Ebeveynlik düşüncesi, para mevzuları, güven gibi bir sürü konuyu göz ardı edip, romantik ilişkimize kendimizi kaptırırsak sonu hüsran olabiliyor. Fazla derin konulara girersek de evlenmeden önce yüzükler atılabiliyor. Peki Eş adayımızı tanımak için neler konuşmalı, neler konuşmamalıyız?
Evlilik öncesi konuşulması ve konuşulmaması gereken konular nelerdir?
Evlilik öncesi iyilikler değil kötülükler konuşulmalı. Ve realist cevaplar verilmeli. Kız evlenmeden önce diyor ki ben seninle zeytin ekmek bile yerim. Evlenince diyor ki ya da Nisan sürecinde. Şu semtten aşağısında oturmam şu markadan başkasını beğenmem soruyorsun hani zeytin ekmek yerdin. Yine yerim ama şu semtte yerim diyor burda yemem 😂😂😂 😂 oysaki adamın aklına gelen ilk izlenim her şarta her koşula kız kavuşmak için razı ve kendisini çok seviyor diye düşünüyor. Ama acı gerçekle yüzleşiyor. Veya adama kız soruyor alkol kullanır misin. Bazen binde 1. Diye adam cevaplıyor evleniyorlar adam her hafta içiyor hatta gitgide sıklaşıyor kız soruyor hani bazen di ee diyor koskoca haftada 1 işte her gün mü içiyorum diyor. ya da bekarken kıza adam gidip Armani den hediye alıyor kız sanıyor bu ayar hep böyle. Evlenip adamın boynuna her ay 2 bin tl sabit ev masrafı yüklenince diyor pazardan al. Yılda 1 tane al. Buda hüsran. Yani başımıza ne geliyorsa kendimizi sağlamaktan geliyor. Ayıp değil kardeşim ben lüks düşkünlugumle bilinirım kılık kıyafetime ayda 500 ile 1000 tl arası harcarım. dışarda yemek yemeyi severim. Bunlardan bahsetsin kız. ya da desin senin ailenle oturumam başından senin anan benim anam demesin yalan yere. Anlayacağın kendini saklamamalı. Adam da desin ben içki içiyorum misalen. Haftada 1. Evin tek oğluyum ailemle yaşamalısın ailemin ihtiyacını sen karsılamalısın. Öyle Coco Chanel lere verecek param hiç olmuyor. Olsa bile markaya para vermek aptalca geliyor. Huyum suyum şudur diyebilmeli insanlar kendilerini kaliteli ambalajlala sarıp sarmalıyor bir açıyorsun eneee pohda cıhabılır diyorsun tablet reis gıbı
1-Anlaşamadığımız konular olursa nasıl orta yolu bulabileceğimiz 2-eski ilişkilerimizin olduğunu kabullenip bunları gündeme getirmeden yaşamayı öğrenmeyi 3-hepimizin istekleri tutkuları arzuları olduğunu bunlar konuşulduğu zaman yadırgamadan anlamaya çalışmanın gerekli olduğunu (neden istiyor ) 4-ne olursa olsun asla zorlamamak gerektiğini 5-ailelerimize saygı göstermek gerektiğini 6-gereksiz kıskançlıklarla ilişkimizi yıpratmamamızı 7-birbirimizi olduğumuz gibi kabullenmemiz gerektiğini 8-karı/koca olmaktan önce çok iyi arkadaş olabilmenin gerektiğini 9-ne olursa olsun yalan söylemenin en büyük aldatma olduğunu bilmemiz gerektiğini
Ben bunları konuşmuştum eşimle evlenmeden önce iyikide konuşmuşum çok mutlu bir evliliğimiz var;)
Bence herkes net olmali. Beklentilerini ortaya koymali ki ayrilik karari olcaksa da baştan olmali. Baştan herşeyi toz pembe gösterip sonra çekilmez halde bir evlilikle boğuşmak zorunda kalinmamali✔ #birkızçe
İstediğin kadar konuş evlenince farklılık illa ki olur. aynı evin içinde büyüyen kardeş bile farklıyken farklı kültür aile yapısında büyüyen insanla illa ki değişiklik oluyor. Yine de konuşup tanımak lazım ama toz pembe modda olmuyor. realist yaklaşımdan yanayım
Akıl soru bırakmayacak şekilde her şey çok net biçimde konuşulmalı ancak burada herkes konuşulmalı felan dese de gerçekte çoğu kişi konuşacak cesareti bulamaz kendisinde erkek/kız bir soru sorduğunda karşı taraf direk altında başka bir şey aramaya başlar
Bence konuşulmaz. Konuşmadan öğrenilir. Cinsel fantazilerim var şunlar kabul ediyormusun mu diye soralım. Yani şu sorulabilir. Çok özel kızın bilmesi gereken. Misal ben cocuk sevmiyom istemiyorum. ya da anormal bir cinsel seylerim var ise. Kimisi de sey diyor. Her yıl yurtdısı tatil. Öyle anlasmıslar arkasımla karısı. Bence karsılıklı uyum.
