Erkeklerin bir çoğu evlenecek olduğumuz kişi ev kızı olsun diyor neden ev kızı ile yaşam kurmak isterler
Ben ve ben gibi ev kızı olanlar şanslımı
Bence bu durum şu şekilde;
Eğer ev kızıysan meseleye oo işte her haltı yer anlamaz veya laf edemez diye bakma. Yani işin bi doğal döngüsüne ve gerçekçiliğine bakmak lazım. O yüzden şunu öncelikle bilmen lazım ki her ev kızı isteyen erkek şerefsizliğinden değil normal iyi niyetli erkekler de ister. Mesela bunun bi doğal yanı çocuklar. Bir sürü deney yapılmış hatta Fransa’daydı sanırım biri annesinin bakımında büyüyen çocuklar daha neşeli daha kafasını kullanan çocuklar oluyor (youtubeda görmüştüm aratmaya çalışırsan çıkar ). Yani bi çocuğa ilk ve en iyi eğitimini anne verir. Ama annenin ve babanın çalıştığı bir evde çocuğa kim bakar? Yüksek ihtimalle ya ananesi, babanesi ya da en kötü ihtimal bakıcı bakar ki bu hangi taraftan bakarsan bak hoş değil. Yani çocuk açısından bakarsan öyle. Ama çocuk sahibi olmak zorunda değil çiftler. Bu durumda da yine istemezler genelde bence. Bu da işte mesela sen erkeksin. İşe gidiyosun bütün gün akşama kadar çalışmışsın. Eşin de işe gidiyo atıyorum aynı saatte akşam 6da eve geliyonuz. Şimdi kim yemeği yapacak veya herkes gergin olacak iki kişi yorgun olduğu için bir iş yapmak istemeyecek. Bu şekil evde bir süreden sonra yine hizmetçi gibi bir şey lazım olur bu da hoş değil yine. Ama kadın ev kızıysa adam eve geldiğinde yemeğini verir onu rahatlatır halini hatırını sorar psikolojik olarak rahatlamasını sağlar yani. Bunun gibi daha birçok örnek var ama benim demek istediğim artık şu ev kızlılığına eski kafa işte hanım çay koy hanım şey yap gibi bi cahiliyetle aşağılanma gözüyle bakmayın yani. Ben her türlüsünü görüyorum sülalemde karı koca çalışanı da ev hanımı olanı da. İnan bana en rahat geçinenleri ev hanımlı olanlar. Diğerleri de zaten bi şekilde tantanayla işlerinden ayrıldılar çocuk falan olunca o yaptıkları tantanalara değmedi. Biraz yamuk anlattım ama ne demek istediğimi umarım anlamışsındır 😅
Bence tam tersi, artık erkeklerin çoğu çalışan kadınî tercih ediyor. Ekonomi kötüleştikçe bunu talep eden erkekler arttı. Tam tersi, çalışmayan kadını istemeyecek ya da çalışırsa daha iyi olur diye düşünecek erkekler daha fazla.
Cevap
6Cevap
Ev kızı diye nitelenecek kişilerin erkek tarafından kontrolü daha olasıdır. Erkeğin getirdiğine razı olan, erkeğin evde ki yapması ve dahil olması gereken işleri onun yerine yapmayı kendine görev edinmiş, erkeğin dışarıda yapmaması gereken birçok yanlışı çokca sorgulamayan, kendisinin yaptığı onca sadakatsizliğe rağmen ona sadık kalmasını umduğu ve sosyal çevresinin azlığından ötürü bu olasılığın kuvvetli olduğunu bildiği kadın tipi ev kızı olduğundan fazlaca "çıkarcı" bir tanımdır. Böyle biri ne kadar şanslı hissetmeli bu kendinin bileceği bir şey sanırım.
Çevremdeki erkek arkadaşlarım genelde çalışan kızları tercih ediyorlar bunu onlara direkt sormuyoruz ama ekonomiden falan konu açılınca çalışan kadin istedikleri belli oluyor diyorlar eve hiç cocuk olmadan 2 tane asgari ucret girse benimkini borclara eşiminkini eğlenceye ayırırız diyorlar hdhjdjfjfk
Tabii ki şanslı. Diğer kızlardan 62617171 adım öndesiniz 😂
Ya ben evlenecek olsam ev kızıyla evlenirim. Gidip ortamdan ortama kulüpten kulübe gezen girmediği ortam kalmayan kızla evlenmek istemem :) çoğu erkek böyle düşünür
Çünkü ev kızları onları daha çok anlatıp daha çok sahipleniyor
Aslında hayır ya karakterleri nerede aynı oluyor
Kaf olarak daha kapalı olması sebebiyle
Takip etsene beni konuşalım konu hakkında
Takip etsene beni
Guzelsen evet şanslısın
Tövbe tövbe ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?