Arkadaşlar ailenizde baskı yapanlar var mı?

Merhaba Arkadaşlar.34 yaşındayım. Şu an evdeyim. Geçen Ramazan 4 kişilik çekirdek aileyiz. Ben geçen Ramazan uyumayıp tüm aileyi sahura kaldırıyorum. Ramazan Pidesi yapıyordum. Bir gün telefonum bozuldu. Anneminkinden yaptığım pide tarifini çekiyim dedim. Bana o çektiğin şeyi benim telefonumdan sil dedi. Babam bana bu diyerek ima etmeye başladı. Bu şöyle bu böyle. Kız kardeşime biz bunun telefonunun hafızasını almadık mı diye beni küçümsemeye başladı babam. Kendimi canım gibi hissettim. Hem uyumayıp onlara sahuru hazırlıyorum hem de bana bu şekilde davranıyorlardı. Bu Ramazan aynı şeyi yapmadım arkadaşlar. Babam gece 4 de başıma gelip sofrayı hazırlayalım diyor. Kendi hazırlıyor hiç karışmıyorum. Kız kardeşime de hiç sesini çıkarmıyor. Bana sabahleyin gelmiş arkadaşlar ne diyor babam eskiden hazırlayıp bizi çağırıyordun kendini yataktan alamıyomusum erkenden yatıyorsun diyor bana. Arkadaşlar sinirlerim bozuldu. Gece 4 de kadar bunları bekleyemem. Ailemi öyle bir alıştırmışım ki kendi değerimi unutmuşum arkadaşlar. Ailenin bile düşündüğü kendi boğazı kendi menfaati senin duygularının veya ne hissettiğinin önemi bile yok. Babamdan çok soğudum arkadaşlar. Verdikçe astarını isteyen biri. Narsist biri.
Arkadaşlar ailenizde baskı yapanlar var mı?