Çok güzel konuya değinmişsin ve soru çok iyi anlatmış kaçırılan noktayı. Birbirini sevip heyacan duymak yani aşk bu işin lokomotifi. Akıllıca karşılıklı beklentileri saklamadan ortaya koymak ta işin püf noktası. Evliliğe odaklanıp karşındakini kaçırmayayım aman diye sadece iyi yönleri göstermek sonra sorun olur. Sonrasında gelecek uyum da herkes için ulaşılacak en iyi noktadır bence.
O an aklına ne gelirse konuşmalı zaten insan, evlilik düşünüyom o yüzden şu şu konuları da konuşayım gibi bir düşüncem yok. Tanımaya başladığımda herşeyi öğrenirim zaten yavaş yavaş. Sanırım sizin dediğiniz olay 'bir an önce evlenmem gerek!! o yüzden can alıcı soruları sorup direk mevzuya geçelim' düşüncesinde olanlar için geçerli.
Mahrem konular konuşulmadan, edeb adab çerçevesinde konuşulmalı..
Esasen muhabbet edebiliniyor mu, kafalar uyuyor mu buna bakmalı.. Bu esnada zaten karakter hakkında bilgi edinilebilir.. Kafada birşeyler oluşur.. Netleşir..
En sevdiği ve sevmediği şeyler gibi konular konuşulmalıdır bence. Cinselliğe girilmemelidir çünkü adam artık kadına bir obje gözüyle bakar. Maddi konuda planlamalar yapılabilir. ✩
Ask sevepsizdir dedelerde. Oncelikle bir kiziyi neden swvdiginizi anlamaniz gerek. Yalnizlikmi hormonlar ce ozel hayatmi? Kisiligimi o caglardaki bazi duygularin asiri yogunlasmasi yanlis kararlar aldirr
Evlenmeden once konusulmamasi gereken cinsellik Konusulmasi gereken ailevi gidisat daha cok yapilacak isler falandir bence neyi sevip sevmedigini ogrenmek ayak uydurmak icin konusmaktir
Sevdiğin renk sevdiğin yemek gibi saçma sorularla vakit kaybetmeyip taviz vermeceğin kırmızı çizgileri konuşmak elbette ki bu dışındakiler tamamen gereksiz ayrıntı
Ne kadar konuşulursa konuşulsun evlenince işin rengi değişiyor. En doğrusu her ortamda her şartta yaşayarak tanımalı. Toplum ortamda nasıl , ev ortamında nasıl hepsi paylaşıp yaşanmalı.
Hersey açıkça konusulmali cocuk istemiosan bastan solenmeli Nerde yasamak istediğiniz Yasam tarziniz vs vs Ayip degil çünkü bir omur paylasmaktan basediyoruz.
Bence evlenmeden önce kişinin sözlerine değil yaşam biçimine arkadaşlarına ailesinin üzerine düşülmeli bunlar çözüldüğü zaman zaten kişinin karakteri de az çok belli olur
çok önemli paylaşım tebrık ederım seni bu anlamda , evlılık öncesı hersey konusulmalı bence maddıyatta hatat herkes kozlarını acık oynamalı kı evlendıgınde neyle karsı karsıya kalcagını bılmelı
En İyi Cevaplar