mutlu olmak için mutlu etmek gerekiyor mu.. hem evet hem hayır.. Aslında mutluluk önce kişinin kendisinde başlıyor rahat olabildiği yerde iyi hissettiği kişinin yanında olabiliyorsa mutlu.. ama o kişi yoksa ve iyi hissettiği bir yer ve bir ortam sağladıysa yine mutlu olabilir
mutluluğun kişilere bağlı olmasından ziyade kişinin kendisiyle barışık olmasından yatar evet tek başına mutlu olmak yeterli gelmez kimseye yine de mutlu olmanın şartı birisini mutlu etmeye bağlı değil..
Her zaman her yaptığının karşılığını alamıyorsun. Karşına merhametli saygılı güven veren biri çıkmadığı sürece istediğin kadar mutlu et, karşındakinde saydığım vasıflar yoksa hic kimseyi mutlu etmez. Sadece kendini düşünür ve kendi mutluluğu icin karşısındakini kullanır.
Kendi mutlu olmayan insan bir başkasınıda mutlu edemez. Hep yarım kalır. Mutluluk bir başkasınla birlikte yaşandığı zaman tam mutlu olunuyor. Diğer türlüsü hep yarım kalan bir mutluluk oluyor.
Hayat benim için hiç kolay olmadı. Hayatın her evresinde bir çeşit mücadele yaşadım. Bu süreçte mutluluğu bulmak değil, meydana getirmek olduğunu öğrendim. Mutsuzluklarımda bile mutlu olmayı öğrendim. Herkesi mutlu edecek şey farklıdır. Ama benim ekleyeceğim birkaç madde var yine de. Yeni insanlara kapınızı açık tutun. Arkadaş edinin ve açık fikirli olun, stresi azaltır. Geçenlerde biri bana her şeyde etik olmak zorunda olmadığımızı söyledi. Bazen bencil ol, özellikle de kendi huzurun için. Karşılaştırma öldürür. Kendinizi asla kimseyle kıyaslamayın. Ne olursan ol kendini kabul et. Aşk. Evet, çevrenizi sevin ve sevginizi hak ettiğini düşündüğünüz herkese aynısını yapın. Başkalarını incitmekten veya eleştirmekten kaçının. Bu, huzurunuzu geri kazanmanıza yardımcı olacaktır. Kendiniz olun.
Mutlu olmak için kendini sevmen gerekir. Kendine değer vermen gerekir. Eksikliklerini kendinle karşıladıkça, kendi içini kendinle sarabildikçe, başkalarının sana zarar vermesine sen izin vermedikçe, sınırlar çizebildikçe.. Mutluluk ancak o zaman beslendiği kendi değerlerin içinden tüm güzelliği ile ortaya çıkar. Seninle ortaya çıkar, kendinle kurduğun güzel bağların karşılığı olarak, kalbinin içinden çıkar. Başkaları veya birileri ile değil. Başkaları veya birileri ile sadece içimizden çıkanı paylaşabiliriz. Paylaşacağın insanlar zamanla değişe de bilir kalıcı da olabilir. Ama bunu sen kontrol edemezsin. Sen kendinden sorumlusun. Kendi mutluluğundan sen sorumlusun.
İnsanın sadece kendisinin mutlu olması yeterli değildir. Etrafındakileri de mutlu etmeli ki bu sürdürülebilir bir mutluluk halini alsın. Sen mutlusun ama sürekli aynı ortamı paylaşmak zorunda kaldığın insanlar mutlu değilse bu duygu çok uzun sürmez. Onlar da güldükçe gülesin gelir, onlar da keyiflendikçe keyfin artar. Mutluluk böyle bencillikten uzak bir duygudur.
Tabii ki, mutlu olan mutlu eder. Ama, her iki tarafta mutlu olmak istiyorsan, önce mutlu etmelisin derse🤔 o zaman ne olacak?
Bence her iki tarafta birbirini seviyorsa, mutlu etmek veya mutlu olmak için özel olarak bir şey yapılmasına gerek yok. Çünkü, seven insan sevdiğine bakınca da mutlu olur, sesini duyunca da mutlu olur, göz göze gelince de mutlu olur, yazınca da mutlu olur...
Bir nebze Başkaları bile seni mutlu edemiyor ise kimse seni mutlu edemez
Başkalarını değil, kendini mutlu etmelisin Kişi kendinin değeridir sen yoksan yoksun varsan varsın Senden binlerce insan olabilir sana benzeyen vesaire ama içindeki ruh farklı sen iyiysen sana benzeyen kötüdür, sen kötüysen, sana benzeyen iyidir..
Yani bu insandan insanı değişiyor. Bazı insanlar sadece mutluluğu bekliyor bunun için en ufak bir çaba sarf etmiyor herkes beni mutlu etsin herkes benim mutluluğum için uğrassın istiyor. Bazı insanlarda başka bir insanı mutlu ederek kendisi de mutlu olmayı beceriyor. Birinin yüzündeki gülümseme olabilmek benim için yeterince mutlu olma sebebidir.
Mutlu olmak için önce kendimiz ile barışık yaşamamız gerekir; mutsuz olmak için çok sebep var. Hepsini bir kenara bırakıp pozitif olmalıyız. Hayata bir kez geliyoruz ve mutlu olmak en doğal hakkımız. Mutlu olduğumuz zaman bir başkasınıda motive ederek mutlu olmasını sağlayabiliriz. Böylelikle daha çok moral kazanırız. Saygılar 😌🎈
Hayır, öncesinde mutlu olmak gerekir. Mutluluğu bilmeyen ve hissetmeyen birinin başkalarına vereceği mutluluk şüpheye düşürücüdür benim nezdimde. Birine iyi geleceksem önce ben iyi olmalıyım, birini koruyacaksam önce ben güvende olmalıyım, birinin beni sevmesini istiyorsam önce ben kendimi sevmeliyim… Bu örnekler gibi düşünecek olursak da mutlu olmadan mutluluk verilmez.
Mutlu etmek için mutlu etmeye gerek yok. Ne kadar mutlu etmek için uğraşsan da olmuyor. Bazı kişiler cidden bu konuda kör oluyor. Ne kadar mutlu etsen, o kadar üzülen sen oluyorsun.
Bir insanı mutlu etmek benim de mutlu olmam için yeterli en azından bende böyle. Bunun dışında mutlu olmak için illa birini mutlu etmek gibi bir durum da yok. İnsan bazen kendi kendine de mutlu olabilmeli.
Her zaman öyle değildir ya hatta bazen mutlu olanlar insanları mutsuz eden kişiler oluyor. Yine de devamlı mutlu eden ama ölçüsünü bilen biri de eninde sonunda mutlu olur.
Mutluluğun çeşitleri var bence seni seveni mutlu edip onun mutluluğuyla mutlu olmak birde seni üzenleri canına okuyarak dünyanın en mutlu insanı olmak ikisi çok farklı bence 😂
Hayır. Çünkü bazen ne yaparsan yap karşında ki insan iyilikten anlayan biri değilse onu istediğin kadar mutlu ve memnun et boş. Her şey karşılıklı olursa iki tarafta mutlu olur.
Mutlu olmak icin gereksizleri hayatindan cikarip toksik iliskilerden uzak durmak gerekir. Sen mutlu olacaksin ki karsindaki de seni gordukce mutlu olsun ✌🏼 Mutluluk kisinin kendisinde basliyor.
Mutlu olmak için kendini sevmek ve temelde kendine değer vermek gerekir.. Bunun dışında beklentiyi düşük tutmak ve bazı konularda insanlara fazla anlam da yüklememek gerekir.. Keyifli geceler..