MD OLAN BİRİYLE EVLENİR MİSİNİZ? Maladaptive Daydreaming'e kısa bi bakış?

Arkadaşlar selam. Öncelikle 22 yaşındayım ve maladaptive daydreaming rahatsızlığım var. 2018 de fark ettim içinde bulunduğum durumun bir adı olduğunu ve o zamandan beri belli aralıklarla araştırıyorum. İlk başta bunun bir hastalık olduğunu düşündüm ve çok üzüldüm. Özellikle o dönemde Türkçe pek kaynak yoktu MD ile ilgili. Son zamanlarda baya popüler oldu. Youtubeda videolar forumlarda yazılar arttı. Doktorların çoğunun haberi yoktu. Bazı psikologların hala yok maalesef ama daha da bilinçli bir ortam var. Kontrol altına almayı denediğim bi dönem oldu ve başardım da. Liseden bi arkadaşım vardı uzun zaman onun da bu rahatsızlığı taşıyabileceğini düşündüm ve zincirlerimi kırarak ona konuyu açtım o bunu bir yetenek olarak görüyor ve kurtulmak istemiyordu bense zamanımı çaldığı için bırakmam gerektiğini düşünmüştüm. En bariz dezavantajları sizi ortamdan soyutlamak, zaman kavramınızı yitirerek tembelliğe itmek, tıpkı p*rn* veya mst gibi beyindeki gri maddeyi azaltmak gibi sayılabilir. Hayatın akışını etkilediği takdirde bir hastalık olarak görülebilir. Şimdi geldiğim durumda ise kafam karmakarışık buna kurtulmak istediğim bir şey olarak bakmak istemiyorum ama hayatımı etkilediği yerler var. Yine de olumlu yönlerini gözardı edemiyorum. Empati yeteneğiniz gelişiyor bi kere uzun yolculuklara bire bir modunuz düşük olduğunda kimseye ihtiyaç duymadan neşelenebiliyorsunuz. Aslında insanın o gerçeklikten kaçması da bu yüzden. Flörtüm olduğu dönemde neredeyse hiç MD yapmadığımı fark ettim ama bu sefer de onunla hayal kurmaya başlıyorsun. Forumlardan öğrendiğim kadarıyla asosyallik bu durumu kamçılıyor fakat gerçekten sosyal olmasına işi gücü kafası meşgul olmasına rağmen hala bu durumdan muzdarip olanlar da var. Belki yeterince sosyal değilim ama kesinlikle asosyal olduğumu da düşünmüyorum. Psikologa gitmeyi düşündüm ama yapacağım konuşmayı hayal etmekten öteye geçemedim.
İlk başlarda masumca hayaller kursanız bile yaşınız ilerledikçe ve hayallerinizin sınırı genişledikçe işin cnsel tarafı maalesef ki artıyor. En kötüsü de durdurmak istemiyorsunuz.
Şimdi daldan dala atlayarak özetlemeye çalıştığım bu konuyla ilgili sorumsa şu; siz eşinizin/partnerinizin MD olmasına ne gözle bakardınız? Çünkü beni bu konuda en çok endişelendiren şey geleceğe yönelik. Bir ilişkim olduğunda sorunlarla başa çıkmak yerine ya yine hayal dünyasına kaçarsam? Örneğin MDde hayal kurarken sizi doyuma ulaştıran birini hayal edersiniz veya siz yönlendirdiğiniz için karşı taraf tamamen isteğinize göre hareket ediyordur ama gerçekte böyle olmayabiliyor. İnsanlar evliliklerini bile bu yüzden bitirebiliyorlar. Hayal dünyasıyla gerçeğin uyuşmadığı her konuyu kabul ediyorum ve görüyorum fakat konu cnsellik olunca endişelenmeden yapamıyorum. Siz böyle biriyle olmak ister miydiniz? Sınırsız hayal gücü olan biriyle. Yoksa siz de bunun hastalık boyutunu düşünüp olmasa daha iyi diyenlerden mi olursunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
MD hakkında bilgisi olanlar ne düşünürsünüz bu konuda?
Güncellemeler
+1 yıl
MD hakkında diyeceği olan var mı? yok mu arttırann 😅😅
MD OLAN BİRİYLE EVLENİR MİSİNİZ? Maladaptive Daydreaming'e kısa bi bakış?