Arkamda bir ailem olmadığı için evlenmeyi düşünmüyorum. Kendime haksızlık mı ediyorum?

bu hayatta neyden korktuysam onunla imtihan edildim. benden tavsiye anlattığına göre 2 ablanın sorunu ekonomik özgürlüğü olmaması. okulunu bitir. hayatında biri varsa dahi para kazanmaya başlamadan önce evliliğe girme. inan ki cebinde paran olursa sana kötülük yapacak insanı umursamaz arkanı döner gidersin. bu hayatta tekiz ailen sana çok destek çıkan insanlar olabilirdi ve bugün bir kazada kaybedebilirdin sırf bu korkuların yüzünden hayatına kimseyi almayacak mısın? paranı kazan, tanı eşim diyeceğin insanı. Ekonomik özgürlüğün olduğu sürece gerçekten özgürsün ve kendini sev her zaman kendinin daha değerli olduğunu kendine hatırlat. kendine nasıl davranırsan karşındaki insanın sana o şekilde davranmasına izin verirsin. Kendine yukarıda yazdığın kötü olayların hak olabileceğini düşünme. Hatta şanslı say kendini önünde 2 örnek var. okumayı seçerek farklı tercihler yapan biri olmuşsun bile. Tercihlerinde, bir insanı ölçüp tartarken nelere dikkat etmen gerektiğini biliyorsun en azından. Önünde güzel yılların olsun :)
Aslında haklısın. Bu devirde herkese de güven olmuyor. Ben de kızlara güvenmiyorum mesela. Ne zaman evlenme muhabbetini düşünsem hep şunu düşünüyorum "Benimle birlikte olan kız, beni gerçekten sevdiği için, ömür boyu benimle olmak isteyecek kadar beni delice sevdiği için mi yoksa sadece maddiyatım için, beni kullanmak için, bir maşa niyetine, çıkar uğruna beni kontrol altına almaya çalışıp özgürlüğüme düşkün yapımı kısıtlamak için mi benimle birlikte oluyor?"
Sonra da umursamıyorum çünkü kızlara güvenmiyorum ki neden umursayayım. Hayatımda bu soruları aştığım ve beni gerçekten sevdiğine emin olduğum tek bir fedakar kız vardı. Onun dışında niye birisine güveneyim ki?
Şimdi şöyle ki ailemizi secemeyiz evet ama kendi kaderimizi belirleye biliriz..
Daha çok gençsin önce kendi ayaklarının üstünde dur ekonomik özgürlüğün olsun sana denk biri olsun hayatında bunlar çok sonraki olaylar.
Aile bu atsan atamazsın satsan satamazsin kendini o kadar soyutlama ailevi durumları değiştiremiyorsan üzerinde düşünmeye gerek yok. Sadece eğitimine odaklan bu senin içinde bulunduğun durumdan kurtaracak yegane yol ve ışık.
Ve kendi ayaklarının üstünde durmazsan ve biriyle evlenirsen nelerin olabileceğini gösterecek örnekler var gözünün önünde. sen her şeye rağmen önce kendi paranı kazanmaya bak geriye kalan her şey zamanla hallolur
Cevap
78Cevap
Ilk basta kendinle gurur duymalisin , herseye ragmen okuyorsun kendi ayaklarin üstünde durmaya calisiyorsun , ilk hedefin meslegini eline almak olsun insallah. Evlilik konusuna gelince hersey olacagina varir ablalarin evliligi böyle diye seninde böyle olmak zorunde degil ilk önce bunu cikar aklindan. Allah elbet karsina dogru insani cikartiktan sonra aileye ihtiyacin yok. Sana iyi gelmeyen insanlardan uzak dur bu aile bile olsa. Sen artik kendini düsün kendi kuracagin aileni. Allah insallah yüzüne güler ve sana koca yürekli anlayisli seni el üstünde tasiyan bir es nasip etsin.
