Bu soru içerisinde komple değişmek ve bazı huyları değiştirme gibi seçeneklerde mevcuttur. Bazen bazı tavırlar, sevgilinin hoşuna gitmeyebilir. Dikkat mi edersiniz yoksa değişmem mi derdiniz?
Karakter anlamında değişmem, ki bunun elde olan bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Olduğum halimle kabul etsin isterim, asıl kıymetli olan da bu gözümde fakat sivri yanlarımı törpülerim, bunu yapabilirim. Olabildiğince uyumlu olmaya ve rahatsız olduğu şeylere dikkat ederim, karşılıklı olması koşulunda tabi ki. Diğer türlü tek başıma ilerleyemem...
Değişme taraftarı değilim. Sihirli bir yapım var ve bir de kıskanç. Onları biraz törpüleme yoluna gitmek isterim. Ama mümkün mertebe karakteristik yapı ve huyları sabit tutmak daha mantıklı bir şey her zaman. Sonrasında insan kendini tanıyamıyor
değişmem ha bazı şeyler vardır mesela açık giymesini gece çıkmasını istemiyorumdur tamam o zaman bende karşılıklı olarak bişeyler yapabilirim o erkeklerle arkadaş olmasın bende kızlarla (yani olsak bile mesafe olsun ) birbirimizin telefonuna rahat rahat bakalım kurcalayalım falan gibi.
Kötü alışkanlıklarım varsa değişirim. Mesela eşim için sigarayı bırakabilirim. Sinirimi bırakabilirim. Ama bana iyi gelen huylarımı değişmem. Olduğum gibi kabul etmeyene sevmeyene kapı orada.
Beni böyle sev seveceksen demiş Orhan baba ve bende ona katılıyorum. Beni seven olduğum gibi sevsin ya da kapı orada fakat şanslıyım ki beni böyle seviyor eşim, ailem ve dostlarım..
Hayır, değişmem. Beni değiştiğim ya da sevmediği huylarımı değiştirdiğim için sevecek birini de hayatımda istemem. Çünkü bunun adı sevgi ya da aşk değil, bunun tek bir adı var o da bencillik..
Az önce Tarkan'ın başkası olma kendin ol şarkısını dinliyordum. 😀 Sevdiğim beni ben olduğum için sevsin. Ben böyleyim böyle olduğum için severse zaten ben kendimde kötu bulduğum özellikleri azaltmaya gayret ederim. Onun hoşuna gitmeyecek taraflarımı törpülemeye gayret ederim. Ama kökten bir değişim mümkün değil.
Yani başkanım şimdi geçenlerde değişmekle ilgili bir görüş paylaştım tutarsızlık gibi olmasın ama şunu ekleyebilirim. Orada demiştim ki insanlar değişmez sadece değişmiş gibi yapar. Şimdi ise değişmiş gibi yapmam ama az da olsa kendimi törpülerim diyorum nedeni ise "sevdiğim insan" olmasıdır net. Kalp başka bir şey işte azizim gerçi sen bu konuda üstadsın kalkıp öğretecek değilim asla ama bizde de durumlar böyle. Saygılar... 🙋♀️
Aşk öyle bir şey ki, birbirinin kusurlarına değil güzelliklerine odaklanıyorsun. Güzellikler sayesinde o kusurlar tek tek yontuluyor. Birbirini tanıdıkça ondan bişiler öğrendikçe kendini düzeltiyorsun. Bunu onun için yapmıyorsun ama kendin için yapıyorsun. Bunu beni değiştiremezsin ya da ben böyleyim diye yanıtlamak çok çocukça bi hareket olur çünkü hepimizin kusurları vardır. Ve şuna dikkat edin ;Sizi siz olduğunuz için mi seviyor yoksa olmanızı istediği kişiye mi dönüştürüyor?