Mantıkları duygularının önünde olduğu için ama bu söze katılmıyorum sonuçta çok kişiye aşık olsalar bile mantıklarıyla hareket ediyorlarsa zeki insanlardır bu kişiyle. Yani şahsi görüşüm, sırf az kişiye aşık oluyor diye o kişinin zeki olduğu anlamına gelmez :D
Çok basit çünkü farkındalıktan dolayı normalde derler ya çocukluk aşkınızı unutabilir misiniz diye ha işte neyi ne olduğu bilmeden ilk görüşte aşk çocukluk aşkıdır çünkü içinden gelir bi anda mantığını kullanamazsın ve hep de öyle aklının bir köşesinde kalır
Ama bir. şeyleri kavramaya başladıkça yavaş yavaş işin sonunu öngörebiliyorsun neyin doğru olacağını neyin yanlış olacağını kavrıyorsun ve mantığın gelişiyor bu sayede doğru insan kavramın kafanda daha da karmaşıklaşıyor (kriterlerin artması gibi)
3 tane kız olsun Normal ya da deneyimsiz mal erkek Güzel kızmış çok tatlıııı Güzel kız yaaaa saçları efsane Güzel kız dediğin kalçasından belli olur
Zeki erkek Kız fazla kıskanç anlayışlı olmasını beklerdim Kızın egosu gtünden büyğk aw Parayı nasıl harcayacağını bilmeyen bencil kız evlilikte sıkıntı çıkartır
Kısacası zeka sana aşkın arkasındaki detayları görebilme yetisi veriyor ve bu yüzden zeki insanlar sanki böyle mükemmelliyetçilermiş gibi algılanıyor halbuki aşkın yarattığı acıları çekmemek için böyle düşünüyorlar
Çünkü duygularının esiri olmadan önce bu kişi için mi akışa bırakmalıyım diye bir düşünüyorsun. Ben şu kafadayım; aşkı engelleyemeyiz evet, ama aşık olacağımız kişiyi seçebiliriz. Karşımda beni eksilteceğini düşündüğüm biri varsa duygularım daha da yoğunlaşmadan geri çekerim kendimi. Tercihlerim her zaman doğru muydu? Hayır. Ama en azından benim tercih ettiğim kişiler için duygularım kendini açığa çıkardı ve belki de daha az yorucu bir süreç geçirdim. Mutlu da oldum, üzüldüm de. Aşk yüzünden demedim, bunu ben istedim dedim. Çok zor duygusal bir şeyler hissetmem de bundan sanırım.
Zeki miyim orasını karşı taraf kendince yorumlar ama sevmekte zorlandığımı söyleyebilirim. Mantık yönüm biraz daha ağır basıyor bence o yüzden olabilir.
İlişkiyi farklı bir gözlemle gözlüyorlardır. Zeki insanlara göre aşk, sevgi gibi kavramlar aslında tamanen çıkar ilişkisi üzerine kurulmuş duygusal türevlerdir. İlişkiye başlamadan önce bir çok şeyi elimine ediyorlar. Mesafe, bir insanın iyi gelip gelmeyeceği vs böyle olunca aşk onlar için çölde serap halini alıyor..
Evet bencede aşk çünkü aslında aklu devre dışı bıraksada mantığı çalıştırıyor detaylıca düşünüyorsun sevsem zararlı çıkar mıyım oraya iyi bir ilişki çıkar mı diye vs
Öyle gördüklerine değil bildiklerini ve zaman geçirdiklerine aşık olurlar. Dikkatlidirler ve detaylara takılırlar gözlemleyerek giderler duygularını çok güçlü yaşadıkları için aşama aşama gitmeyi tercih ederler ve kendilerini daima kontrol edebilirler sonunda ağızlarına sicilacak olma ihitmali olsa bile duygularını üst perdede yaşamayı severler. İnsan ilişkilerinin ilk basamağı olan hoslanti bile pek çok insanın ve ilişkinin ölüyorum bitiyorumlu aşkından daha yoğun , tutkulu ve hissedilebilirdir.
Aşık olan insan aklı ile düşünemez. Zeka aşık olana kadar geçerlidir. Sonra insan kendini hiç yapmadığı şeyleri yaparken buluyor.