Beyler sorudan da anlasilacagi uzere para cok onemli ne ekonomik ozgurlukmus havadan gecilmiyor hahah evlenme bence de hayatini zehir edersin bi aptalin sozuyle mi hayatina yon vereceksin sonuna kadar parani kazanir emekli olur gider yalniz basina olursun ne de olsa para her kapiyi aciyor it gibi pesinde kosanlar cok olacaktir hic birine evet deme unutmadan birine karsi duygusal seyler hissetmeye basladigin andan itibaren evlilik dusuncesi olmasa bile o yola veya evli ciflerin yasadigi hayata bir baglamda ufak bir adim atmis oluyorsun aklinda da bulunsun sadece evlenmemek degil mesele bunun bir suru yolu var dost hayati flort uzaktan hepsi evli olmamanin sadece imza atmamanin formalite icabi olmayan kagit uzerinde olmayan pratikte ayni olan hali
Arkasında Ailesi olmadığı için evlenmeyi bir Kurtuluş olarak gören kişiler de çok ve genelde bunu Kurtuluş olarak görüp evlenen kızlar maalesef evlilikleri ailen senin Ablanın veya ablalarının yaşadıkları gibi oluyor hayatları Aynen ablaların ki gibi olmaya devam ediyor O sebeple bu ülkede evlenmeden önce bir kadının güçlü ve Kendi Ayakları üzerinde durması gerekiyor Sen bir şeyleri başarıp kariyerini elde edip Bu aşamadan sonra evlilik yolunda Bir adım atarsan o zaman her türlü mutlu olursun Çünkü erkekler genelde kendilerine muhtaç olarak gördükleri ya da zayıf olarak gördükleri kadınlar üzerinde karakter testi yaparlar yani Kendi gerçek karakterlerini ortaya koyup her türlü pisliği maruz görürler
Aile olmadan evlenmek zor çünkü destek yok. Güvenip, fikir alacağın birileri yok. Haliyle ister istemez vazgeçiyorsun. Böyle düşünmene gerekte yok. Çünkü kaderindeki insanla daha tanismadın. Umutsuz olma.
Elbet isteyen olur sadece her isteyene ever dememek gerekir
Bende oyle düşünüyorum ama Allah buyuk umudunu kaybetme kalbini temiz tut 🙏🙏🙏
böyle düşünme bence allah hayırlı bir eş çıkartsın karşına herşeyden önce. elbette ailen bir kısmet çıktığında arkanda olacaktır elbet. ama. ekonomik sorun yüzünden arkanda olmuyorlarsa. bu durum sende yok şayet bende bu durum içindeyim. ailenin korkak olduğunu düşünüyorsan. yanılıyor olabilirsin. sonuçta anne ve baba evlatlarının zor durumlarında arkasında olurlar.
Okulunu bitir mesleğini icra et ayakları yere basan sağlam güçlü biri olursan hiç bir şey olmaz uygun bir aday bulunca aileni yok saymadan evlen ama ailene karşı da eşine karşı da güçlü geri adım atmayan biri olduğunu göster olumsuz şeyler kafanı karıştırmasın Allah seni iyilere denk getirsin
Okumakla en doğru seçimi yaptın. Zamanla seni gerçekten sevecek insan çıkar. Evlenmek zorunda değilsin. Evlilik toplum baskısı sadece. Kimse bayılarak evlenmiyor.
İşini eline al paranı kazan gerekirse ayrı bir eve çık hayatını yaşa yalnız kardeşlerine sahip çık helede şiddet gören ablana kimse şiddet haketmiyor. Ayrıca onlarında okumasına belki vesile olursun. İyi günler dilerim.
Evlenmek, arkanızda bir aile olup olmamasına bağlı değildir. Evlenmek, bir insanla aynı hayatı ve hayatın size göstereceği her şey için hayat arkadaşlığı çerçevesinde, ölene dek sürdürmeyi birbirine söz vermiş iki insan arasında gerçekleşen bir olaydır. Sizin evlenmiş olmanız aslında arkadaşlarınızı, ailenizi ya da sevdiğiniz herhangi birini asla ilgilendirmez. Etrafınızda anne babası tarafından evlenmesi arzu edilen şahısların bolluğu size yaşayan anne babaların talepleri üzerine kurulu olduğu düşüncesini getiriyor olabilir. Evlenseniz de evlenmeseniz de aslında bu hiç kimseyi ilgilendirmeyecektir.
