Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin Bunu da öğren; SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN!!! Siz sevdiğiniz kadar sevildiniz mi...✔ #Acid_Qeenn.🌺
"Sevdiğin kadar sevilirsin.” demiş şair, sizce insan sevdiği kadar sevilir mi?
Hislerin aynı oranda olması imkansız. İki taraftan birisi muhakkak daha çok sever, diğeri az bir farkla olsa dahi daha az sever. Bu böyledir, aksi mümkün değil fakat sorun mu bu? Aşırı bir uçurum yoksa arada bence değil, ki erkeğin daha çok sevmesi gerektiğini düşünüyorum ben çünkü kadınların azı dahi çok oluyor genelde...
Sevdiğin kadar sevildiğini düşünürsün bence çünkü sevince insan biraz hayal dünyasında yaşıyor gibi oluyor. Sevince bütün olumsuzluklar kalkar ortadan. Kötü huylarını görmezsin mesela...
Kimse sevdiği kadar sevilmez 🤣 cidden komik geliyor bu düşünce. Bir defa karşındaki senin için değerli olduğunu öğrendiği an hissettiği ne varsa geri çekmeye başlar.
Şair burada saçmalamış.. Kusura bakmasın Can'ım Yücel'im.. Kimse sevdiği kadar sevilmiyor.. Bu, hem seven için hem de sevilen için imkansız.. Ne yani.. Ben birini çok seviyorsam, o da mı beni o kadar seviyor demektir? Bunlar birtakım uydurma laflardır.. 😀
Hiç bir ilişkimde, sevdiğim kadar sevilmemişim, bu yaşımda bunu anladım. Hem ben elma seviyorum diye, elma da beni sevmek zorunda değil, karşılıklı eşit derecede sevildiğiniz bir ilişki zaten pek mümkün değil. Ben unutmadan unutulmuşum zaten, hatta ilişki devam ederken yerime başkası konmuş, başkası tercih edilmiş, o konuya hiç girmiyorum.
Şu ana kadar sevdiğim kadar sevilmedim. Etrafıma baktığımda da sevdiği kadar sevileni görmedim. Hep bir taraf daha çok sever. Ben, daha çok Can Yücel'in Olmuyorsa Zorlamayacaksın şiirine katılıyorum. "Gönlün rahat mı? Elinden geleni yaptın mı? Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın."
Bazen çok seversin ama karşılığını görmezsin yani sen daha çok sevdikçe yerini yadırğar o mühim sevgili. Kördüğüm olursun bu sayede kimse çözemez çözülmek istemezsin belki... Kahretsin yine şiire dönecek yazdıklarım sonuç olarak çok sevmeyin kardeşim..😂
İnsan ilişkilerinde bu böyle olmuyor ama doğa, börtü böcek, hayvanlara olan bir sevgiyse evet sevdiğimiz kadar seviliyoruz. Evrenin bize dönüşü sevgimiz kadar oluyor.
İnsanlar nankör olduğu için sevdiğimiz kadar sevilmemiz biraz mucizevi.
Yok öyle bir şey. 😁 Birini çok veya az az seversin ama seni hiç sevmez. Aynı şekilde çok az seversin ama o seni fazla sever.. değişiyor yani. Doğru orantılı bir şey değil.
Bu adama hayranım bu şiirini de biliyorum nurlarda yatsın. Sevebilmek bir kapasite işidir ve sevgiyi göstermekte. Bir insan kendinde olmayanı veremez kapasitesi yoksa da alamaz doğrudur.
Alakası yok. Ben kimi sevdiysem beni sevmediler, sevmediğim insanlar da bana ilgi gösterdiler ama ben buna izin vermedim. Sevgi karşılıklı olmalı ama o şekilde de denk gelmiyor.
Ne sevenler var karşılıksız. Ne de sevilenler var sevmeden.. Sevmek ve sevilmek karşılıklı güzel elbet ama herkes herkese eşit sevgi dağıtmıyor da almıyor da