Önceden evlilik düşünmüyordum. Hep karşımdaki evlilik isteyen maddi manevi kendini tamamlamış kişiler vardı ben istemiyordum. şu an evlenmek istiyorum ama karşıma bu seferde ciddi ilişki yaşamak istemeyen ya da evlilik için şu an maddi manevi hazır olmayanlsr geliyor. Napmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Evlenmek istiyorum ama karşıma genellikle evliliğe hazır olmayan erkekler geliyor peki neden?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bende artık evliliğe endeksi yaşamıyorum belirli bi süre sonra içindeki o istek gidiyor
Bende başta yoktı şimdi var ama kaybolsun da istemiyorum çünkü o da olabilir her şeyimi kendim yapıyroum mutluyum böyled3
İşin gerçeği insan aradığını bulamıyor eskisi gibi sosyal hayat da yok corona dan sonra zorlaştı sanki
Evet birde herkes kendi rahatını bozmak istemiyor. Önceden sevmek sevilmek güzel bir durumken. şu an ne gerek vardı. Ne işimiz var modunda insanlar
Ben şahsen gerçek sevgiyi göremediğim için uzak durdum etrafıma bakıyorum hep yapmacık evlilikler neden bende böyle evlenim düşüncesi oluşuyor ama sen yinede değerlendir içinde o istek varken
Aynne benimde iş hayatımdaki çevrede mutlu evlilik ya da aşk evliliği yok maalesef yani biraz daha tecrübe kazandıkça evliliktwb uzaklaşmaya başlıyorsun bu korkutucu
Öyle basit olmamalı tamam aşk oluyor evleniyorlar sonra aşk bitiyor her şey bitiyor çünkü gerçek sevgi yok kimse kimseyi anlamaya çalışmıyor kavgadan tut aldatmalar başlıyor izledikçe kaçıyorum
Maalesef şu an o kadar basit durumda. Önemli olan basit yaşamamak zaten bizde basit yaşamayalım diye bekliyoruz ama bu seferde yalnızlığa alışıyoruz
Ben çevreye de çok baktık açıkcası ister istemez etkiliyor düşünceleri. Aslında kendi kaderini kendin belirleyip yaşamak gerekiyor ya sonunda gerçekten mutlu olmak var ya da onlar gibi geçici olur.
Aynen bakalım zaman hangisini bizde verecek
Zamanla hiç bir şey olmaz sen biraz da kendin belirlemen lazım adım atmak varsa içinde
Evlilik adayını sosyal medyada aramayı kesip halana teyzene söylemelisin.
Sosyal medyada aramıyorum zaten. Bu arada halam teyzem işlerini de pek doğru bulmuyorum
Aracı olmadan çok saygılı münasebetler kuramayabilirsin. Direkt temas kurduğunda erkekler tek seçeneğin kendisi olduğunu düşünmez ve ne konuda işe yarayabileceğine bakarlar.
Yani zihniyeti bozuk erkekler için dedipin geçerli
Yani zihniyetler genel olarak bozuk maalesef, gelenekleri yok ettik ve yeni ahlaki kavramlar diye bişey yok. Şimdi hatunla konuşuyosun ama sosyal medyasında birsürü kişi ekli örneğin, kimi eski iş/okul arkadaşı, kimi öğretmeni, kimi akrabası, kimi öylesine diye cevap alıyosun. Bu durumda çokta seviyeli davranmak kendimize saygısızlık oluyo en başta.
Yani bilmiyorum geçmişi ne kadar ilgilendirir insanlar ne kadar geçmişibi doğru söyler bunu bilemeyiz. Ama kendin konuşmadığın bir insanlada olmuyor
Ya geçmiş ayrı bişey ve ona belli bir yaşa kadar takılır erkekler. Ama gelecekle ve kırmızı çizgilerle ilgili ben şahsen anlaşamıyorum kadınlarla. Kur'an kursunda öğreticilik yapan hafız kızla bile yakınlarımın ısrarıyla görüştüm, yok arkadaş kabul etmiyo dışarıya açılan kapıları kapatmayı. Hemde kadın erkek ayırmadan tamamen karşılıklı şekilde teklif ediyorum, daha sosyal medyayı çok aktif kullanmayı düşünmüyorum, fotoğraf paylaşımı asla olmamalı derken yüz ekşiyo.
