Kaybetti için pişman olur çünkü hem sevgilisinden ayrılıyor aldatıyor çünkü onu eşiyle aldatıyor eşini de sevgilisiyle aldatıyor ikisinden de ayrıldığı için boşluğa düşeceği için aslında pişman oluyor karaktersizler
Aldatmaktan pişmanlık duyabilecek insan zaten aldatmaz. "Ben başkasıyla sevişmeyi merak ediyorum" veya "seninle sevişmekten sıkıldım" diyecek kadar dürüst, açık sözlü olamıyorsanız, aldatmak yerine ayrılın, daha iyi. Aldatmanın, ilişkinin ortasına bıraktığı bomba, yalan söylemek zorunda olmaktır, yalana maruz kalan kişinin aptal yerine konmasıdır. Doğruyu söylediğinizde, karşınızdaki kişiye kendi iradesiyle bir karar verme şansı vermiş olursunuz. Aldatan kişinin yakalandığında duyduğu pişmanlık, aldatmış olmanın pişmanlığı değildir, aldatılan kişinin gözünde değer kaybetmenin pişmanlığıdır.
Aldatmak ruhu yaralar. Yetişkin bir insan karşısındaki insana saygı duyuyorsa bunu yapmaz. Saygı burada yoksa ilişkide zaten o ilişkinin varlığı sorgulanır. Hayatı mutlu olacak şekilde yaşamak lazım, eğer sevmiyorsa partnerini, ayrılıp gönlünün istediği ile birlikte olmalı insan.
aldatmak insana yapılan en büyük hakarettir ağzından küçük bir söz bile çıksa hakarettir özür diler geçrsin aldatan da öncekini çantada keklik görür yakalanınca da pişman olur öncekini de kaybedeceği için
Bu çoğu kişide süreklilik alışkanlık haline geliyor fakat boşluk eksiklik duygusunu da beraberinde getirir.. kişi Bir süre sonra gerçek ve sağlam birşeyler yaşamak ister. Akillanirsa sorumlulugunu alır ilişkinin ama yok tam tersiyse yanında tutmaya bile değmez..