Yardım edin! kafam çok karışık, ayrılmalı mıyım?

Arkadaşlar merhaba. Benim bir derdim var. yaklaşık 1 yıldır devam eden bir ilişkim var, yalnız uzak mesafe ilişkisi. Farklı şehirlerde okuduğumuz ve yaşadığımız için sadece 2-3 ayda bir görüşebiliyoruz. Bugüne kadar 5 kere falan görüşebildik. Onun dışında ilişkimiz uzaktan yürüyor. Her ilişkide olan küçük çakıl taşları dışında ilişkimizde problem yok gibi. Yalnız..
Bu sene okulda yeni bir ortama girdim. Ortamda her türden insan var. 1 yıldır falan zorunlu olarak kaynaşıyoruz. Aralarından biri var ki hiç benimle uyuşmuyor. Ne sosyal-ekonomik düzeyimiz, ne alışkanlıklar, ne de başka bir şeyin uyuştuğunu söyleyemem. Uyuşan bir şey varsa az ucundan müzik zevkidir. Yalnız bu insanı çekici buluyorum. Hatta okul başında arkadaşıma bu gruptaki kişilerden bahsederken bu kişi için "Gerçekten çok çekici ancak asla anlaşamayacağım bir tip. Sene boyunca hiç konuşmam herhalde" diye bahsettiğimi hatırlıyorum. Son zamanlarda zihnim ve kalbim bana oyunlar oynuyor. Kendimi bu kişiyle ilgili hayaller kurarken buluyorum ve kendime çok sinirleniyorum. Hatta rüyalarımda falan bu kişiyi görmeye başladım. Sevgilime olan ilgim ise son zamanlarda zaten azalıyordu, iyice azaldı. Görüşmek için gelmeyi planlıyordu ancak kafam o kadar karışık ki bunu istemedim bahane uydurdum. Şimdi ben diğer kişiyle assssla bir şey olmayacağını da biliyorum. Hiçbir şekilde umudum yok hatta bir şey olmasını istemiyorum çünkü cidden bana göre biri değil. Bana göre olsa bile olmayız, olasılık 0 yani. Sizce ben sevgilimden ayrılıp kafamı toplamalı mıyım, bu şekilde onu kandırmış oluyor muyum? Bu yaptığım aldatmaya giriyor mu?:(
Yardım edin! kafam çok karışık, ayrılmalı mıyım?