katılmıyorum
ablan kaçarak ailene haksızlık yapmış
ama yinede ailen ona sahip çıkmalı
diğer ablanda evli eşle koca arasına girilmez
bu gün kavga ederler yarın barışırlar
bu işler böyledir
kimse kimseyle zorla evlenmiyor
güveneceğin dürüst birini bul sende evlen
sonuçta cinsellik ihtiyaç ve
bir yuva kurmak herkesin hakkı
bence önce ekonomik özgürlüğünü elde et hem evlilik öyle kolay olacak bir şey değil senin yerinde olsaydım ekonomik özgürlüğümü elde edünce ailemi terk ederdim ablalarıma yardımcı olmaya çalışırdım (yardımcıdan kastım boşanmalarını sağlamak ve onlara maddi açıdan iş bulabilmelerinde yardımcı olmak tabi ne kadar mümkün bilmiyorum) ve evlilik öyle ben evlenmek istiyorum diyip tanımadığın bir adamla bir anda evlenmen değildir (görücü usülü falan olmadığı sürece) eczacı olursun ve o zaman kadar birisiyle tanışırsın güvendiğin tanıdığın bir erkek ailenin yobazlığından faydalanmaz bence sonra evlenirsin tabii kendi düşüncem bunlar
Öncellikle eczacılığı bitir ve kendi ayakların üzerinde dur. Ondan sonra kimsenin desteğine (en azından maddi olarak) ihtiyaç duymacaksın. Seçmiş olduğun kişi, ailenin zaaflarından faydalanan biri ise zaten doğru birini seçmemişsin demektir. Bu hatayı genelde evde kalma korkusu yaşayan kızlar yapıyor. Yıllarca bekle demiyorum ama en azından sevebileceğin ve anlaşabileceğinden emin olduğun biriyle evlen.
Fazla yazınızı okumadım. Ama bende bayağı egitim aldım. yaklaşık on üniversitesi bitirdim. 3 master farklı alanlarda. bir tane kadini ikna edemedim. sorunum neydi ki? üstümde elbise yoktu. altimda araba. bir yaşta karar verdim. kadını o kadar istiyordum ki! ama izinsiz dokunamazdim! aglama krizleri, ... vs. artik kadina olan isteğimi sonlandırmak! intihar etmeyi düşündüm yemedi. araştırdım google akademiden.. çeşitli ilaçlar buldum. depo provera, lucrin asetat. vs. en uygunu bütçeme depo prove ra idi 3 kutu aldim hormon ilacı. kendim enjeksiyon uyguladım. 3 kutu çektim bastim. simdi 3 aya bir alıyorum kullanıyorum. briaz kalp ve iskeleti sorunları yaşıyorum. dişler dökülüyor. zaten bem de ölümü istiyorum. erkeklerle birleştirme yasadim 20 25 kere. simdi kadında kaçıyorum. saygısızlık yapmamak için basimi egiyor gönderiyorum.
O kadar üniversite bitirdim diyorsun üstün basın neden yoktu araban neden yoktu.. o kadından sonra erkeklerle mi görüşmeye basladınız
Neden kadınlardan kacıyorsun
Bu sel olabilir diye yağmur yağmamasını istemek gibi bir şey..
Diyorsun ki eczacı olucam..
Bu mesleği icra edenler "hepsi olmasa da" arasında iyi aile terbiyesi almış insanlar mevcuttur..
Zaten birini iyice tanımadan hayatınızı birleştirmeyin..
Ve ailesine bakmadan, tanımadan da evliliği düşünmeyin..
Bunlar tamamsa korkmayı gerektiren bir durum olmaz..
#Vesselam
Ne alakası var ki? Sen güçlü olduğun sürece kim sana gelip de ezmeye kalkabilir. Zaten hayatına aldığın kişiyi de görüyorsun az çok ve sen güçlü olduğun süreçte sana karşı ters bir hareketini gördüğünde vazgeçer ve bırakırsın. Kendine haksızlık yapıyorsun
Hayir ediyorsun haksızlık. İnsanın kişiliğine bağlı. Benim de annemin başına biraz bu durum geldi. Annem de ekonomik özgürlüğünü ele alınca babamın bazı tavırlarına karşı geldi. Bu durumdan tüm aile iyilestik. Benim de etkim var sende evleneceğin adamın kişiliğine dikkat et. O bu şu şöyle yaptı böyle oldu diye kendi nasibinden vazgeçme.
Dusunebilmek guzel birsey , bazi insanlar bunuda yapamiyor. Bu kosulda tecrubeli olan ve en cok guvendigin kisilerden fikir al. Ve insanin en cok guvenecegi kisi eger bekarsa anne babasi kardesleri dir. Onlara birde sor ona gore harket et
Seninle aynı durumdayım kendi ayaklarının üzerinde durabilecek olman çok güzel bir şey inşallah. Tek sorum şu olacak ona göre cevaplandıracağım ; Evlenmeyi gerçekten çok istiyor musun yoksa bu senin için meraktan öteye gitmeyen bir şey mi?
Okulunu bitir, çalışmaya başla. Elin ekmek tutmadan evliliğe yaklaşma. Para kazandıkça kendine güvenin gelir. Ailen arkanda olmasa bile eşin bunun farkında olur, sana eziyet edemez. Etse bile zaten maaşın var çeker gidersin. Ne aile ne koca..
Ailen karışmamakta haklı sonuçta kendi tercihleri 😏 Doğru kişiyi seçmeyip ya da ailenin dediği kişiyi seçmeyip sonrada suçu aileye atmak yani samimiyetsizliktir kendini hatasız olan olaylarda sürekli başkalarını hatalı görme psikosuzudur.
anlaştıgın, sevgi besledigin biri olursa evlenirsin neden olmasın. ekonomik özgürlügün elinde olmadı yolarınız ayrılır. kimse ayrılmak için evlenmiyor ama hayat şartları bu olmadı boşanırsın. ayrıca eşin olacak kişi ablalarının gördüğü psikolojik ve fiziksel siddeti sana yapamaz. neden mi çünkü ekonomik özgürlüğün elinde :) bu kadın bana muhtaç degil düsüncesinde olacak adam.
Öncelikle merhaba,
Ailenizle ilgili konudaki endişelerinizi anlayabiliyorum. Zaman zaman önümüzdeki emsaller, yani kardeşlerinizin yaşamlarında maruz kaldığı durumlara karşı ailenizin tutumu; sizde hayal kırıklığı, yalnızlık ve arkanızda bir aile figürünün eksikliği olarak algılanmış gibi görünüyor.
Hayatımızda, spesifik yaşantıları bütüncül algılama ve parçayı bütünmüşçesine algılama gibi bir bilişsel hata içerisinde olabiliriz. Bu bilişsel çarpıtmalara biz “Aşırı Genelleme” deriz. Sizin durumunuza entegre edersek, “Ailem, kardeşlerimin evliliğinde yaşadığı problemlere kulak tıkadı, kesin ben de aynısını yaşayacağım” veya “ Evlendiğimde benim başıma istemediğim bir durum gelirse ailem bana destek olmayacak.” gibi düşünceler içerisinde olabiliriz.
Bu düşünceler, maalesef bizim çaresizlik, hayal kırıklığı, yalnızlık, izole hissetme gibi duyguları hissetmemize sebep olur.
Bizler düşüncelerimizin tamamının, bütünüyle gerçeği yansıttığı yanılsamasına varabiliriz, ancak işler her zaman öyle olmayabilir. Öyle olmadığına kanıt diyecek olursanız, siz kardeşlerinizin çizdiği rotadan gitmemişsiniz, eğitim yaşantınızda, geleceğinize sosyal ve ekonomik yönden yatırım yapabileceğiniz adımlar içerisindesiniz. Bu oldukça önemli. Aynı rotadan giderek, farklı bir sonuca varmak mümkün değil, ancak siz mümkün olabilecek sağlıklı ihtimalleri seçmeyi tercih etmişsiniz.
Her ne kadar bugünkü kaygı verici duygularınız gelecekle ilgili çıkarımlarınızı negatif yönde etkiliyor gibi görünse de siz kardeşlerinizden bambaşka dinamiklere, mizaca, karaktere, duygulara, eş seçimine, tercihlere sahip bir bireysiniz. Aynı anne babadan doğmanıza rağmen…
Emin olun bu durum, farkındalıkla ve sağlam bir dinamiğe dayalı bir şekilde seçimlerimizi etkilediği takdirde benzer döngüleri yaşamamız pek gerçekçi olmayacaktır. Bunun için seçimlerimizin negatif dönütleri olsa dahi buna bir öğreti olarak bakmak ve yaşantılarınızın iyi ya da kötü doğru ya da yanlış size özgü olduğunu unutmamak ve kardeşlerimiz dahi olsa kıyas tuzağına düşmemek gerekir.
Sevgilerimle 🙏🏻☺️