Selam KS ahalisi! Bugün devrelerinizi yakacak cinsten bir soru ile karşınızdayım. Özellikle psikoloji ile ilgilenenler bilir; duygu kontrolü, kişiliğin biçimlendirilmesinde önemli bir rol oynar. Genellikle öfke, kızgınlık ve nefret gibi duyguları kontrol etmenin öneminden bahsedilir. Peki ya aşk? Duygularımıza söz geçirip istediğimiz birine aşık olabilir miyiz?Yoksa gönül ferman dinlemez diyenlerden misiniz?
Sizce insan duygu kontrolüyle istediği kişiye aşık olabilir mi?
Sevebilir belki ama aşık olamaz. Duygularıyla mantıklarını aynı anda kullanan insanlar kendilerine en uygun olan insanı daha rahat bulup, zamanla sevebiliyorlar ya da alışıyorlar sadece fakat aşkın öyle kontrol edilebilen bir duygu olduğunu düşünmüyorum ben. Hatta genelde en yersiz, en olmadık zamanlarda gelir bulur insanı...
zorlayıcı bir soru insan kendi ayakları ile gidermiş aşk pınarına haaa karşındaki kişiyi %0 tanıyorsun ilişkinin ilk başlarında her şey toz pembe gelip senin ağzına 💩yarabbi şükür dersin olsun yapsın dersin seviyorum dersin sonralarında asıl benliğini tanımaya başlayıncada aşk otada konuyor 💩 da konuyor diyoruz tabi bu sırada iş işten geçmiş oluyor ateş bacayı sarmış oluyor sonra ona karşı toleren bitince tüm yüzünü görüyorsun ve her şey bitiyor elinde de 💔 kalıyor
Aşık olduğuna kendini inandırırsa, yapabilir. Zaten aşk olarak geçen duyguyu çoğu farkında olmasa da bu şekilde yaşıyor. Kendine bir takıntı oluşturup karşısındaki kişiyi üstün özelliklerle donatıp aslında var olmayan birine tutulup kalıyorlar. Sonra kafalarındaki kişi ile gerçekte var olan kişi uyuşmayınca kaos başlıyor tabii. Bu nedenle çok da gerekli bir durum değil bence.
Hayır, insanların kontrollü şekilde aşık olmayı denemesi. Çünkü farkında olmadan zaten bunu yapıyorlar sonuç olarak hayal kırıklığının içinde boğuluyorlar bu durumda fark ederek yaparlarsa kim bilir ne gibi sorunlar ortaya çıkar.
Bence olamaz. Aşk çünkü içinde uyuyan bir enkaz. Biri onu; bir bakışı, gülüşü, sözü veya tavrı ile oradan çıkarır. Birinden hoşlanırsın, beğenirsin ama aşık kontrolle olamaz..
Aşk kontrol altına alabileceğin bir duygu değil , bütün hormonları altüst ediyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aşk olarak değil belki ama yoğun sevgi olarak olabilir çünlü genelde aşk birden bire ortaya çıkar a şuna mı aşık olsam demeyiz en nihayetinde. Fakat duygu kontrolüyle yoğun sevgi ve tutku yaşayabiliriz istediğimiz kişiye
Dur ben buna bir aşık olayım deyip yapılan şey ne kadar aşk olur bilemedim. Sevilebilir kesinlikle değer verilebilir ama aşk daha farklı bir duygu, bir bakıyorsun oluvermiş. İstek üzerine gelmiyor istek üzerine de gitmiyor maalesef kendileri.
Hayır aşk mantık işi değildir bizim için çok zararlı ve yanlış olan bir insana gönlümüz kayabilir ya da bizim için her anlamda doğru ve sağlıklı ilişki kurulacak bir bireyi sevmek istememize rağmen bazen sevemeyiz
Duygu kontrolüyle değil de doğru davranış biçimleriyle aşıkta olur aşıkta eder yeter ki istesin zaten istiyorsa birazda olsa ilgisi var demektir işin yarısı tamamdır.
Insan beynini kontrol edebilir mi? Tüm cevap burada öfke kızgınlık sinirlilik istemsiz oluyor dikkat et planlı değil ofkelenicem sinirlenicem dedikten sonra mi oluyor hayır istemsiz oluyor beynin insan üzerinde ki etkisi..