Bizim arkadaş çocuk dereceyle mezun oldu. Güzel işi vardı. Gitti hayatta yapmam dediği şeyi yaptı. Yaptığı da, kızın kapısının önüne benzinle adını yazıp kızın babasına yakalandı kamil 🤦
Zeki, akıllı kişiler detaylara çok önem verir ve büyük ihtimalle bir kusur bulur ve sevgisi belli bir noktadan itibaren azalır. Bazıları kafalarında oluşturduğu kişiye aşık olurken bazıları ise aşka aşık olurlar. Ayrıca çok daha zeki insanlar aşkın sarmaşık kökünden geldiğini, sarmaşığın ağaca sarılıp suyunu emip güneşini engelleyerek öldürdüğünü bilir. Aşkta insanı aynı şekilde yavaş yavaş öldürmeye uğraşır ama bedenimiz yaklaşık 3 yılda bu duruma tölerans geliştirir. Bu sebeple "aşkın ömrü 2,5 vaya 3 yıldır" denir.
aşırı kitap okuduğumuz için zekiyiz duygularımızı öldürüyoruz çünkü mantıklı düşünüyoruz o yüzden tepkisizim önce düşünüyorum
karşı taraftan hoșlansak bile cahilliğini anlarsam belki öğrendiklerimi ona öğretebilirim ama öyle öğrenmek isteyen biri değilse cahille evlenme kuyusuna inemem yani yoksa çatışma çıkaracak o olur
Doğrudur, çünkü seçiciyiz. Önceliğimiz bedensel tatmin değil. Bedensel dürtülerimizin güdümünde yaşamıyoruz. Konuşmak, dinlemek, anlamak, tanımak, anlaşılmak da istiyoruz. Birine karşı o büyülü çekimi, tutkuyu hissetmek için bedeniyle değil, ruhuyla tanışıp kaynaşmayı istiyoruz. Daha sayayım mı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gerçekten de çok doğru bilmiyorum yani umarım çok zeki bir insanımdır bu konuda mutluluk duyarım ama flört döneminde sadece bir kişiye aşık oldum o kadar yıl hiç mi ayran gönüllü olunmaz ama maalesef bazılarının hamurunda yok sanırım olmuyor hani kibirli kendini begenmiş bir yorumda bulunmak istemem ama buna zeki insanlar tanımına koyabilir miyiz bilmem zor insanlar diyebiliriz biraz fazla seçiciydim tip te önemli tabii ki herkes için ama karakter 1+ daha önemli
Gönül işlerine kalp bakıyo bildiğim kadarıyla, zaten o yüzden kalbimiz beyinden bağımsız çalışan bir organ. Kendisi de biliyor çünkü beyne bağlı olsa aşk denilen mantıksız olguyu beyne kabul ettiremeyeceğini
Ustume alinayım hemen. Aşık olursam beynimi bi kenara bıraktigim icin cok savunmasizim ve çok kolay zarar goruyorum. Bu yüzden doğru insan olduguna kendimden emin olmam gerekiyor. Buda çok seçici olmanı ve zamanını ciddi anlamda çalıyor.
Ne istediklerini, neyi sevip neyi sevmediklerini, nasıl bir ilişki istediklerini bilirler. O yüzden seçici davranırlar. Mutluluk onlar için deneyip görülecek bir şey değildir. Emin olmadıkları bir ilişkiye adım atmak istemezler.
İnsanlardan kusurları bulduklarından ve güven eksikliğinden bende mesela şıp sevdiyim kimseyle çıkmadım beni ona bağlayan etkilenmem gerek o zaman çok bağlanırım mesela gitar çalmak şiir yazmak gibi
Aslında burada denmek istenen, sevgilisi olmayan insanların, kendini zeki bahanesi ile avutmasıdır. bir sevgili bile yapamadığına göre pek de zeki sayılmaz.
Zeki insanlar ileri görüşlüdür analiz etme yetenekler fazladır. Ayrıca Zeki insanların kendini koruma güdüleri daha fazladır. Soğukturlar yapı olarak ve bu da sevmeyi zorlaştırır.