Bende senin gibi düşünmüyorum ama saygı duyarım. Umarım senin gibi fikirlere sahip senin anlaşacağın biri çıkar karşına
Yani çıkarsa ekime çıkmazsa kasıma moduna girdik artık :D Allah herkes için hayırlısını versin. Bir iki yıl yüzümüzü güldürüp sonrasında yıllarca karşılıklı mutsuzluğa sebep olacak bir maceradansa dertsiz başımızı derde sokmaya gerek yok.
Aynne çok haklısın güzel olsun istiyoruz umarım öyle olur🙏
Evlilikte maddi yüklerin %90'ı erkeğe bindiriliriyor o yüzden çoğu erkek hazır olamıyor haklı olarak
Yani bende hak veriyorum. Zaten sorun şu ki benim düzenli bir mesleğim var ama karşıma çıkan benle yaşıt erkeklerin daha düzenli bir meslek hayatı yok
Öyleyse farklı tabii ki de evleneceğin kişinin düzenli bir mesleği olmalı gelecek vaat eden bir işi olmalı sonuçta aile kuracaksın geleceğini sekillendireceksin
Yani ama bu seferde işte onların düzeni yok çok farklı ya ben istemezkeb karşımdaki insanların işi evi arabası vardı şu an ben istiyorum çok iyi mesleklere mensuplar ama işleri yok
Evlilik istediğini ilk konuşmada belirt cilve ve evliliği sevdir karşındakine sürekli bebek severken fotoğraf at falan :)
Hiç tarzım değil ama cidden birde istemeyen insana bu şekilde ikna edemzsin bence
:) ben içtenlikle boyleydim ve eşim bana ilk tanıştığımız gün evlilik teklifi etti ben 5 yıl sonra kabul ettim başka türlü maalesef kimse yaklaşmaz devir o devir değil
Yani zaten devir başka bir devir ama senin düşündüğün gibide olmıyor ki bu devirde onu bir kaç yıl önce birinde denemiştim boşa kürek çekmişim
İşte burada kaybediyorsun benim düşündüğüm gibi olmalı ve bunu psikolojine yer etmelisin ağır olmalısın zor olmalısın ama bir o kadarda tatlı cilveli zarif benden sadece tavsiye
Teşekkür ediyorum tavsiyen için bunlar bende bulunan şeyler ama doğru kişi değilse karşındaki işe yaramıyor inanki
kararını gözden geçir
Nasıl yani?
evliliği düşünmüyorken düşünmeye karar vermişsin ya. tekrar mı gözden geçirsen diyorum
Düşünmesem mi
görüyorsun sen de. üstüne bir şey dememe gerek var mı
Sanssizsin sen arkadaşım
Çoğu konuda şanslıyım amma lakin aşk konusunda gülmedi
Umarım aşk konusunda da güler kişiliğine karakterine ayak uydurabilecek birisi çıkar karşına tanimasamda seni kişiliğin ve karakterin değişmeyen özelliklerinde o yüzden soyledim
Teşekkür ediyorum çok incesin her şey gönlünce olsun seninde🙏
Teşekkür ederim 🙏🙏🙏
Oluruna bırak
Bıraktım ve karşıma bu tarz insanlar çıkıyor
Bir anda istediği gibi birisi zaten çıkmaz insanın acele etme
Acelem yok ama biraz yoruldum bu konuda sürekli yanlış insan çıkmaz ki
Yanlış olduğunu gördüğünde hayatından çıkartarak yoluna devam edeceksin başka bir yolu yok zaten
Öyle yapıyorum ama bu seferde şans vermekten uzaklaşıyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun
Teşekkür ediyorum sizinde
Teşekkürler hayırlısı
Nasibin seni başka bir yerde bekliyor demek ki
Nasibini bekliyorum ama gelmedi gibi
Sadece iyi bak etrafına o seni bekliyor
Bakalım bakalım
Tam olarak beni anlatmisin
Sende mi öylesin şu an
Maalesef 25 oldum ama karsima cikanlar hep uzatmak isteyenler ciddi anlamda kimse olmuyor
Umarım sende istedipin gibi biriyle en kısa zamanda karşılaşırsın🙏
Umarım
Yaşınız kaç
27 yaşındayım
Güzel yaş, evlenmek iyidir
Bakalım evlenebilirsek