Bence yaş kriter değil, bazı kişiler 20 yaşında olgunlaşır, bazı kişiler 50 yaşına gelsede olgunlaşamaz. Yani yaş ile değil kişinin kişiliği karakteri ile ilgili bir durum bu bence. Ama yinede ne kadar olgun olunursa olunsun günümüzde 30 dan önce kadın ya da erkek farketmeksizin evlenmesinler bence ya da 28 30 en erken evlilik yaşı olmali. Daha öncesi erken hayatı yaşamak görmek gerek..
Ben 27 yaşımdayım, cok şımarık büyüttükler beni, böyle olmaz dedim tek başıma eve çıktım 4 ay önce bir kedi bi de kopek sahiplendim ve bütün bunları yarın öbür gün evleneceğim zaman karşımdaki insana istediği şeyi verebilecek yeterliliği sahip olabilmek için yaptım, geliştiğime de inanıyorum bana soracak olursan da kesinlikle 30 dan önce evlenmeyi düşünmüyorum çünkü o evliliği yurutebilcegimi düşünmüyorum ve emin ol etrafta benim yaşımda olup böylesine yetersiz bir sürü insan var o yüzden 30 yaşa bakman senin için daha iyi olur
Asla evlilik yapılmaz 30 bile bana düşük geliyor en az böyle 32 ya da 33 filan olması lazım bunların altı çok çocukta mesela bugün sınıfta Aydık tamam mı hoca yerimi değiştirdi neyse erkeklerin arasında bir yere oturdum oraya oturunca dedim ki Allah‘ım iyi ki ben benden daha büyük bir adamı seviyorum yani ben bu yaştaki bir bebeğe aşık olsaydım ne yapacaktım erkekler gerçekten çok geç olgunlaşıyor
Evlenilmez tabi çocuk mu büyütelim, kendimize zaman mı ayıralım? Trip çekilmez ya küçükler çok trip atıyor bir de. Çocuk çocuk hareketler de almış başını gider artık ben de sinirden giderim. Hiç uğraşamam küçükler ile.
Evlenmeyin abi o zaman haha size zorla mı evlenin diyorlar :D
Sana göre evlenilir bir başkasına göre evlenilmez. Evlenmek istemiyorsan evlenmeye bilirsin bu senin tercihin :D
Ne 30 yaşından üstünde adam adı altında 5 para etmez kişiler gördüm. Ne 30 yaş altı adam gibi adamlar gördüm. Bu yaşa göre değil. Entelektüellikten, bilgiden zerafetten, ahlaktan belli olur..
Evlenmek ve yuva kurmak niyetinde biri ise ve yeterince olgunlaşmis ise neden evlenilmesin? Tabi gunumuzde kadınlar da erkekler de daha geç olgunlaştığından 30 yaş altı birçok erkek evliliğe hazır olmadığı halde aileleri tarafindan zorla evlendiriliyor. O durumdaki erkekle evlenilmemeli tabi ki.
Evlenilir ama 30 dan en fazla 2 yas kucuk olabilir, 28-29 yasta iyi. 28 den sonrasi akillaniyor oncesi hala cocuk. Ne kadar olgunum deselerde degiller. 28 yas 30 yas sendromunu dogurdugu icin en azindan 28-29 olmasi lazim ki kafasi calissin diye dusunuyorum.
Yaş önmli değil diyenler sahiden tecrübesiz olan arkadaşlardır. Tabi 30 una gelen her erkek tamamdır, olmuştur demek de değil. Kesin bir çizgi olmamakla birlikte belli bir olgunluğa gelmk hem bayanlar hem erkekler için biraz yaş almayı gerektiriyor (bence). Bana göre bi kadın 24-25 erkekse 27-28 den evvel genelde olgunlaşmıyor. Bu yaşların altı zor ama bu yaşlara gelip hala çiğlikler yapanlar da var (istisnalar müstesna tabi)
30 yaşından büyük olup da düşünceleri temiz olmayan kişiler var bu yüzden pek yaşa takılmıyorum.
Olgunluk yaş ile değil, hayatın verdiği tecrübe ve kişinin idrak anlayışına bağlı bir şey benim görüşüm. Yoksa; 40 yaşına 50 yaşına gelmiş insanlar tanıyorum 25 yaşında ki kişide olan olgunluk, 50'li yaşlar da olan kişilerde de olmayabiliyor.
Yaşla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum, kadın ya da erkek 40 lı yaşlarda diyelim 30 lu yaşlarda bir erkekle ya da kadınla olabilir, erkek ya da kadın 40lı yaşlarda olsun 30 lu yaşlarda kadınla ya da erkekle olabilir, bu tamamen olgunlukla ve karşılıklı anlaşmayla alakalı bence…
Tabiki güzel bir düşünce fakat bir insan çevresine sunduğu saygıdan öte size olan saygısı özel olmalıdır kadını özel hissettirecek tartışma yaratmayacak alttan alıp onu mutlu edecek giyimine fazla karışmayacak gecenin bir yarısı kadın dışarıya çıkmak isterse onunla çıkacak eğlenip güldürecek maddi durumu ise iyiden de fazla olacak her kızın hayali bu ama üzgünüz TC sınırları içinde bütün stoklar bitti..
Neden evlenilmesin ki 🤔 önemli olan akıl yaşıdır bana göre. 35 yaşında olup da aklı daha 18 yaşında gibi olan erkekler de var... Yaşa bakarak evlilik kararı almak ya da almamak bana saçma geldi
Olgunluk düzeyini yaşla pek bağdaştıramıyorum aslında ben.. Bazıları 30 yaşında çocuksu hareketler sergilerken, bazıları da 20 yaşında erkenden olgunlaşmış olabiliyor.. Hayat şartları, çevresel faktörler ve yaşanmışlıklar önemlidir..
En İyi Cevap