıyor eksik bir şeyin olmaması lazım.
10 Yorumla
+1 yılNamazını kılıyor mu?
Orucunu tutuyor mu?
Rabbine ne kadar vakit ayırıyor?63 Yorumla- +1 yıl
Inşallah abi 😊🙃 teşekkür ediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yemek seversin ne renk seversin ne film ne dizi sonra hayeller istekler bunlar iste
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik aile yaşantısı film. dizi müzik tatil anlayışı seyahat alışveriş giyim tarzı her konu konuşulmalı rahatsız olunanlar irdelenmesi gerekir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 549 cevap paylaştı. Herseyi konusulmali. Cünkü anlasilmayan ve ortak noktada bulusulmayan en ufak bir detay bile krize neden olabiliyor.
00 YorumlaVallah birisi sag olsun bir sene deli diye gezdim.. Seneye hersey yoluna girecek ve ozaman da bir sorunum kalmıyor.. Ben isterse herseyi anlatırım
00 YorumlaHer konuda ama şu da varki hepsini de konuşsan evlenince konustuklarin da olmayabiliyo bunda hazırlıklı olmak lazim
00 Yorumla
+1 yılHer konu konuşulmalı. Bir yola çıkılıyorsa herşeyin fikri alınmalı.🌼
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 982 cevap paylaştı. Bence ev ekonomisi/duzeni, aile duzeni/yapisi ve cinsellik
10 Yorumla
+1 yılbi tane diycem tek
ömrünü benle geçirecek misin00 Yorumla
+1 yılDoğum günü sevgililer günü falan şeyleri kabul etmeyeceğimi söylerim ben
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇağımızda bakire kız kalmadığı gerçeğinden hareketle evleneceği kadının kimle kaç kere ilişkiye girdiğini öğrenmelidir bu devirde evlenebilecek kadar geniş mezhepli olan erkek kişisi...
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş, gelecek hedefleri, cinsel hayat, çocuk istenilip istenilmemesi, vs
00 Yorumla
+1 yılHer şey konuşulmalı bence ya, fikirler, istekler falan filan. Akılda kalan her şey konuşulmalı.
00 YorumlaHer konu hakkında konuşulsun, sonra sıkıntı çıkabiliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmesela cinsellik istekli olup olmadığınızı sorun yoksa evlilik biri istekli biri isteksizse cehenneme döner diğer rutin konular işte geri kalanda
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. siyaset ülke sorunları rusya ukrayna savaşı ekonomi filan işte 😂😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Her konu konuşulmalı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvin perdelerini hangi taraf yapacak konusu çok önemli
02 Yorumla- +1 yıl
Şahsen ben böyle dökümlü perde seviyorum @beyzaaa66
+1 yılBu listenin sonu yok bence :)
20 Yorumla
+1 yılEğer ilişki ciddi bir şekilde evliliğe gidiyorsa cinsellikte veya evlenince yapılacak şeyleri konuşun... Güzel oluyor ikiniz içinde doğru olan
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 540 cevap paylaştı. Gelecek planı, hobiler ve tabi ki cinsellik
10 Yorumla
+1 yılHerşeyin konuşulması kişiyi daha net tanımaya olanak tanır.
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin partnerini tanımak adına her şey konuşulur.
00 Yorumla
+1 yılTek eşlilik dürüstlük
03 Yorumla- +1 yıl
O yüzden mi bu kadar aldatma var
+1 yılAklındaki ve senin için önemli olan her konu.
10 Yorumla
+1 yılHer konu da konuşulmalı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılAkla gelebilecek her konuda
10 Yorumla
+1 yılHer konuda konuşulmalı
00 Yorumla
+1 yılher şey konuşulmalı yoksa ilerisi pişmanlık olur
00 Yorumla
+1 yılçocuk isteme/istememe.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı. Evlenip evlenmeme konusu konuşulmalı :D
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Gelecek beklentileri
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbazen konu istemeden istenmeyen şeylere gidiyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeler bekleniyor evlilikten
20 Yorumla
+1 yıla dan z ye her şey. cinselllik de dahil
00 Yorumla
+1 yıla'dan z'ye her konu
03 Yorumla- +1 yıl
İşin garibi şu herkes her konuda diye cevaplamış neredeyse e peki boşanmalar neden bu kadar fazla ayrıca evlenmenin mantığı ne öyle olacaksa da , burada bir tezatlık var yetkilelere sesleniyorum bu duruma el atsınlar biz insanoğlunu anlamak cidden çok zor
- +1 yıl
Mersi
+1 yılOlmazsa olmazları
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılHemen her şey.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce yapılanlar sora sorun oluyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 871 cevap paylaştı.
+1 yılHer konuda❤️🙏
00 Yorumla
+1 yılHer şey konuşulmalı
00 Yorumla
+1 yılHersey konuşulmalı aklına ne geliyorsa
00 Yorumla
+1 yılHersey konusulmali
00 Yorumla
+1 yılPara cinsellik
00 Yorumla
+1 yılCınsellık
00 Yorumla