Hayır. Beni ne kadar seviyorsun? Diye bile sormam. Sevginin ne kadar büyük olduğuna sözler ile bir kanıt ya da ölçü getirmek tam bir sahtekarlık olur çünkü çoğu zaman abartılı sözler kullanılıyor. Bana olan tavırlarına, hal ve hareketlerine bakarım, bu anlamam için yeterli
"Biliyorum aslında kimse gerçekten sevmez kimseyi."
Çok pesimist bir cümle olsa da içten içe doğru olduğunu düşünüyorum. Belki de ben sevmek eylemini gözümde ilahlaştırıyorumdur. Herkes illaki hayatının bir döneminde aşkı tadar, yaşar. Acısıyla tatlısıyla. Fakat sevmek bambaşka bence. Kimi çok ilgi gösterdiği için, onun ilgisine hayran olur ve aşık olur. Kimi de gizemli geldiği için derinlerine inmek ister, merak eder hoşlanıp aşık olur. Çıkar bence biraz.. Sevgi ise, aşka benzemez. Tutkunun, heyecanın daha durağan döneme girmiş hali. Farz-ı misal, gerçekten seven insan; karşılık beklemez sevgide.. yıllarca, ölünceye dek o sevmese de onu sever bekler ve özler. Sahi bunu kaç kişi yapar? Bana kalırsa kimse. Elbet bir radde de insan vazgeçer, deli değil ya? Sevilme duygusu insanın doğasında vardır. Sevmeye sevilmeye açız ne kadar reddetsek de buna sırtımızı dönsek de yapamayız işte.. İşte bu yüzünden gerçekten seven insan bence yok, belki de vardır ama ben rastlamadım. Ancak alice harikalar diyarında olabilir. O yüzden soruya cevabımda, gerçek sevginin olmaması. Aşk olarak baz alırsam, kıyaslama elbette yaparım sevdiğim adam mı ben mi daha çok aşığız, düşlüyoruz birbirimizi diye.
Bu tatlı bir atışma kıyasıdır bana göre. -Seni seviyorum -Hayıırr ben daha çok seviyorum -Ya saçmalama, ben daha çok seviyorum -Gerçekten miiii 😄 Ciddi bir kıyaslama olamaz, herkes kendi duygularının yoğunluğu kadar vardır ilişkide. Az ya da çok bunun hesabı yapılmaz.
Böyle şeyleri düşünmeyecek olgunluğa eriştiğimi düşünüyorum.. +Aşkım ben seni çok seviyorum - Hayır aşkım bende daha çok + Acaba kim kimi daha çok kekliyor 😁😁😂😂
Bazen bazı konularda empati yaparız.. Ben olsaydım böyle davranırdım, bunu derdim ya da öyle davranmazdım deriz.. Sonra acaba benim onu sevdiğşm kadar o beni sevmiyor mu düşüncesi gelir aklımıza.. Şeytanın avukatlığı yapmak bir nevi..
sevgi olculecek birsey degil ki kiyaslama yapalim gozlerinden sozlerinden hareketlerinden ve davranislarindan zaten seni ne kadar sevdigi anlasilir ben senden daha cok seviyorum demek bana hakaret gibi geliyor
Yapabilirim. Bu özellikle yapılan bir şey değil ister istemez insan bunu değerlendirir. sadece duygusal ilişkilerde değil arkadaşlık ilişkilerinde de yapabiliyorum. Sonuçta kim hep kendinden veren tarafta olmak ister ki?
Ben bu tür kıyaslamaları yapmam da yaptırmamda. Belli bir olgunluğa erişmiş kişilerin. Bu şekilde kıyaslama yapıcağını da düşünmüyorum. Kıyaslamanın her türlüsüne karşıyım. Ne olursa olsun...
Bu hisse kapılabilirim belki ama yarış haline getirmem. Hangimiz daha çok seviyor, seni sevdiğim gibi sevemezsin beni vs bu tarz testlere ve kıyaslamalara lüzum yok.
Şimdiye kadar sevgimi kıyaslamayacağım birisi olmadı hayata.. Sevdiğim kadar sevilmedim.. Hep bi sevgiden şüphe etme durumlarım oldu.. Sonra netleşti, herkes kendi yoluna...
Soruyu "sevgilinizle veya eşinizle sevgilinizi kıyaslar mısınız?" diye okudum ilk başta 😅 noluyor diye korkmadım değil soruya gelecek olursak illaki bir taraf daha çok sever kıyaslamak saçma.