Evet, önemli.
Hayır, seviyorsam umurumda olmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgililik döneminde çok önemli gözükmeyebilir ama ilişkinin ilerisi varsa yani evlilik düşünüyorsanız. Büyük sorun olur. Örnek: Sen oruç tutarsın o tutmaz. Din sadece namaz kılma, oruç tutma gibi ibadetlerden oluşmaz. Dinde ahlak, kültür vardır. O farklı bir dinde ise kültürleriniz, ahlaklarınız, aldığınız terbiye bile farklı olur anlaşamazsınız. İleride çocuk olursa hangi dine bağlı olarak büyüyecek. Yine küçük bir örnek veriyorum kocan maymunlardan geldiğine inanıyor sen Adem ile Havva dan :)
Sizinle aynı fikirdeyim. Uzun vadede çocuk için sorun olabilir.
Bir yandan da benim ağabeyim ve yengemin dini inancı farklı. Ağabeyim Müslüman. Yengem Japonya'nın dini inancı olan inanca sahip. Translateden ağabeyim yokken konuşmaya çalışmış idik ve Japonya'nın dininin Budizm olduğunu demişti. Muhtemelen o da Budist. Çocukları da var. Şimdilik dahaca küçük. İleride muhtemelen dediğiniz gibi artık çocuk neye inanacak olduğunu şaşırtır.
Ha belki düşünürsünüz yengen niye Müslüman olmadı diye. Diyenler oldu. Ağabeyim "Ben, nasıl diyeyim Müslüman olman gerek diye. Bizim dine göre böylesi günah diye nasıl diyeyim?" diye düşünüyor.
Evliliklerinde bir sorun da yok. Gayet mutlular.
Hal böyleyken bazen düşünüyorum. Bizim ülkedeki ateist, deist, nihilist birindense farklı bir ülkedeki farklı inanca sahip birini daha tercih edilir buluyorum. İlla Müslüman olsun diye de ileride çocuğuma dayatmam. Benim bile bazı yönlerde tuhafıma giden şeyler var.
Sizin kararınız tabikide ancak dinimizce farklı dinden bir kadın veya erkek ile evlenmek uygun değil. Bir çocuk olduğunda da inancımıza göre Allah yolunda hayırlı evlatlar yetiştirmek bizim görevimiz ve sorumluluğumuz ileride çocuk Budist olmak istediğinde bunun babaya vebali var mı bilemiyorum bu biraz özel konulara giriyor.
Yurt dışında yaşıyorlar. Şimdilik Budist değil. Yaşadığı çevreden dolayı Budist olma durumu olabilir. Bunu zaman gösterecek. Dinimizce günah olduğunu biliyorum ama taraflar birbirinin dini inancına saygı duyuyor ise sıkıntı olacak olduğunu düşünmüyorum. Yani hiç duymadım ne ağabeyimin eşinin " Budist ol." dediğini ne de ağabeyimin "Müslüman ol." dediğini. Konusu açıldığını bile sanmıyorum. Ağabeyimin bu konudaki görüşümü belirtmiş idim. Ayrıca hayırlı bir evlat farklı bir dini İnancı sahip olunca hayırsız olmuyor. Şu ana kadar bir kötülüğünü görmedim. Hatta bence bizim toplum insanlarının çoğundan iyidir yengem. Bir kez cana yakın. Bizim buranın gelinleri yengelik taslamıyor. Abla gibi davranıyor. Alkolü, sigarası da yok. Şu site halkına bir soralım. Kaçı alkol, sigara tüketmiyor acaba? Müslüman olmanın her gereğini kaç kişi yeteri kadar yapıyor ki?
Kesinlikle Müslüman olmayanları yargılamıyor ve gerçekten çoğu müslüman müslümanlığını gerektiği gibi yaşamıyor. Ben Allah yolunda hayırlı evlat demek istedim yani müslümanlığı taşıyabilen Allah yolunda ilerleyen bir Müslüman yetiştirmek önemli ve dinimizce gereken bu. Budistlerin bildiğim kadarı ile bir tanrıları yok din olarak değilde daha çok hayat görüşlerine ve kalitesine önem vermeleri ile biliniyor o nedenle yengen açısından sorun olmayabilir. İki tarafta bu konuyu o kadar takmıyorsa tabiki de anlaşabilir ve mutlu olabilirler.
Budizmi bir araştır.
Değildir hatta hiç değil
Cevap
3Cevap
ayrı fikirlere saygım var ama ileride fikir uyuşmazlığı yaşanır bence
fikirlerimizin uyuşması lazım. hanım köylü olacaksa sıkıntı yok.
Boş düşünceler dinine ırkına gibi durum düşünmek bile ayıp
Önemli ikimizde Müslümanız zaten.
Tabi ki değil atesit de olabilir
Önemli süslüman olmasın
Süslüman dediğiniz kişinin de bir dini inancı var.
değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar