Kıskançlığın azı da, çoğu da güvensizlikten doğar. Hem kendine, hem partnerine güvensizlikten. Yetişkin insanların birbirine giyim, sosyal yaşam, sosyal ilişkiler, gezmek, eğlenmek gibi konularda sınır koymaları, partnerin iradesini hiçe saymak, partnere bekçilik yapmak demek. Yetişkin insanlar kendi sınırlarını kendileri belirleyebilirler, partnerinizin kendisi için belirlediği sınırlar size uymuyorsa ayrılırsınız. Örneğin çok mu sosyal, çok mu kızlı erkekli ortamlarda eğleniyor, bunu değiştirmesi için baskı yapmak, arıza çıkartmak partnere hükmetmek demek. Kabul ediyorsanız edersiniz, etmiyorsanız ayrılırsınız. Partnerinizi özgür bıraktığınızda, gerçekten birliktelik yürütebilecek iki kişi olup olmadığınız anlaşılır. Partnerinizin giyimini kısıtlayıp arıza çıkartmak yerine, daha kapalı giyinen biriyle sevgili olursunuz. Partneriniz de sırf siz öyle istiyorsunuz diye sosyal hayatını veya giyimini değiştirmek zorunda kalmaz. Güveniyorsanız, kararlarına ve seçimlerine de güvenmelisiniz.
Değişir. Seni sever ama sana zarar gelmemesi için, koruma içgüdüsü vs diğerlerinden kıskanabilir. Güvenmediğinden de kıskanabilir tabi. Ama kıskanmak en azından önemsemektir bana göre aşırıya kaçılmazsa kötü bir şey değil.
Şimdi kıskanma ile takıntılı davranma şeklini ayırmak gerekir. Seven insan sahiplenir. Bir başka karşı cinsin yazmasını, bakmasını kıskanabilir bu normaldir. Ama kıyafetten hemcins arkadaş çevresini kıskanmak takıntılı olmaktır.
İkisi de kıskanır.. Bunun ayrımını iyi yapmak lazım.. Ben ilgili olduğum insanı kıskanırım mesela.. Güven konusunda kendimden zaten şüphe etmem ilişki içindeysem.. O'na da güvenmiyorsam zaten ilişmem..
Kıskanmak erkek kıskanır her zaman kadın kıskanır her zaman .. kıskandırmak için çabaya girende bu işte en slgı o Çok seven belki kaybeder sevdiğini karşı taraf ne kadar görüyor sevgiyi ne kadar hak ediyor bilinmez hak edene sevgi yükü verilmeli hak etmeyene sevgi verilmesi demek solmuş güle su vermek gibidir
Kıskançlık bir ruh hastalığıdır, güven de olsa sevgide olsa yine bitmez geçmez.. Hele birde özgüveni eksik biri ise kıskançlık had safhadadir.. Güven zaten sevginin bir ayağıdır...
aşkın fıtratında kıskançlık vardır olmaz sa olmazı dır, güvensizlikle alakası yok hayvanlar da kıskanıyo ama öz güvensiz veya eşine güvenmeyen bir hayvan duymadım daha.